10.990

Mauricijus

MAURITIUS

Itinerer Cijena Fotogalerija Pošalji upit

Mauritius – Svega dvjestotinjak kilometara istočno od fascinantnog Reuniona, ali i oko 2.000 kilometara udaljen od jugoistočne afričke obale, Mauritius je otočni arhipelag multietničke i multikulturalne raznolikosti, od povijesnog značaja na nekadašnjim pomorskim rutama. Svima poznat po endemskoj vrsti ptice Dodo, otok je stanište i drugih mnogobrojnih rijetkih vrsta biljnog i životinjskog svijeta, i stoga izuzetno zanimljiv, uzbudljiv i atraktivan. Trou aux Biches jedna je od najpoznatijih svjetskih plaža, dok se na zapadnom dijelu nalazi selo Flic-en-Flac s jednom od najduljih bijelih pješčanih plaža otoka. Laguna okružena koraljnim grebenom i neusporedivim pogledom na horizont Indijskog Oceana i poluotok Le Morne Brabant. Tu su smješteni najluksuznija odmarališta Mauritiusa, te obližnja plaža Tamarin okružena pitoresknim brdima. Pravi raj za duge šetnje, sunčanje, odmaranje i uživanje bez premca!

9 dana / 6 noćenja

Program putovanja:

1. dan | Zagreb – Pariz – Maritius

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba u jutarnjim satima. Po dolasku u Pariz, nastavak leta za Maiuritius. Noćni let.

2. dan | Mauritius

Slijetanje na Mauritius u ranojutarnjim satima. Slijedi grupni transfer do odabranog hotela.

3.- 7. dan | Mauritius

Slobodno vrijeme za odlazak na neki od izleta, te odmor na bijelim pješčanim plažama.

8. dan | Mauritius – Pariz

Odjava iz hotela do 12 sati. Slobodno poslije podne do transfera za zračnu luku. Polijetanje zrakoplova za Pariz u večernjim satima. Noćni let.

9. dan | Pariz – Zagreb

Dolazak u Pariz u ranim jutarnjim satima. Oko podneva slijedi let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

MAP

 

CIJENA PAKET ARAMŽMANA od 10.990,00 kuna po osobi

Cijena paket aranžmana  uključuje:

-prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa)

-grupni prijevoz od zračne luke do hotela i nazad

-boravak u odabranom hotelu sa smještajem u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 noćenja s polupansionom

-lokalnog predstavnika na engleskom jeziku u destinaciji

-organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena paket aranžmana  ne uključuje:

– doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

– troškovi osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon…)

– putno osiguranje (preporučamo)

Važne napomene

– cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave.
– cijene nisu važeće u terminu blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja.
– kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Mauricijusa i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– ponuđeni program je samo prijedlog putovanja, unutar kojeg se mogu dodavati i oduzimati dani. Također se mogu raditi privatni transferi (standard, executive, prestige i platinum) od zračne luke do hotela i nazad, te transferi helikopterom.

– kalkulacije za paket napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.
– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici:  www.mvep.hr.

Korisne informacije

Službeno ime: Republika Mauricijus

Geografski položaj: jugozapad Indijskog oceana, oko 900 km istočno od Madagaskara

Površina: 1.860 km2

Broj stanovnika: oko 1.300.000

Glavni grad: Port Louis, 137.608 stanovnika

Jezik: engleski, francuski i mauricijski kreolski

Religija: hindusi 52%, kršćani 28%, muslimani 17%, ostali 3%

Vremenska razlika: +3 sata zimi / +2 sata ljeti

Novčana jedinica: mauricijska rupija (MUR), 1 EUR = oko 39 MUR

Kupovina: popularni suveniri: nakit od školjaka, zlato te kineski i indijski žad, rezbarije od tikovine, tekstil, proizvodi od keramike. Trgovine u većim gradovima rade uglavnom od 10 do 17 sati radnim danom te od 10 do 12 sati subotom. U mjestima Curepipe, Quatre Bornes i Rose Hill, četvrtkom trgovine rade od 10 do 12 sati.

Odjeća i obuća: preporučamo laganu pamučnu odjeću i odjeću za plažu. U zimskim mjesecima od lipnja do rujna, ponesite topliju odjeću za hladnije večeri. Za posjete vjerskim objektima odjeća mora biti prikladna. U restoranima su za muškarce obavezne duge hlače.

Hrana i piće: mauricijska kuhinja je mješavina kreolskog, europskog (britanskog i francuskog), kineskog, afričkog i indijskog utjecaja. Prevladavaju plodovi mora. Pretežno je ljutog okusa. Najpoznatiji specijalitet je kreolski curry – riba, teletina ili piletina s rižom. Na ulicama su vrlo popularne palačinke s chilijem, ljutim grahom i umakom od rajčice.

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +230

Korisna web stranica: www.mauritius.net, www.tourism-mauritius.mu

Klima: Tropska. Ljetni (topli i vlažni) period traje od studenog do travnja, a zimski (nešto hladniji i suši) od svibnja do listopada. U tom periodu mogući su tropski cikloni. U središtu otoka temperatura varira između 13°C i 19°C u srpnju i kolovozu te između 19°C i 25°C u siječnju. Uz obalu temperature su oko 5°C više. Zapadne i sjeverne regije su nešto toplije i relativno suše od istočnih i južnih. Temperatura mora kreće se između 26°C i 28°C u ljetnim mjesecima. Generalno, Mauricijus ima mikroklimu pa je moguće da, dok na jednom dijelu otoka kiši, na drugom dijelu bude lijepo i sunčano.

POŠALJI UPIT