13.350

HAWAII

HAWAII


Itinerer Cijena Pošalji upit

Hawaii – sunčana, tropska kolekcija rajskih otoka,sa spektakularnim plažama, zapanjujućim valovima i veličanstvenim vulkanskim krajolicima jedni su od najpopularnijih odmorišnih destinacija u Svijetu. Odličan su izbor za morske aktivnosti, osobito surfanje, ali i za “snorkeling” ili ronjenje. Havajski otoci također nude bezbroj mogućnosti za planinarenje, vožnju kajacima po rijekama te jahanje. Prvoklasno su odredište za golfere, a u neposrednoj blizini otoka Maui možete susresti i kitove. Najpoznatiji otok je Oahu – kupajte se i surfajte na svjetski poznatoj plaži Waikiki, uživajte u pogledu sa ugaslog vulkana Diamond Head, promatrajte surfere na legendarnoj Sjevernoj obali, uživajte u plesu hula plesača i zvukovima ukulelea, isprobajte havajske specijalitete u nekom od brojnih restorana, uživajte u noćnom životu Honolulua. Surfanje na valovima, vožnje kajakom i kanuom, ronjenje u plavetnim dubinama Tihog oceana, vožnja na biciklima, šetnje po unutrašnjosti otoka, tenis, golf, rent-a-car, vožnja helikopterom, spuštanje padobranom…. samo su dio ponude ovih nam svima dobro poznatih egzotičnih otoka, i zato spakirajte svoje kovčege što prije i krenite prema raju na zemlji koji traje 365 dana u godini. Oaza mira, spoj luksuza i jednostavnosti,koji u romantičnom ugođaju, prepunom živih boja i ritmova čine čuda i čekaju na Vas.

PROGRAM PUTOVANJA

9 dana / 7 noćenja

Program putovanja:

1. Dan | Zagreb – Munchen– Los Angeles– Honolulu

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Munchen slijedi nastavak leta za Los Angeles. Dolazak u LA u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, te nastavak leta za Honolulu. Dolazak u Honolulu u večernjim satima po lokalnom vremenu.

2.- 7. Dan | Honolulu, otok Oahu

Slobodno vrijeme za odlazak na neki od izlete, te odmor na bijelim pješčanim plažama.

8. Dan | Honolulu – Los Angeles – Munchen

Odjava iz hotela. Transfera za zračnu luku. Polijetanje zrakoplova za Los Angeles u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Los Angeles nastavak leta za Munchen. Noćni let.

9. Dan | Munchen – Zagreb

Dolazak u Munchen u oko podneva po lokalnom vremenu. Slijedi nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u  popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

KADA JE NAJBOLJE POSJETITI HAVAJE?

To ovisi o planovima ponajviše o planovima putnika; za surfanje najidealnije vrijeme je zima – jer je to vrijeme velikih valova i vrijeme kada se održavaju velika natjecanja surfera. Ukoliko pak želite izbjeći velike gužve, skupoću tada preporučamo da se na Havaje uputite od ožujka do svibnja, te od rujna do studenog, iako japanski posjetitelji vole Hawaii u njihovom tzv. Zlatnom tjednu (kraj travnja i početak svibnja).

Najidealnije područje? Kiša češće pada na sjevernim i istočnim stranama otoka na kojima se nalaze tropske šume, do su jugozapadne obale sunčanije, toplije i sa manje kiše.


MAP


CIJENA PAKET ARAMŽMANA od 13.350,00 kuna po osobi

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa)

– boravak u odabranom hotelu na otoku Oahu sa smještajem u dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 noćenja

– transfer na relaciji zračna luka – smještaj – zračna luka

– lokalnog predstavnika na engleskom jeziku

– troškove organizacije putovanja i jamčevinu

Cijena paket aranžmana po osobi ne uključuje:

– američku vizu: cca 160 USD (posredovanje agencije nije moguće, potreban osoban odlazak u ambasadu)

– doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

– troškovi osobne prirode (fakultativni izleti, dodatni obroci, piće, telefon)

– putno osiguranje (preporučamo)

Obavezna doplata:

– vizu za USA (plaća se direktno u Američkoj ambasadi)

Važne napomene:

– cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave.

– cijene nisu važeće u terminu blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja.
– kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Sjedinjenih Američkih Država i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– ponuđeni program je samo prijedlog putovanja, unutar kojeg se mogu dodavati i oduzimati dani. Također se mogu raditi privatni transferi (standard, executive, prestige i platinum) od zračne luke do hotela i nazad, te transferi helikopterom.
– kalkulacije za paket napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.
– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Korisne informacije:

Službeno ime: Sjedinjene Američke Države

Geografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa sjevernim Atlantskim oceanom i sjevernim Tihim oceanom, između Kanade i Meksika

Površina: 9.826.630 km2

Broj stanovnika: oko 313.218.000

Glavni grad: Washington, D.C.

Jezik: engleski

Religija: protestanti 52%, katolici 24%, mormoni 2%, židovi 1%, muslimani 1%, ostali 10%, ateisti 10%

Vremenska razlika: New York i Orlando: -6/-7 sati u odnosu na Hrvatsku; Las Vegas:-9/-10 sati u odnosu na Hrvatsku, Hawaii -14 sati u odnosu na Hrvatsku.

Novčana jedinica: američki dolar (USD), 1 USD = oko 7 kn

Kupovina: u Americi ćete naći ogromne shopping centre koje Amerikanci nazivaju shopping mall; otvoreni su svakim danom od 10 do 21 sat, a nedjeljom do 17 sati; američke veličine odjeće i obuće razlikuju se od onih europskih

Odjeća: udobna i lagana; za večernje sate potrebna je vesta ili jakna

Hrana: fast food dostupan je skoro u cijeloj Americi i vrlo je jeftin; sendviči su najuobičajeniji i dolaze u mnogo varijanti poput hamburgera, pečene govedine, piletine; pizza se prodaje posvuda; postoje i fast food restorani koji serviraju pečenu piletinu, meksički tacos, grčki gyros, kineska jela, japanski sushi, roštilj i mnoge regionalne specijalitete

Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna; nije moguće posredovanje agencije

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +1

Korisna web stranica: www.usatourism.com; www.gohawaii.com; www.travelalaska.com

Klima: uglavnom umjerena kontinentalna, ali tropska na Havajima i Floridi, arktička na Aljasci, poluaridna u velikim nizinama zapadno od rijeke Mississippi i aridna u Great Basin (Velikom Bazenu); najtopliji i najsuši period na Havajima je od lipnja do listopada; iako je tamošnja klima tipična za tropska područja, temperature i vlažnost zraka manje su ekstremni nego u ostalim tropskim područjima zbog konstantnih vjetrova što pušu s istoka

POŠALJI UPIT