13.550

KENIJA | SAFARI & ODMOR NA DIANI BEACH

NAIROBI | MAJI MOTO | MASAI MARA |  N.P. AMBOSELI | N.P. TSAVO WEST | DIANI BEACH

Itinerer Cijena Pošalji upit

10 dana / 7 noći

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan 3.11.2018. | ZAGREB – DOHA 

Sastanak sudionika putovanja u 7 sati u zračnoj luci Zagreb. Polijetanje zrakoplova Qatar Airways na liniji QR 218 za Dohu u 9.05 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 16.35 sati po lokalnom vremenu. Predlažemo uz doplatu odlazak na poludnevni razgled Dohe uz pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku (Muzej islamske umjetnosti, Katara village, Dhow luka, Pearl Qatar, souk) – mogućnost sa i bez večere).

2. dan 4.11.2018. | DOHA – NAIROBI – KAREN BLIXEN MUZEJ – MAJI MOTO ECO CAMP (R, V)

Nastavak leta za Nairobi u 2.30 sati na liniji QR 1345. Noćni let. Predviđeno slijetanje u Nairobi u 8.30 sati ujutro po lokalnom vremenu. Doček mjesnog agenta te prvo slijedi posjet (vožnja mini kombijima) muzeju Karen Blixen koji se nalazi 10ak km od središta Nairobija. Nakon kavice i odmora slijedi vožnja mini kombijima do Eco Camp Maji Moto (cca 3-4 sata vožnje) koji se nalazi na zemlji Masaaija. Eco camp Maji Moto smješten je na vrhu brežuljka od kuda se pruža fantastičan pogled na polja savane. Ovdje ćete se susresti sa pravim lokanim Masaai plemenom. Eco Camp je mali eko kamp koji vode Maasai ljudi iz susjednog sela Maji Moto. Smještajem u ovom kampu integrirati ćete se ne samo u prirodne ljeote Loita brežuljka nego i u prastaru kulturu Maasai plemena. Ime Maji Moto znači „vruća voda“ jer se u neposrednoj blizini nalaze prirodna topli izvori vode. Po dolasku smještaj u šatore, ručak i odmor. Nakon odmora predlažemo posjet selu Maji Moto („ulaz“ se plaća na licu mjesta poglavici plemena u iznosu od USD 10/osoba). Tradicionalan doček pripadnika Masai plemena; ples muškaraca ispred sela sa poznatim natjecanjem skakanja u vis s mjesta, za žene poseban doček uz tradicionalan ples žena unutar sela, upoznavanje sa običajima i načinom života. Na večer odlazak na noćni „game drive“ – potragu za životinjama, jer poznato je da životinje tijekom dana miruju radi vrućina, te aktivne postaju tek po zalasku sunca ili rano ujutro. Večera u kampu. Noćenje.

3. dan 5.11.2018. | MAJI MOTO – N.P. MASAI MARA – MAJI MOTO (D, R, V)

Nakon vrlo ranog doručka, odlazak na „game drive“ u potragu za životinjama u prirodni rezervat Masai Mara. Masai Mara nacionalni rezervat  – najpoznatije safari odrediste svijeta, s razlogom je već 5 godinu za redom dobitnik prestižne nagrade WORLD TOURISM DESTINATION KAO NAJBOLJA SAFARI DESTINACIJA. Nepregledne zlatno smeđe savane, dom su mnogobrojnim lavovima, koji su i najbrojniji stanovnici Masai Mare, a slijede ih gepardi, leopardi, žirafe, bivoli, slonovi, hijene… Tu su i zebra, hijena, šakal, nilski konj, i mnoge druge životinje. Bogata vegetacija i redovne kiše podupiru brojnu populaciju biljojeda, a zauzvrat privlače brojne grabežljivce. Godišnja migracija divljih životinja kroz park predstavlja jedan od najljepših svjetskih spektakla za divlje životinje. Ručak – piknik. Cijeli dan boravak u Masai Mara prirodnom rezervatu, povratak u Maji Moto Camp u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje u kampu.   

4. dan 6.11.2018. | MAJI MOTO – N.P. AMBOSELI (cca 6 sati vožnje) (D, R, V)

Nakon ranojutarnjeg doručka, nastavljamo putovanje prema podnožju planine Kilimanjaro – afričke najviše planine čiji vrh se nalazi na 5.895 m/nm.v. te dolazimo u Nacionalni park Amboseli. Piknik ručak uz put. Smještaj u luksuznom i udobnom Kibo Safari Campu, smještenom u podnožju planine Kilimanjaro, u moderno opremljenim šatorima. Poslije podne odlazak na game drive u potragu za životinjama. Nacionalni Park Amboseli je svjetski poznato utočište slonova i brojnih drugih divljih životinja čije su fotografije sa Kilimanjarom u pozadini postale simbol za cijelu Afriku. Nevjerojatan pogled iz parka na Kilimanjaro (5895 m) nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Travnate savane, sezonska jezera i močvare omogućuju život šarolikom svijetu divljih životinja kao što su leopardi, zebre, bivoli, žirafe, gazele… Povratak u kamp. Večera.

