8.580

BALI – GARANTIRANI GRUPNI POLAZAK

[rev_slider bali_grupno]

TASTE OF BALI

Termin Hoteli i cijene Info Fakultativni izleti Fotogalerija Pošalji upit

Bali – Otok bogova, umjetnika, hinduizma, rižinih polja, rajskih pješčanih plaža i toplog mora. Otok koji i nadalje živi sa svojim egzotičnim tradicijama na vječno zelenim poljima podno vulkanskih kratera svetih planina. Bali nudi puno više od sunca i mora – tisućama godina stari hramovi, bogata povijest i kultura otočana, umjetnička sela, odlični hoteli i gostoljubivost ljudi čine Bali idealnom egzotičnom destinacijom za opušteni odmor i samo su dio onoga što ovaj otok čini posebnim.

 15 dana / 12 noćenja 

21.8.-4.9.2019.

Red letenja:

POLAZAK

21.08.2019. | Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u zrčnoj luci Zagreb u 18.00 sati. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines na liniji TK 1056 za Istanbul u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 23.20 sati po lokalnom vremenu. 

22.08.2019. | Istanbul – Bali

Nastavak leta za Denpasar, Bali u 01.30 sati na liniji TK 066. Noćni let. Predviđeno slijetanje na Bali u 19.30 sati po lokalnom vremenu.

POVRATAK

03.09.2019. | Bali – Istanbul

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prijepodne. Transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines za Istanbul na liniji TK 067 u 21.00 sat.

04.09.2019. | Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 05.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta TK 1053 za Zagreb u 07.05 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 08.15 sati.


Ponuda smještaja:

SMJEŠTAJ NUSA DUA
Hotel Broj noćenja Cijena (po osobi za smještaj u dvokrevetnoj sobi)*
Cijena za gotovinu Cijena za plaćanje karticama (Visa, MasterCard, Diners do 12 rata, Amex do 6 rata)
Grand Whiz 4* 12 8.980,00 kn 9.590,00 kn
SMJEŠTAJ UBUD + NUSA DUA
Hotel Broj noćenja Cijena (po osobi za smještaj u dvokrevetnoj sobi)*
Cijena za gotovinu Cijena za plaćanje karticama (Visa, MasterCard, Diners do 12 rata, Amex do 6 rata)
Pertiwi Resort & Spa 3* ili Champlung Sari Hotel 3* 4 10.090,00 kn 10.750,00 kn
Grand Whiz 4* 8
SMJEŠTAJ KUTA + UBUD + NUSA DUA      
Hotel Broj noćenja Cijena (po osobi za smještaj u dvokrevetnoj sobi)*
Cijena za gotovinu Cijena za plaćanje karticama (Visa, MasterCard, Diners do 12 rata, Amex do 6 rata)
Jambuluwuk Seminyak Hotel 4* 4 10.200,00 kn 10.890,00 kn
Champlung Sari Hotel 3* 4
Grand Whiz 4* 4

*LAST MINUTE POPUST: 400,00 kn

** Gore navedene cijene vrijede za najmanje 15 prijavljenih putnika

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– prijevoz zrakoplovom, ekonomska klasa

– aviotakse  (podložne promjenama do dana izdavanja karata)

– 12 noćenja s doručkom po osobi u dvokrevetnoj standard sobi

– sve transfere zračna luka – hoteli – zračna luka

– 24 satnog predstavnika na licu mjesta na hrvatskom jeziku

– jamčevina i organizacija putovanja

Cijena paket aranžmana po osobi  ne uključuje:

– doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)

– troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon)

– fakultativne izlete 

– pratitelj putovanja iz Hrvatske

– putno zdravstveno osiguranje (preporučamo) i osiguranje od otkaza


Fakultativni izleti:

  • vodič je izvorni hrvatski govornik koji živi na Baliju
  • obavezna rezervacija izleta prije početka putovanja
  • polazak Nusa Dua/Kuta

UBUD I OKOLICA

hram Tirta Empul – plantaža Luwak-Kintamani vulkan Batur – rižina polja Tegalalang

Polazak iz hotela oko 9 sati. Prvo posjećujemo izvore svete vode i hram Tirta Empul iz 10. stoljeća, jedan od najimpresivnijih i najvažnijih hramova za Balinežane iznad kojeg se nalazi palača bivšeg predsjednika Sukarna. Tirta na Balinežanskom znači ‘sveta voda’, koja se koristi u većini lokalnih ceremonija i obreda. Sami Balinežani vjeruju da voda ima ljekovita svojstva za tijelo i duh. Tko želi, može proći obredno kupanje odnosno umivanje u bazenima svete vode koje predstavlja duhovnu i tjelesnu purifikaciju.

