29.690

Australija


SYDNEY – AYERS ROCK – CAIRNS


Itinerer Cijena Pošalji upit

11 dana / 8 noćenjaPROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – DOHA – SYDNEY

Polazak iz zračne luke u Zagrebu. Presjedanje u Dohi. Noćni let za Sydney.

2. dan | SYDNEY

Po dolasku u Sydney slijedi privatni transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo kupanje na Bondi Beach ili šetnju po tržnicama, dućanima ili kafićima u Paddingtonu.

3. dan | SYDNEY

Ujutro odlazak na krstarenje po luci uz čaj i kavu. Kapetan će Vas upoznati sa poviješću luke dok prolazite pored Sydney Harbour Bridge, Sydney Opera House i ostalih znamenitosti. Zatim slijedi grupna tura po Sydney Opera House, simoblu grada izgrađenom prije 60 godina. Popodne ćete otići na penjanje po mostu. Kako se penjete tako ćete pratiti i zalazak sunca te sa vrha imati jedinstveni pogled na zalazak iznad Sydneya.

4. dan | SYDNEY – NACIONALNI PARK BLUE MOUNTAINS – SYDNEY

Odlazak na cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“, koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya, poznatom po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima, kanjonima. Tura uključuje: Calmsley Hill, farmu na kojoj se nalaze brojni klokani, emu i koale, Eaglehawk Lookout sa pogledom na 3 Sestre, gdje ćete čuti legendu o ovoj poznatoj formaciji kamenja. Pauza za ručak u Blackheatu (uključen ručak od 2 slijeda sa kavom/čajem). Poslije nastavljate prema Govetts Leap i vodopadu. Zaustavljanje u Mt Tomah Botanic Gardens uz čašu pjenušca ili soka. Povratak u hotel oko 16.30h. Noćenje.

5. dan | SYDNEY – AYERS ROCK

Odjava iz hotela te privatni transfer do zračne luke. Let za Ayers Rock. Transfer do hotela. Smještaj. Aboridžinskog imena Uluru je jedan od najprepoznatljivijih simbola Australije. Nalazi se u samom središtu zemlje u Uluru – Kata Tjuta National Parku. 40 km zapadnije nalazi se Kata Tjuta, poznatiji kao The Olgas, kamen čija starost datira unazad 500 milijuna godina. I Uluru i Kata Tjuta imaju veliku značaj u aboridžinskoj kulturi.

6. dan | AYERS ROCK/ULURU

Rani odlazak u nacionalni park. Picnic doručak sa izlaskom sunca. Čut ćete brojne legende o Liru (otrovnoj zmiji) i Kuniya (pitonu) kao i o Mala narodu. Poslije doručka slijedi posjet Mutitjulu Waterhole i vožnja oko Uluru. Popodne odlazak u Kata Tjuta NP, područje jedinstvene flore i faune. Dolazak u Walpa Gorge te šetnja kroz 36 kamenih formacija koji se formiraju milijunima godina. Povratak u hotel. Mogućnost odlaska na Sounds of Silence Dinner. Noćenje.

7. dan | AYERS ROCK – CAIRNS

Odjava iz hotela te transfer do zračne luke. Prijava na let za Cairns. Smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

8. dan | CAIRNS

Ujutro odlazak do Cooya Beach (Kuyu Kuyu), sjeverno od Port Douglas. Ovo je tradicionalno područje za ribolov Kuku Yalanji naroda, o kojem će Vas više naučiti Kubirri Warra Brothers. Zatim ćete posjetiti Mossman Gorge gdje će Vas dočekati sa tradicionalnom ‘Smoking Ceremony’, koju provode Aboridžini. Slijedi šetnja po Daintree National Parku, jednoj od nastarijih i najljepših prašuma na svijetu. Upoznat ćete se sa bogatom florom, faunom i ekosustavom. Pauza za kupanje. Ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan | CAIRNS

Vožnja katamaranom od Cairnsa prema Velikom koraljnom grebenu. Vrijeme za snorkeling, scuba diving ili snorkel safari. Moći ćete uživati u grebenu kroz stakleno brodso dno ili podvodni opservatorij. Ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan | CAIRNS – SYDNEY – DOHA

Odjava iz hotela. Prijava na let za Zagreb sa presjedanjem u Sydneyu i Dohi. Noćni let.

