16.850

MADAGASKAR

MADAGASKAR

Itinerer Cijena Fotogalerija Pošalji upit

Madagaskar – mističan, nedovoljno poznat, onaj čaroban otok „izgubljenog svijeta“! Idealan raj za neustrašive putnike željne istraživanja prirode (lemuri!), kao i za one željne savršenog odmora u udaljenom tropskom ambijentu… Taj Veliki Crveni Otok, kako su ga nazivali stoljećima prema narančasto-crvenom tlu, skriva prelijepe bijele plaže i koraljne grebene uz koje ćete zasigurno zaboraviti sve brige ovoga svijeta i prepustiti se povjetarcu i mirisu mora… Najljepše plaže se nalaze na okolnim otočićima poput ekstremno lijepog malenog Ile Aux Nattes (Nosy Nato, na kojemu u ljetnim mjesecima ne smijete propustiti gledanje migracija kitova!), ili pak sjeverno na tipičnom tropskom otočiću Nosy Be, od kojeg zastaje dah. Gdje god se na Madagaskaru okrenuli, očekuju vas neočekivane ljepote!

10 dana / 7 noćenja

1. dan | Zagreb – Pariz – Mauritius

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba za Pariz u popodnevnim satima. Noćni let za Mauritius.

2. dan | Mauritius – Madagaskar

Dolazak u Pariz te nakon kratkog presjedanja slijedi nastavak putovanja za Madagaskar. Dolazak na Madagaskar u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu. Privatni transfer do hotela. Smještaj. Večera. Noćenje.

3. dan | Madagaskar

Doručak. Polazak prema Andasibeu. Na putu ćete posjetiti egzotičnu farmu reptila, vodozemaca i sisavaca. Dolazak u Andasibe. Večernja šetnja te upoznavanje noćnih životinja koje žive na ovom području. Noćenje.

4. dan | Madagaskar

Doručak. Odlazak u Analamazaotra posebni rezervat, gdje ćete upoznati malgašku floru i faunu. Tu se nalaze i Indri Indri lemuri, najveći na svijetu. Popodne slijedi posjet privatnom rezervatu i otoku lemura.

5. dan | Madagaskar

Doručak. Polazak prema području Manambato i Ankanin’ny Nofy. Preći ćete preko Rasoa Be jezera te Pangalanes kanalom doći do naselja Palmarium. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan | Madagaskar

Doručak. Posjet privatnom rezervatu « Le Palmarium », u kojem se nalaze mnoge endemske vrste flore i faune. Slobodno poslijepodne za kupanje ili posjet obližnjim selima. Noćenje.

7. dan | Madagaskar

Doručak Povratak u glavni grad. Vožnja brodom kroz Pangalanes kanal te zatim nasatavk puta automobilom. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan | Madagaskar

Doručak. Odlazak do Ambohimanga, srcu Merina naroda, gdje ćete se upoznati sa poviješću Madagaskara. Zatim slijedi razgled glavnog grada. Na kraju razgleda slobodno vrijeme za kupovinu suvernira. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

9. dan | Madagaskar – Pariz

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Pariz u večernjim satima. Noćni let.

10. dan | Pariz– Zagreb

Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima po lokalnom vremenu.


MAP
CIJENA PAKET ARAMŽMANA od 16.850,00 kuna po osobi

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

-prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa)

-privatne transfere sa vodičem na engleskom jeziku

-boravak na osnovi 3 noćenja s polupansionom u Antananarivu, 4 noćenja s doručkom na turi

-lokalnog vodiča i ulaznice za sve navedeno u programu

-lokalnog predstavnika na engleskom jeziku u destinaciji

-organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena paket aranžmana  ne uključuje:

– doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

– vizu (35€)

– troškovi osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon)

– putno osiguranje (preporučamo)

Obavezne doplate

– viza za Madagaskar izdaje se po dolasku u zračnu luku Antananarivo. Cijena vize je 35 EUR plativo na licu mjesta, a za ishođenje vize je potrebno ispuniti vizni obrazac, jedna fotografija, te putovnica koja treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara.

Važne napomene

– cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave.
– cijene nisu važeće u terminu blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja.
– kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Madagaskara i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– ponuđeni program je samo prijedlog putovanja, unutar kojeg se mogu dodavati i oduzimati dani

– kalkulacije za paket napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.
– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici:  www.mvep.hr.

Korisne informacije

Službeni naziv: Republika Madagaskar

Glavni grad: Antananarivo (oko 600.000 stanovnika)

Službeni jezici: malgaški i francuski

Procijenjena populacija: 16.840.000

Novac: malgaški arijari (MGA) 1 EUR = 3.470,00 ariarija

Plaćaje kreditnim karticama moguće je u većim trgovinama u većim gradovima. Novac možete dići i na bankomatima s različitim provizijama (Visa, MasterCard, negdje Maestro), ali samo u većim gradovima. Često dizanje na bankomatima i plaćanje kreditnim karticama ne funkcionira, zato vam preporučujemo dovoljno gotovine za svaki slučaj!

Stanovništvo: Malgasi (Madagaskarci)

Vremenska razlika: +1/+2 u odnosu na Hrvatsku

Cijepljenje: Nije potrebno. Preporuka:  cijepljenje protiv žute groznice te profilaksa protiv malarije. Cijepiti se možete u Zavodu za javno zdravstvo.

Pozivni broj zemlje: +261

Električni napon: 220 V, potreban adapter s tri konektora.

Mobilna telefonija: Moguće korištenje mobilnih telefona – samo Vipnet (roaming partner Celtel)

Hrana i piće: Preporučuje se voda u bocama. Jedite samo dobro termički obrađenu ribu i meso. Povrće treba jesti kuhano, a voće oguljeno.

Klima: Madagaskar ima tropsku klimu koja je uvjetovana visinom, monsunima i blizinom mora. Klima se može podijeliti samo na dva godišnja doba: sezonu kiša od studenoga do travnja, kada je temperatura viša, te sušnu sezonu od travnja do listopada. Na visoravni je klima umjerena s toplim kišnim vremenom od studenoga do travnja te nižom temperaturom od svibnja do listopada. Prosječne godišnje padaline kreću se od 1300 do 1800 mm. Obalna regija ima tropsku klimu s nepotpunom suhom sezonom. Najviše kiše padne u obalnom području između svibnja i rujna, a prosječne godišnje padaline iznose između 2030 i 3250 mm. Prosječna godišnja temperatura je 20 °C na visoravni te 30 °C na obali.POŠALJI UPIT