14.190

Meksiko

MEKSIKO


Itinerer Cijena Pošalji upit

Mexico City | Teotihuacán | Mérida| Uxamal | Kabah | Chichén Itzá | Cancún

9 dana / 7 noćenja


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan |  Zagreb – Mexico City

Polazak iz Zagreba. Presjedanje u jednoj od europskih zračnih luka. Dolazak u Meksiko u popodnevnim satima. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan |  Mexico City 

Doručak u hotelu. Odlazak na poludnevni razgled grada, koji započinje posjetom Antropološkom Muzeju. Zatim slijedi posjet Nacionalnoj Palači, gdje se nalaze murali Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Posjet trgu Zocalo – formalno Plaza de la Constitución i Metropolitan katedrali (najvećoj katedrali na kontinentu). Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za osobne programe. Noćenje.

3. dan | Mexico City – Teotihuacán – Mexico City

Doručak u hotelu. Odlazak do Plaza de las Tres Culturas i svetišta Gospe od Guadalupe, zatim nastavak puta prema Teotihuacánu. Teotihuacán je bio najveće gradsko središte Srednje Amerike u predkolumbijskom razdoblju te se nalazi na UNESCO listi Svjetske baštine. Posjet piramidama Sunca i Mjeseca. Povratak u hotel. Noćenje.

 4. dan | Mexico City – Mérida

Doručak. Transfer do zračne luke. Ukrcaj na let za Méridu, “Bijeli grad”, grad glazbe i prekrasnih kolonijalnih građevina. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Smještaj. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

5. dan | Mérida– Uxamal & Kabah – Mérida

Doručak. Odalazak prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Razgled nekih od najljepših i najmističnijih ostataka plemena Maya: piramide Patuljaka, Guvernerove Palače, Nun’s Quadrangle i Kuće kornjača. Zatim nastavak puta prema arheološkom lokalitetu Kabah, gdje se nalazi poznata Palača maski, čiju fasadu ukrašava 250 maski s likom boga kiše Chaac. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan | Mérida – Chichén Itzá – Cancún

Doručak. Odlazak prema najpoznatijem majanskom lokalitetu – Chichén Itzá, sa brojnim znamenitostima: piramida Kukulkan – jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Poslijepodne nastavak puta prema popularnom ljetovalištu Cancún. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan | Cancún

Slobodan dan za odmor na plaži. Smještaj na bazi usluge all inclusive.

8. dan | Cancún – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotel. Transfer do zračne luke u popodnevnim satima. Noćni let prema Europi.

9. dan | Zagreb

Presjedanje u jednoj od europskih zračnih luka. Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

MAP
CIJENA PAKET ARAMŽMANA od 14.190 kuna po osobi

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi

– zrakoplovne pristojbe

– smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom; 3 noćenja u Mexico Cityu, 2 noćenja u Meridi i 2 noćenja u Cancunu na osnovi usluge all inclusive

– sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu sa vodičem na engleskom jeziku, na grupnoj osnovi

– sve prijevoze i transfere prema programu,

– ručak 5. i 6. dan na izletu

– troškovi organizacije i jamčevine.

Cijena paket aranžmana po osobi  ne uključuje:

– troškove osobne prirode,

– izlete i razglede drugačije od navedenog,

– dodatne obroke,

– napojnice,

– osiguranje od otkaza i zdravstveno osiguranje.

Važne napomene:

– Kategorizacija hotela u Meksiku odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Meksika i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije A La Carte Travel d.o.o.

Korisne informacije:

Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države

Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i jugozapadu

Površina: 1.972.550 km2

Broj stanovnika: oko 112.322.000

Glavni grad: Ciudad de México

Jezik: španjolski

Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%

Vremenska razlika: -6/-7 sati

Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 3,50 kn

Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles) te vunene deke (sarapes). Ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku.

Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima.

Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa.

Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +52

Korisna web stranica: www.visitmexico.com

Klima: Općenito, Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale. Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.POŠALJI UPIT