Na ulasku u hram svaki posjtitelj dobiva na posudbu ‘sarong’ (uključeno u cijenu ulaznice) koji je obvezno nositi u svim Balinežanskim Hindu hramovima radi poštivanja, bez obzira na religijsku pripadnost. Za one koji žele proći obred pročišćenja, iznajmljuju se za dodatnih 20ak HRK posebni (zeleni) saronzi  i sandučić sa ključem u kojem se mogu ostaviti roba, novac i važniji dokumenti.

Nakon toga idemo na plantažu najskuplje kave na svijetu Luwak, koja se dobiva fermentacijom zrna kave u probavnom sustavu istoimene životinje (Luwak) slične mungosu. U spomenutom agro centru gosti mogu vidjeti različite tropske biljke (kavu, kakao, vaniliju), samu životinju i proces dobivanja Luwak kave. Ulaz je besplatan, kao i degustacija desetak vrsta lokalno proizvedenih kava i čajeva. Dodatno, kava Luwak se može probati po specijalnoj cijeni od 60 tisuća rupija (oko 30 kuna) po šalici, dok se u komercijalnim kafićima prodaje po cijeni i do 100 HRK po šalici.

U istom kompleksu kojeg krasi fascinantan pogled na udolinu sa bujnom tropskom džunglom postoji trgovina u kojoj gosti mogu kupiti kavu Luwak, aromaterapijska ulja, mirisne štapiće, organsku čokoladu kao i različite druge vrste kava ili čajeva koje su probali kao suvenir, poklon ili pak za vlastitu konzumaciju. 

Nakon toga idemo na vidikovac Kintamani sa prekrasnim pogledom na vulkansko jezero Batur i istoimeni vulkan koji nije aktivan od 2000-e godine.  Ukoliko nije oblačno, sa iste točke se može vidjeti malo animističko selo Trunyan koje se nalazi uz jezero i u daljini najviša planina i vulkan na Baliju Gunung Agung.

Na istom mjestu, u restoranu obavljamo i ručak koji je organiziran po ‘all you can eat’ buffet sistemu. Po cijeni od 70 kuna po osobi, buffet uključuje 20tak vrsta azijskih i međunarodnih jela (voće, povrće, springrolls, meso, kavu, čaj…).

Nakon ručka, kraćeg odmora i fotografiranja slijedi povratak u hotel.

Na putu za hotel kratko svraćamo na rižina polja Tegalalang, gdje su snimane scene iz filma Jedi, Moli, Voli sa Juliom Roberts u glavnoj ulozi.

uključeno: ulaznice u objekte, vozilo, lokalni vozač, gorivo, parkiranja, lokalni vodič na Hrvatskom jeziku

nije uključeno:  ručak, obredno kupanje u hramu, iznajmljivanje saronga za kupanje

odjeća: lagana, casual, obavezno ponijeti robu za presvlačenje (za one koji se žele kupati u hramu svete vode)

upute: paziti na osobne stvari u hramu jer ima često puno ljudi; ponijeti dovoljno novca (za one koji žele kupovati suvenire i kavu Luwak)

cijena izleta (bez ručka): 

za 2 osobe: 570,00 kn po osobi

za 4 osobe: 310,00kn po osobi 

za 6 osoba: 300,00 kn po osobi

za 8 osoba: 250,00 kn po osobi

za 10 osoba: 210,00 kn po osobi

za 14 osoba: 180,00 kn po osobi 

TANAH LOT – BEDUGUL (hrama Ulun Danu na jezeru) – JATI LUWIH (rižina polja zaštićena UNESCO-m)

Polazak u 9 sati. Idemo za Tanah Lot, hram na obali posvećen Balinežanskim bogovima mora, aspektu Hindu božanstva Šive. Ukoliko nije plima, može se u hramu posvetiti i također vidjeti i dodirnuti Svetu Zmiju koja obitava u pećini nasuprot hramu, za sreću.  

Zatim idemo na Šivin Hram koji se nalazi na jezeru Bratan u unutrašnjosti, jedan od najljepših Balinežanskih hramova koji je obvezan sadržaj svake knjige o Baliju. Nakon razgledavanja hrama i područja oko jezera, ako vrijeme i klimatske prilike to opuštaju, možemo kratko navratiti na obižnju tradicionalnu tržnicu gdje se mogu vidjeti, probati ili kupiti različiti lokalni začini, tropsko voće, povrće po izrazito povoljnim cijenama, uz obavezno zabavno ‘cjenkanje’.

Sljedeće idemo za Jati Luwih, najljepša rižina polja na Baliju zaštićena Unescom. Nakon polusatne šetnje prekrasnim terasastim rižinim poljima i fotografiranja, ručamo u obližnjem restoranu sa pogledom na čitav taj okoliš (buffet-cijena 70ak kuna po osobi).  Tko želi, ovdje može kupiti crvenu odnosno smeđu organsku rižu po nevjerojatno niskim cijenama (oko 25 kuna po kili).