5. dan 7.11.2018. | AMBOSELI – N.P. TSAVO WEST ( 2-3 sata vožnje) (D, R, V)

Ranojutarnji odlazak na game drive odnosno na foto safari, nakon čega slijedi povratak u kamp na doručak. Nastavak putovanja prema N.P. Tsavo – drugi po veličini kenijski park. Uz put zaustavljanje kod poznatog protoka lave Shatani, ostatka vulkanske erupcije, koji se prostire 8 km u dužinu, te zaustavljanje kod Mzima springs – serije 4 poznata izvora vode, koji su pružili utočište brojnim nilskim konjima i krokodilima. Piknik ručak uz put. Smještaj u safari kampu Voyager Ziwani Camp. Poslijepodne odlazak na game drive (foto safari) u N.P. Tsavo West, koji oduševljava veličanstven krajolikom, stijenama i spiljama, te  brojnošću i raznolikošću divljeg života; leopardi, gepardi, divlji psi, zebre, lavovi, preko 500 vrsta ptica, od kojih su najbrojniji pelikani. Večera i noćenje.

6. dan 8.11.2018. | N.P. TSAVO WEST – DIANI BEACH (cca 4 sata vožnje) (D, R, V)

Doručak i odlazak na „game drive“ do izlaza iz parka Tsavo. Nastavak putovanja prema plažama Indijskog oceana. Ručak – piknik uz put. Dolazak na Diani Beach, plažu dugačku oko 25 km, čije glavne atrakcije su koraljni grebeni koji se pružaju u 3 reda a crno-bijeli kolubus majmuni karakteristični za ovo područje. Po dolasku u poslijepodnevnim satima, smještaj u hotel Pinewood Beach Resort 4*. Odmor. Večera. Noćenje.

7. dan 9.11.2018. | DIANI BEACH (D, V)

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Dan za odmor na prekrasnoj pješčanoj plaži Diani i odlazak (uz doplatu) na cjelodnevni izlet:

– Poludnevni razgled Mombase: Fakultativni izlet u Mombasu, najstariji i drugi po veličini grad u Keniji. Mombasa je mistična mješavina povijesnog i modernog grada sa kozmopolitskom populacijom. Stara luka s brojnim dhowovima, labirint vijugavih uličica i pješačkih zona, kuće sa staromodnim neobičnim roletama i brojnim trgovinama na otvorenom. Miris začina uvijek je prisutan. Trajanje izleta od 8 ujutro do 2 sata poslije podne.

Po povratku u  Diani Beach, mogućnost odlaska u shopping ili obilazak lokalnih sela, uz pratnju.

8. dan 10.11.2018. | OBALA DIANI – Cjelodnevni izlet na otok Waisini i NP Kisite Marine (D,R,V)

Nakon doručka cjelodnevni izlet u Shimoni, mali Swahili grad nedaleko od granice sa Tanzanijom koji je polazna točka za posjet Marin parku Kisite Mpunguti Marine. Vaš doživljaj započinje vožnjom tradicionalnim swahili jedrenjakom s arapskim jedrom „dhow“ uz bogatu ponudu snackova i pića. U samom Marin parku slijedi ronjenje (snorkeling) te istraživanje ljepota koraljnih grebena, susreti s delfinima, kornjačama i šarenim stanovnicima tirkiznog Indijskog oceana. Nakon snorkelinga slijedi tradicionalni swahili bogati ručak na kojem ćete upoznati jedinstvenu kuhinju obalnog područja uz obavezne „crabs“ –mangrove rakove. Slobodno vrijeme za istraživanje prirodnih ljepota otoka . Povratak na kopno jedrenjakom. Povratak u hotel večera i noćenje. Zadnji dan može završiti večerom u spektakularnom restoranu “Ali Barbours Cave” koji je uvršten među 10 najoriginalnijih restorana svijeta (uz doplatu), u pećini s pogledom na otvoreno afričko zvjezdano nebo. Te nakon večere odšetati do najboljeg beach bara “Forty Thieves” na cocktail party.

9. dan 11.11.2018. | OBALA DIANI (D)

Doručak. Odjava iz hotela oko 8.30 sati. Slijedi transfer do zračne luke u Mombasi. Prijava nalet za Nairobi (KQ 607, Kenya Airways) u 11.40 sati. Dolazak u Nairobi u 12.40 sati. Nastavak leta za Dohu u 17.10 sati na liniji QR 1336. Dolazak u Dohu predviđen je u 22.55 sati po lokalnom vremenu.

