5.665

Francuski i vinarstvo

FRANCUSKI I VINARSTVO

Tečajevi francuskog jezika za polaznike 18+

Škola

Svjetski poznat po svojim vinima, Bordeaux je i dinamičan studentski grad s bogatom kulturnom i graditeljskom baštinom. Bordeaux, na  jugo-zapadu Francuske, je deveti najveći naseljeni grad u zemlji, a poznat je u cijelom svijetu po svojim jedinstvenim vinima. Ovaj grad umjetnosti i povijesti, na UNESCO-vom je popisu svjetske kulturne baštine zbog svoje iznimne urbane i arhitektonske baštine. Bordeaux je također proglašen je 2. najatraktivniji grad po kvaliteti života. Bordeaux je poznat i po živahnom noćnom životu i pozdravlja više od 100.000 studenata svake godine, koje je privukla kvaliteta visokog obrazovanja i istraživanja, infrastrukture i sveučilišta i naravno neotkrivenih gastronomskih ponuda.

France Langue Bordeaux škola je smještena u centru i lako dostupna. Škola je u neposrednoj blizini trgovine, Place de Quinconces i Place Gambetta, gdje možete uživati u brojnim terasama restorana. Smještena je u šarmantnoj zgradi iz 19. stoljeća, te ima lijep privatni vrt. U sklopu škole nalazi se 9 učionica, klima uređaji, zajednička dnevna soba, privatni vrt, aparati sa napicima, učionica sa kompjuterima, pristup wi-fi.

Više informacija na: www.france-langue.fr/bordeaux/

Nastava

Nastava se odvija u grupama od 8-12 polaznika od ponedjeljka do petka.

Vrsta tečaja

FRENCH & WINE – Bilo da ste dobar poznavatelj ili samo ljubitelj vina, doći i ući u fascinantan svijet stvaranja vina i degustiranja istih, uz program French & Wine je jedinstven doživljaj. Tijekom ovog tečaja, otkrit ćete složenosti izrade Bordeaux vina i upoznati se s glavnim Bordeaux vinorodnim područjima. Sastoji se od 20 školskih sati tjedno po 45 min (15h) tečaja općeg francuskog jezika + 5x tečaj o vinima  po 3h.  Tijekom općeg tečaja francuskog jezika fokus je na razvoju 4 jezične vještine (govor, čitanje, pisanje i slušanje). Da bi se moglo pristupiti ovom tečaju potrebna je minimalna razina znanja  – A2.

Smještaj

Obitelj: Boravak u obitelji je jedinstveno iskustvo. Kako običaji i navike variraju od zemlje do zemlje, pa čak i obitelji do obitelji, obiteljski smještaj ovisi o međusobnom poštovanju i spremnost da se prilagodite jedni drugima. Može se birati između nekoliko vrsta obiteljskog smještaja. Moguć je smještaj na bazi noćenja s doručkom, polupansiona i punog pansiona.

Apart’Hotel – Ténéo Suite Saint – Jean 2*: Smješten je u neposrednoj blizini Saint – Jean tramvajske stanice i 5 minuta od četvrti Sain Michel. Apartmani su opremljeni sa kupaonicom, malom čajnom kuhinjom, TV-om i telefonom.

Apart’Hotel – Galerie Tatry 3*: Izgrađen je na obnovljenim skladištima vina Galerie Tatry. Udobni i suvremeno opremljeni apartmani i studiji su idealni za turiste i poslovne ljude. Smješten u neposrednoj blizini Palais des Congres, udaljen svega 10-ak minuta hoda od centra i rive, te svega 10-ak minuta vožnje tramvajem od škole.

 Apart’Hotel – Mer & Golf 3*: Ova nova rezidencija nalazi se u novom naselju Bordeaux Lac. Studiji i apartmani su za od 1 do 4 osobe i u potpunosti su namješteni i svi imaju  terasu. Rezidencija ima svoj restoran. Od škole je udaljena 20 minuta vožnje tramvajem.

Hotel – Continental 3*: Hotel je smješten u centru grada Bordeaux, u srcu Grands Hommes i Triangle d’Or području, a samo 5 minuta hoda od France langue Bordeaux. Hotel Continental nudi udobne, renovirane sobe.

MAP


Cijena tečaja po osobi u kn

TEČAJ
Cijena po tjednu
1 tjedan
FRENCH & WINE
5.665 kn
Trošak registracije – obavezna doplata
625 kn

Termini tečaja: 15.-19.05., 12.-16.06., 03.-07.07., 31.07.-04.08., 11.-15.09., 09.-13.10., 06.-10.11.2017.

Cijena smještaja po osobi u kn

SMJEŠTAJ
Cijena po tjednu
1 tjedan
Obitelj – superior  1/1 soba, noćenje s doručkom
1.665
Obitelj – superior 1/1 soba, polupansion
2.095
Ljetna rezidencija – Teneo Garonne (04.06.-26.08.2017.)
1.925
Apart’Hotel – Ténéo Suite Saint – Jean 2*, studio za 1-2 osobe
3.095
Apart’Hotel – Galerie Tatry 3*, studio za 1-2 osobe
3.185
Apart’Hotel – Mer & Golf 3*
3.185
Hotel – Continental 3*, 1/1 soba
4.485
DOPLATE:
Trošak registracije smještaja
Transfer od / do zračne luke
Transfer od / do željezničke postaje
625 kn
425 kn
345 kn

POŠALJI UPIT