Na povratku u hotel (u Nusa Dui), svraćamo u prodavaonicu suvenira u Seminyaku.

uključeno: ulaznice u objekte, vozilo, lokalni vozač, gorivo, parkiranja, lokalni vodič na Hrvatskom jeziku

nije uključeno: ručak

cijena izleta (bez ručka): 

za 2 osobe: 600,00 kn po osobi

za 4 osobe: 335,00 kn po osobi

za 6 osoba: 330,00 kn po osobi 

za 8 osoba: 275,00 kn po osobi

za 10 osoba: 240,00 kn po osobi 

za 14 osoba: 200,00 kn po osobi 

UBUD AVANTURA: BALI SWING ljuljačka – MONKEY FOREST šuma majmuna – Sareng2 Balinežanska kuhinja -umjetnička tradicionalna sela (Celuk, Mas)

Polazak oko 8.30. Idemo na Bali Swing ljuljačku iznad džungle i rijeke koju je proslavio Instagram. Nakon ljuljačke idemo u Monkey Forest, živopisnu šumu majmuna koju Balinežani smatraju svetom i koja se proteže na na površini od oko 10 hektara.  U šumi živi oko 750 majmuna na slobodi. 

Napomena: U šumi koja okružuje hram obitavaju makaki majmuni, stoga ne nosite hranu, vrećice, a sunčane naočale, naušnice i nakit radije ostavite u busu.

Nakon toga slijedi ručak u Ubudu, u autentičnom balinežanskom restoranu, gdje gosti imaju prilike kušati razna balinežanska jela i slatkiše po vlastitom izboru. Nakon toga imamo kraći obilazak radionica i galerija u selima oko Ubuda, gdje gosti mogu svjedočiti raznolikosti i kretivnosti balinežanskih umjetnina i ručnih radova (slike, kulpture, namještaj, srebro).

uključeno: ulaznice za Monkey Forest (NE i Bali Swing, 35 USD po osobi), vozilo, lokalni vozač, gorivo, parkiranja, lokalni vodič na Hrvatskom jeziku

nije uključeno: ručak (a la carte), Bali Swing ulaznica (35 USD po osobi)

cijena izleta (bez ulaznice za Bali Swing):

za 2 osobe: 600,00 kn po osobi 

za 4 osoba: 335,00 kn po osobi 

za 6 osoba: 310,00 kn po osobi

za 10 osoba: 210,00 kn po osobi

za 14 osoba: 170,00 kn po osobi

JUG: GWK (Garuda Wisnu Kencana kompleks) – plaža Padang2 – ULUWATU hram – Jimbaran večera na plaži u romantičnom i opuštajućem ambijentu

Ovo je opuštajući izlet i zapravo predah. Krećemo u 10-10.30. Prvo posjećujemo memorijal GWK, gdje se nalazi jedan od najviših kipova na zemlji, viši od Kipa Slobode (usporedbe radi, GWK 121 metar visine, Kip Slobode 93 m). Zatim idemo na surfersku plažu Padang Padang iz filma Jedi, moli, voli, gdje se po želji slikamo, kupamo i odmaramo po želji, zadržavamo se na plaži 2-3 sata. Oko 4.30 popodne krećemo za hram Uluwatu na samom jugu otoka.

Razgledavamo hram, uživamo u prekrasnom pogledu i nastavljamo za Jimbaran plažu, gdje večeramo u prekrasnom romantičnom, prirodnom ambijentu sa šumovima oceanskih valova, zvukovima glazbe i pogledom na čarobni zalazak sunca (ukoliko nije maglovito ili oblačno). Večera se sastoji od ukusno pripremljene bijele ribe (red snapper), školjki, lignji, rakova, jastoga i ostalih morskih plodova koji se mogu naručiti a la carte. Uz svako naručeno jelo se dobije voće, povrće, kikiriki, začini, a ovdje se mogu kušati i mladi kokos te domaće proizvedena vina. 

uključeno: ulaznice u sve objekte (GWK, plaža, Uluwatu), vozilo, lokalni vozač, gorivo, parkiranja, lokalni vodič na Hrvatskom jeziku

nije uključeno: ručak, večera, Kecak ples 

cijena izleta:

za 2 osobe: 620,00 kn po osobi

za 4 osobe: 370,00 kn po osobi 

za 6 osoba: 350,00 kn po osobi

za 10 osoba: 260,00 kn po osobi 

za 14 osoba: 225,00 kn po osobi

ISTOK: GOA LAWAH pećina šišmiša – TIRTA GANNGA – TAMAN UJUNG – Tvornica čokolade (plus eventualno Virgin beach ili tradicionalno selo Tenganan)