10. dan 12.11.2018. | DOHA – ZAGREB

Polijetanje zrakoplova za Zagreb u 1.50 sati. Predviđeno slijetanje u Zagreb u 6 sati ujutro po lokalnom vremenu.

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI : 13.550 kn

* Gore navedene cijene vrijede za najmanje 15 prijavljenih putnika.

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)

– transfere od zračnih luka do hotela/lodgeva i nazad

– 2 noćenja u Maji Moto campu u šatoru za 2 osobe na osnovi punog pansiona

– 1 noćenje u lodgeu za dvije osobe u Kibo Safari Campu na osnovi punog pansiona

– 1 noćenja u lodgeu za dvije osobe Voyager Ziwani Campu na osnovi punog pansiona

– 3 noćenja u hotelu Pinewood Beach Resortu 4* na plaži Diani u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 polupansiona

– transfere mini kombijem tijekom safarija

– ulaznice u nacionalne parkove i izlete prema programu

– ulaznicu u Karen Blixen muzej

– izlet na otok Wasini

– pratitelja putovanja za najmanje 12 putnika

– organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena paket aranžmana po osobi  ne uključuje:

– pristojbe zračnih luka

– vizu za Keniju

– doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)

– doplatu za transfere džipovima sa otvorenim krovom

– ulaznice za parkove koji nisu navedeni u programu

– obroke i izlete koji nisu navedeni programom

– putno osiguranje (obavezno putno zdravstveno osiguranje)

Obavezna doplata:

– pristojbe zračnih luka (podložno promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja avio karata, cca 14-7 dana prije putovanja)

– putno zdravstveno osiguranje

– viza za Keniju 390 kn

– napojnice vozačima na safariju cca 30-40 USD po osobi

Neobavezne doplate:

– razgled Dohe 230 kn

– razgled Dohe s uključenom večerom 360 kn

– transfer džipovima tijekom safarija 550 kn/osoba (potrebna prijava min 6 osoba po džipu)

– viza za Keniju 390 kn

– poludnevni izlet u Mombasu 490 kn (za najmanje 6 osoba).

Važne napomene:

– Preporuča se cijepljenje protiv žute groznice.

– Kategorizacija lodgeva/hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana (kalkulacija rađena na dan 19.2.2018).

– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..).

– U slučaju manjeg broja putnika, organizator ima pravo na promjenu cijene.

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

Viza za Keniju: potrebno je dostaviti sken putovnice; putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije A La Carte Travel d.o.o.

Korisne informacije:

Službeno ime: Republika Kenija ;

Površina: 582.646 km2

Geografski položaj: istočna Afrika. Na jugoistoku izlazi na Indijski ocean. Graniči s Tanzanijom, Ugandom, Sudanom, Etiopijom i Somalijom.

Broj stanovnika: oko 41.000.000

Glavni grad: Nairobi

Jezik: engleski, swahili

Religija: kršćani 80% (protestanti 45%, katolici 35%), muslimani 10%, ostali 10%

Vremenska razlika: +2 sata zimi / +1 sat ljeti

Novčana jedinica: kenijski šiling (KES), 1 USD = oko 85 KES

Kupovina: plemenski nakit izrađen od raznobojnih perlica, košare od sisala, slike od batika i voska, kamene i drvene figurice. Popularne su makonde figure od ebanovine.

Odjeća: lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja. Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu.

Hrana i piće: kenijska kuhinja nudi razne specijalitete od mesa i morskih plodova u kombinaciji s tropskim voćem i povrćem. Najomiljenija lokalna hrana je kozje meso s roštilja, tzv. nyama choma. Kenijsko pivo „Tusker“ mnogi smatraju najboljim na svijetu.

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: preporuča se cijepljenje protiv žute groznice. Preporuča se profilaksa protiv malarije: detaljne informacije i savjetovanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +254

Korisna web stranica: www.magicalkenya.com, www.ktb.go.ke, www.tourism.go.ke

Klima: tropska klima koja znatno varira u različitim dijelovima zemlje. Općenito, klima u obalnom području je vruća i vlažna, u unutrašnjosti umjerena, a u sjeveroistočnom dijelu zemlje vrlo suha. Kenija ima dvije kišne sezone: razdoblje dugih kiša traje od travnja do lipnja, a kraći pljuskovi padaju u periodu od rujna do prosinca. Pljuskovi su uglavnom jačeg intenziteta i obično padaju kasno poslijepodne ili noću. Dani su većinom sunčani. Najtopliji mjeseci su veljača i ožujak, a najhladniji srpanj i kolovoz

POŠALJI UPIT