20.550

THE BEST OF BRAZIL & AMAZONA

THE BEST OF BRAZIL & AMAZONA

Rio de Janeiro – Iguassu – Manaus – Salvador da Bahia | Brazil


Itinerer Cijena Pošalji upit

Brazil najveća je država u Južnoj Americi. Prema površini i broju stanovnika od preko 190 milijuna, peta je najveća zemlja na svijetu. Jedina je država portugalskoga govornog područja u Americi.  Graniči sa svim južnoameričkim zemljama osim  Ekvadorom i Čileom. Na sjeveru s Venezuelom, Gvajanom, Surinamom i francuskim prekomorskim departmanom Francuskom Gvajanom, na sjeverozapadu s Kolumbijom, na zapadu s Bolivijom i Peruom, na jugozapadu s Argentinom i Paragvajem i na jugu s Urugvajem. Morska obala Brazila, s Atlantskim oceanom na istoku, dugačka je preko 7491 km. Veliki dio Brazila pripada slivu rijeke Amazone i prekriven je kišnim šumama. Brazilski teritorij čine i brojni arhipelazi kao Fernando de Noronha, atol Rocas, São Pedro e São Paulo i Trindade i Martim Vaz.

Amazona u gornjem toku nazvana Rio Solimões je rijeka u Južnoj Americi. To je vodom najbogatija rijeka na zemlji. U odnosu na dužinu, pa time i mjesto na ljestvici najdužih rijeka, ima nejasnoća je li duža od Nila ili nije, pa time najduža na svijetu ili druga po redu. Prema zadnjim mjerenjima, Amazona je dugačka 6.440 km. Njome teče više vode nego što ih imaju Nil, Mississippi i Jangce zajedno, ukupno oko jedne šestine svih vodotoka na svijetu. Amazona ima oko 10.000 pritoka od kojih je 17 dužih od Rajne. Širina rijeke je u Brazilu uglavnom više kilometara i mijenja se, ovisno o godišnjem dobu, odnosno, o količini padalina u njenom gornjem toku. U razdoblju visokog vodostaja plavi okolne šume u širinu i do 100 km. Te plavljene šume tvore zaseban, jedinstveni ekosustav. U području ušća se nalazi otok Marajóvelik oko 49.000 km². Ako se taj otok uračuna, zajedno s rijekama koje utječu u Atlantik nešto južnije od Amazone, posebno Rio Tocantis, delta Amazone je široka više stotina kilometara. Sa zapada na istok prolazi područjem koje se naziva Amazonija.

Garantirani polasci za 2019. godinu:  13.01., 10.02., 10.03., 31.03., 05.05., 02.06., 30.06., 04.08., 08.09., 22.09., 06.10., 13.10., 17.11.

Minimum: 2 osobe

Garantirane male grupe: max 16 osoba

Vodič na engleskom jeziku

Trajanje ture: 11 dana (od nedjelje do srijede)Program putovanja:

1.dan (ned) | Rio de Janeiro

Transfer do hotela. Slobodan dan za odmor. Noćenje.

2.dan (pon) | Rio de Janeiro

Doručak u hotelu. Cijelodnevni izlet na Sugar Loaf & Corcovado (8h). Odlazak iz hotela prema Cosme Velho Station, stnici za vlak koji vozi (20 min) kroz Tijuca Forest do Corcovado Mountain na 748 m nadmorske visine, gdje se nalazi kip Krista Iskupitelja. Nastavak prema Sugar Loaf Mountain na 390 m nadmorske visine. Slijedi posjet Guanabara Bay, Flamengo Park, Candelaria Church, Saint Sebastian Cathedral, Lapa Arches, Municipal Theatre, National Library, Fine Arts Museum, Sambadrome i mjesto gdje se odvija poznati karneval u Riu. Noćenje.

3.dan (uto) | Rio de Janeiro

Doručak u hotelu. Slobodan dan za izlete po vlastitom izboru uz doplatu. Predlažemo: cijelodnevni izlet Petropolis ili Rio by night – Show. Noćenje.

4.dan (sri) | Rio de Janeiro – Iguassu

Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke u Rio de Janeiru. Let za Iguassu. Transfer do hotela. Izlet u Iguassu National Park – Brazilian Falls (2,5h). Noćenje.

5.dan (čet) | Iguassu

Doručak u hotelu. Izlet u Iguassu National Park – Argentinean Falls. Nakon razgleda slapova, slijedi nastavak puta, te kratko zaustavljanje da bi se vidjeli Inferior Circuit, Superior Circuit, The Devil’s Throat. Transfer do hotela na brazilskoj strani. Noćenje.

6.dan (pet) | Iguassu – Manaus 

Doručak u hotelu. Ukoliko vremenske prilike dopuštaju, moguć odlazak u Bird Park. Transfer do zračne luke u Iguassu. Let za Manaus. Transfer do hotela. Ovisno o vremenu dolaska moguć odlazak na poludnevni turu flore i faune u Amazonas National Research Institute.

7.dan (sub) | Manaus – Amazon 

Doručak. Transfer do pristaništa da bi se ukrcali na brod – transfer do Amazon Ecopark Lodge. Amazon Ecopark Lodge nudi 60 apartmana u 20 bungalova i smješten je u središtu Amazon Forest. Cijelodnevno istraživanje flore i faune na podučju Amazone. Ručak,  večera i nočenje u Amazon Ecoparku.

8.dan (ned) | Amazon Package

Doručak u lodgeu. Cijelodnevni izlet do Amazon „meeting of the waters“, točka u kojoj se dvije amazonske rijeke najvećih pritoka – manja se ulijeva u veću – spajaju, ali nikad ne mješaju.  Ručak,  večera i noćenje u Amazon Ecoparku.

9.dan (pon) | Amazon – Manaus – Salvador de Bahia

Doručak u lodgeu. Transfer do zračne luke u Manaus. Na putu do zračne luke kratak razgled grada Manaus. Let za Salvador de Bahia. Transfer do hotela. Noćenje.

10.dan (uto) | Salvador de Bahia

Doručak u hotelu. Poludnevni razgled grada. Odlazak do Farol da Barra u Barra district, nastavak prema Municipal Square, sa zaustavljanjem kod Lacerda Elevator. Šetnja kroz Pelourinho district, povijesni dio grada, prograšen svjetskom baštinom (UNESCO). Posjet Baroque Cathedral, Sao Francisco Church. Povratak do hotela. Slobodno poslijepodne za aktivnosti po vlastitom izboru.  Predlažemo –  Bahia by night (show i večera).

11.dan (sri) | Salvador de Bahia

Doručak u hotelu. Transfer do zračne luke u Salvador de Bahia.

 


MAP

CIJENA PO OSOBI 1/2 SOBI: OD 20.550,00 KN


Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– Smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 10 noćenja s doručkom

– 4 ručka i 3 večere u Amazon Ecopark Lodgu

– Lokalni letovi sa pripadajućim taxama: Rio de Janeiro – Iguassu, Iguassu – Manaus, Manaus – Salvador de Bahia

– Svi transferi do zračnih luka i nazad

– Ulaznice za: Iguassu National Park Brazil, Iguassu National Park Argentina, Sugar Loaf, Corcovado

– Organizaciju putovanja i jamčevinu


Cijena paket aranžmana po osobi  ne uključuje:

– Avio karta (interkontinentalni let): Zagreb – Rio de Janeiro – Salvador de Bahia – Zagreb

– Dodatne usluge, izlete i obroke

– Napojnice

– Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Važne napomene:

– cijene nisu važeće u terminu blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja.

– kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.POŠALJI UPIT