16.990

BAHAMI

BAHAMI

Itinerer Cijena Pošalji upit

Bahami – tihe uvale i mirne plaže nude posjetiocima najintimnije trenutke svojim gotovo rajskim prostorom koji čini oko 700 palminih otoka. Bahami su pravo ogledalo Kariba.  Kristalno čisto more čuva drevnu tajnu olupina i koraljnih grebena boja duge, dok pastelno obojene školjke i mjestimično podignute kućice dodatno uljepšavaju tropski pejzaž s netaknutom obalom i egzotičnom pjesmom ptica.

9 dana / 6 noćenja


Program putovanja:

1. dan | Zagreb – Frankfurt – Toronto

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba u ranim popodnevnim satima. Dolazak u Frankfurt u poslijedpodnevnim satima po lokalnom vremenu, te nastavak leta za Toronto. Dolazak u Toronto u večernjim satima po lokalnom vremenu. Noćenje.

2. dan | Toronto – Bahami

Polijetanje zrakoplova za Bahame u jutarnjim satima. Dolazak na Bahame oko podneva po lokalnom vremenu.

2.-7. dan | Bahami

Slobodno vrijeme za odlazak na neki od izleta, te odmor na bijelim pješčanim plažama.

8. dan | Bahami – Toronto – Frankfurt

Odjava iz hotela. Transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Toronto oko podneva. Dolazak u Toronto u popodnevnim satima. Nastavak leta za Frankfurt u poslijepodnevnim satima. Noćni let.

9. dan |  Zagreb

Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima po lokalnom vremenu.


MAP 

 

 


CIJENA PAKET ARAMŽMANA od 16.990,00 kuna po osobi


Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa)

– grupni prijevoz od zračne luke do hotela i nazad

– boravak u odabranom hotelu sa smještajem u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 noćenja s doručkom

– lokalnog predstavnika na engleskom jeziku u destinaciji

– organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena paket aranžmana po osobi  ne uključuje:

– dodatne usluge, obroke i izlete

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

– 1 noćenje u Torontu (presjedanje)

Važne napomene:

– cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave.

– cijene nisu važeće u terminu blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja.

– kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Bahama i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– ponuđeni program je samo prijedlog putovanja, unutar kojeg se mogu dodavati i oduzimati dani. Također se mogu raditi privatni transferi (standard, executive, prestige i platinum) od zračne luke do hotela i nazad, te transferi helikopterom.

– kalkulacije za paket napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.

– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Korisne informacije:

Službeno ime: Bahamski Savez

Geografski položaj: grupa od 700 otoka i otočića u Atlantskom oceanu, oko 970 km jugoistočno od Floride

Površina: 13.939 km2

Broj stanovnika: oko 313.312

Glavni grad: Nassau; oko 338.130 stanovnika

Jezik: službeni jezik je engleski, govori se i kreolski

Religija: baptisti 32%, anglikanci 20%, rimokatolici 19%, protestanti 12%, metodisti 6%, ostali 11%

Vremenska razlika: -6 sati

Novčana jedinica: bahamski dolar (BSD); 1 BSD = 6.60 kn

Kupovina: Bahami su poznati po duty free shoppingu; popularni su porculan, parfemi, proizvodi od kože, nakit, satovi, foto oprema; tipični lokalni suveniri su proizvodi od slame, drvene rezbarije, ukrasi od školjaka; trgovine su otvorene uglavnom od 9 do 17 sati radnim danom i subotom te od 12 do 17 sati nedjeljom

Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća; za klimatizirane prostore i hladnije večeri u periodu od prosinca do ožujka predlažemo laganiju jaknu ili vestu

Hrana: prevladavaju jela od morskih plodova, riba i mesni odresci uz koje se služe banane, riža i prženi krumpir; nacionalno jelo je conch – školjke koje se služe pržene ili sirove s limunom; popularno jelo je i peas’n’rice – riža s grahom i svinjetinom, te johnnycake – vrsta kukuruznog kruha

Piće: na većim otocima tekuća voda je sigurna za piće, no preporučujemo da pijete flaširanu vodu; nacionalno piće je rum; poznata lokalna pića s rumom su Yellow Bird, Bahama Mama, Goombay Smash i Planter’s Punch; lokalna piva su Kalik i Sands
Napon struje: 120V; 60Hz (potreban je adapter za američke utičnice)
Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna za hrvatske državljane; putovnica treba vrijediti najmanje tri mjeseca od izlaska iz Bahama

Mobilne mreže: VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +1

Korisne web stranice: www.bahamas.com

Klima: tropska i suptropska; od svibnja do listopada traje kišna sezona s prosječnim dnevnim temperaturama zraka između 27 i 32°C; u tom periodu mogući su i uragani; zimi (od listopada do svibnja) temperature se kreću od 21 do 24°C; temperature noću su 5 do 7°C niže; sjeverni otoci su nešto hladniji od južnih; temperatura mora kreće se od 23°C u siječnju i veljači do 29°C u kolovozu


POŠALJI UPIT