21.190

Japan

[rev_slider japan]


JAPAN


Itinerer Cijena Pošalji upit

TOKYO | MT. FUJI | KYOTO

10 dana / 7 noćenja

 PROGRAM PUTOVANJA

1. dan| ZAGREB – TOKYO

Polazak iz Zagreba. Presjedanje u jednoj od svjetskih zračnih luka. Noćni let.

2. dan| TOKYO

Po dolasku u Tokyo slijedi grupni transfer do hotela. Smještaj te ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

3. dan| TOKYO

Doručak u hotelu. Odlazak u razgled grada. Posjet Meiji Jungu Shrine – hramu koji je izgrađen u čast duša cara Meijija i carice Shoken. Zatim odlazak u Harajuku, fashion i shopping centar. Zatim slijedi vožnja do Tokiyo Tower – tornja visokog 333 metra  inspirirana Eifelovim tornjem. Nakon ručka idete do Asakusa, starog dijela grada te slijedi posjet hramu Sensoji, najstarijem hramu u Tokyu i ulici Nakamise, gdje se nalazi više od 200 trgovina rukotvorina i tradicionalne lokalne kuhinje i suvenira.

4. dan| TOKYO

Doručak u hotelu. Dan slobodan za vlastite programe. Noćenje.

Preporučamo posjet nekim od muzeja ili vrtova:

  • Tokyo National Museum and Ueno
  • Nezu Museum and National Art center and Roppongi night life
  • Tolman Collection
  • Hamarikyu Garden (Water bus line is available from the garden to Asakusa)
  • Imperial Palace Plaza and the East Garden

5. dan| TOKYO – KAWAGUCHI LAKE – MT. FUJI

Nakon doručka odjava iz hotela. Jutarnja vožnja autobusom prema planini Fuji (vožnja traje oko 2,5 sata). Zaustavit ćete se na najvišem dijelu planine na kojem je dopušteno ići vozilom. To je peta stanica. Imati ćete slobodnog vremena za šetnju i uživanje u pogledu. Zatim slikedi vožnja prema Lake Kawaguchi i posjet Kawaguchiko Natural Living Center i Kubota Itchiku Art Museum (alternativno Kawaguchiko Music Forest). Transfer do hotela i smještaj. Večera. Noćenje.

6. dan| FUJI – KYOTO

Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak autobusom do Mishima Station gdje ćete se ukrcati na poznati ”bullet train” prema Kyotu. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Smještaj i slobodno vrijemeza osobne programe. Noćenje.

7. dan| KYOTO

Doručak u hotelu. Odlazak na razgled grada koji započinje posjetom Kinkakuji temple (Golden Pavilion), čija su gornja dva kata u potpunosti prekrivena zlatnim listićima. Zatim odlazak u Ryuanji temple, poznatom po Zen vrtu, te Nijo Castle, koji se nalazi na UNESCO listi Svjetske baštine. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan| KYOTO

Nakon doručka odlazak na poludnevni izlet u Fushimi Inari Shrine i sake podrume. Fushimi Inari Shrine je poznat po tisućama vrata koja čine tunel koji vodi u svetu šumu Mount Inari. Hram je posvećen Shinto bogu riže, Inari. Nakon antičkog hrama slijedi odlazak u podrume i kušanje sake-a. Nakon toga odlazak u antički grad Nara. Prvo ćete vidjeti Todai-ji temple, poznat po 15 m velikoj statui Buddhe, Daibutsu. Posljednja su postaja Mt. Kasuga i Kasuga-Taisha Shrine, nakon čega ćete imati priliku prošetati se šeticom odakle se pruža zapanjujući pogled na Naru.

Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan| KYOTO – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke te ukrcaj na let za Zagreb sa pripadajućim presjedanjima.

10. dan| ZAGREB

Dolazak u Zagreb.CIJENA PO OSOBI: 21.190,00 kn


CIJENA UKLJUČUJE

– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Tokyo – Osaka – Zagreb u ekonomskoj klasi

– zrakoplovne pristojbe

– smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 7 noćenja s doručkom

– sve izlete i razglede prema programu

– jamčevinu i organizaciju putovanja


CIJENA NE UKLJUČUJE

– troškove osobne prirode (večere, dodatni obroci, telefon)

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

– sve što nije navedeno pod cijena uključuje

VAŽNE NAPOMENE

– Kategorizacija hotela u Japanu odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka u Japanu.

– U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

KORISNE INFORMACIJE JAPAN

Službeno ime: Parlamentarna monarhija Japan

Geografski položaj: istočna Azija; sastoji se od 4 otoka – Hokkaido, Honšu, Kjušu i Šikoku

Površina: 377.835 km2

Broj stanovnika: oko 128.500.000

Glavni grad: Tokio, oko 13.000.000 stanovnika

Jezik: japanski

Religija: šintoisti i budisti 84%, ostali 16%

Vremenska razlika: +7 sati ljeti / +8 sati zimi

Novčana jedinica: japanski jen (JPY), 1 USD = oko 100,53 JPY

Kupovina: uobičajeno radno vrijeme trgovina je od 10 do 19 sati; Japan je jedna od najskupljih zemalja na svijetu (pogotovo Tokio i Osaka). Najpopularniji proizvodi su: elektronika, kamere, satovi, brojni optički instrumenti, biseri, bambus, kimona, lepeze itd.

Odjeća i obuća: predlažemo laganu pamučnu odjeću za ljeto, a za ostatak godine preporučamo topliju odjeću, ovisno o godišnjem dobu. Preporučamo udobnu obuću.

Hrana i piće: osnovna namirnica je riža kratkog zrna, popularna je i tjestenina. Tipična jela: sushi – sirova riba položena na rižu začinjenu octom, sashimi – sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz sojin umak aromatiziran hrenom, tempura – pržena riba i povrće posluženi uz umak tentsuyu, yakitori – vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak, shabu shabu – japanski fondue od mesa. Popularna pića: zeleni čaj, sake – zagrijana rakija od riže.

Napon struje: 100V, 50/60 Hz (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Mobilne mreže: VIPnet i T-Mobile partneri

Pozivni broj zemlje: +81

Korisna web stranica: www.jnto.go.jp

Klima: varira od regije do regije. Većina dijelova zemlje ima četiri godišnja doba. Tijekom proljeća može biti prohladno i kišovito. Ljeta su vruća i često vlažna na obali. Jesen karakteriziraju topli sunčani dani i hladne noći. Zime su hladne i suhe. Kišna sezona počinje u svibnju u Okinawi. U drugim regijama obično traje od početka lipnja do sredine srpnja. Kiše su kratkotrajne, ali obilne, padnu u prosjeku 1-2 puta dnevno, dok je ostatak dana sunčan.

 

MAP

POŠALJI UPIT