Krećemo oko 8.30. Na putu po istočnoj obali uz more nakon nešto više od sat vremena vožnje nailazimo na Goa Lawah, hram na obali mora unutar kojeg se nalazi pećina šišmiša po kojem je dobio ime. Nakon kratkog razgledavanja hrama i odmora, idemo dalje.  Sljedeća stanica nam je Tirta Gangga, palača odnosno rezidencija i kupalište kralja pokrajine Karangasem iz 19 stoljeća. Objekt je bio prilično devastiran za vrijeme velike erupcije vulkana Gunung Agung 1963. godine nakon čega je pomno restauriran. U blizini također ručamo, u restorančiću sa predivnim pogledom na rižina polja.

Restoran ne nudi buffet, tako da gosti naručuju po želji, a la carte. Pokret najkasnije u 13.15 kako bi stigli vidjeti ostalo. Putujemo do druge palače kraljevstva Karangasem, impozantnog zdanja prekrasne arhitekture i vrtova koje se zove Taman Ujung što znači ‘vrt na samom kraju’. Odatle krećemo dalje oko 15 popodne. 

Na povratku svraćamo  u magičnu tvornicu čokolade koja se nalazi na samoj obali mora okružena palmama. Tamo se zadržavamo 45 minuta do sat vremena. Povratak u hotel oko 18/19 sati navečer, ovisno o prometu.

napomena: ponijeti vodu i sun screen sa faktorom 25 ili više zbog zaštite od vrućine i jakog sunca

uključeno: ulaznice u sve objekte (osim Tenganan), prijevoz, lokalni vozač, lokalni vodič na Hrvatskom jeziku

nije uključeno: cijena ručka (al la carte)

cijena izleta:

za 2 osobe: 620,00 kn po osobi

za 4 osobe: 370,00 kn po osobi

za 6 osoba: 335,00 kn po osobi 

za 10 osoba: 235,00 kn po osobi

za 14 osoba: 195,00 kn po osobi

BALI SAFARI

Kreće se iz hotela u 9 sati.

U Safari park stižemo oko 10.30. Paket uključuje kompletan razgled parka, show sa slonovima, tigrovima i pticama, čaj u Uma restoranu, slobodno korištenje bazena i aqua parka te fascinantni, spektakularni Agung show (ples, koreografija, scenografija) sa tematikom iz balinežanske mitologije i povijesti koji ne valja nikako propustiti (2.30 popodne)!

uključeno: dnevna ulaznica za Safari park, prijevoz, lokalni vozač, lokalni vodič na Hrvatskom jeziku

nije uključeno: ručak

Minimalni broj putnika: 4

cijena izleta:

za 4 osobe: 670,00 kn po osobi

za 6 osoba: 650,00 kn po osobi

za 8 osoba: 590,00 kn po osobi

za 10 osoba: 560,00 kn po osobi

za 14 osoba: 530,00 kn po osobi

Izlet na otok NUSA PENIDA

Izlet po zapadnom (najatraktivnijem dijelu otoka):

Uključeno: 

-pick up hotel

-transfer do luke

-transfer brodicom do otoka i nazad

-auto i stručni vodič na samom otoku

-transfer luka-hotel

obilazak top lokacija:

  1. Klinking plaža
  2. Angel Billabong
  3. Crystal Bay (kupanje, mogućnost snorklanja i ronjenja)
  4. Broken Beach

-ručak 

-voda

Minimalni broj putnika: 5

maksimalni broj putnika: 12

cijena izleta:

670,00 kn po osobi


MAPVažne napomene:

– pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu

– kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Balija i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana (kalkulacija rađena na dan 07.05.2019.).

– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Korisne informacije:

Službeno ime: Republika Indonezija
Geografski položaj: Indijski ocean
Površina i broj stanovnika: 1.919.440 km2; 214.973.900 st.
Glavni grad: Jakarta (glavno središte na Baliju-Denpasar)
Službeni jezik: bahasa indonesia – službeni, a koristi se i engleski i njemački
Religija: muslimani
Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku
Valuta: Indonezijski rupee (IDR), 1 EUR= cca 15 IDR
Električni napon: 110/220 V (potreban adapter)
Klima: tropska klima tokom cijele godine sa toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima. Klima se odlikuje sa 2 perioda: sušni od travnja do listopada, i kišni od studenog do ožujka.
Pozivni broj zemlje: +62
Odjeća: lagana odjeća-kratke hlače i lagane majice. Ako posjećujete brdske predjele ili provodite duže vremena u prostorijama sa klima uređajima potrebna će Vam biti lagana vesta ili džemper. U hramove nije dopušten ulazak u kratkim hlačama.

POŠALJI UPIT