11. dan | DOHA – ZAGREB

Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima.

 CIJENA PO OSOBI U KN: od 29.690,00 kn:

CIJENA UKLJUČUJE

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sydney, Sydney – Cairns – Zagreb i domaće letove Sydney – Uluru (Ayers Rock), Uluru (Ayers Rock) – Cairns

– sve transfere prema programu

– 3 noćenja u Sydneyu, 2 noćenja u Ayers Rocku i 3 noćenja u Cairnsu u hotelima 4/5*

– Sydney Harbour Cruise

– Grupni razgled Sydney Opera House

– Penjanje na Sydney Harbour Bridge

– Cjelodnevni izlet u Blue Mountains sa uključenim ručkom i ulaznicama

– Grupna tura Uluru Highlights sa picnic doručkom i ulaznicama

– Grupna tura Kata Tjuta Domes

– Cjelodnevni izlet Daintree Dreaming Day Tour sa ručkom

– Cjelodnevni izlet Great Barrier Reef Cruise sa buffet ručkom, opremom za snorkeling, environmental management fee

 

CIJENA NE UKLJUČUJE

 

– Obroke drugačije od navedenog

– Napojnice

– Osobne troškove

– Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

– Vizu

 

VIZA ZA AUSTRALIJU:

Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade – Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti.

Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba.
Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm

VAŽNE NAPOMENE

– Kategorizacija hotela u Australiji odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske kategorizacije.

– U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

– Organizator putovanja pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE

AUSTRALIJA

Službeno ime: Australija (Commonwealth of Australia).
Glavni grad: Canberra.
Površina: 7.692.030 km2
Viza: potrebna, informacije na prodajnim mjestima
Državno uređenje: Konstitucionalna Monarhija. Neovisna od Ujedinjenog Kraljevstva od 1901. g.
Jezik: službeni jezik je engleski. Etničke manjine koriste se talijanskim, njemačkim, grčkim, kineskim i aboridžinskim jezikom.
Vremenska razlika: od +7 do +9 sati u odnosu na Hrvatsku.
Novac: Australski dolar (AUD, (A$) = 100 centa. Novčanice za A$ 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za A$ 2, 1 i 50, 20, 10 i 5 centi.
Zemljopisni položaj: Australija se proteže od 10° do 45° južne geografske širine (računajući i Tasmaniju) i 113° i 115° istočne geografske dužine. Čitavom svojom površinom nalazi se na južnoj zemljinoj polutci. Obuhvaća kopno Australiju i otok Tasmaniju te mnoge male otoke oko kopna. S tri strane Australiju okružuju velike površine Tihog (na istoku) i Indijskog oceana (na jugu i zapadu). Samo je na sjevernoj strani nizovima otoka donekle povezana sa Azijom. Zbog te prirodne izolacije tj. udaljenosti od drugih kontinenata, geografski položaj Australije se često karakterizira kao nepovoljan, međutim baš zbog toga su se u Australiji razvile posebne biljne i životinjske vrste. Dužina obale Australije zajedno sa svim otocima iznosi 36.735 km. Površinom je malo manja od Brazila i 136 puta veća od Hrvatske, a njena površina pokrivala bi 3/4 Europe.
Klima: Australija se nalazi na južnoj polutci pa su i godišnja doba drugačija od godišnjih doba u Europi i Sjevernoj Americi. Dvije su klimatske zone: tropska zona (na sjeveru iznad Jarčeve obratnice) i umjerena zona. Tropska zona (pokriva 40% Australije) ima dvije sezone – ljetnu (kišnu) i zimsku (suhu) dok umjereni pojas ima sva 4 godišnja doba. Proljeće – Ljeto: Toplo ili vruće posvuda dok je malo umjerenije na jugu. Jesen – Zima: Sjeverna i centralna Australija imaju lijepe tople dane i hladne noći dok su na jugu dani svježi sa povremenom kišom, ali je i tamo uglavnom sunčano. Snijeg je u potpunosti ograničen u gorskom području na jugoistoku.

 

 

MAP

POŠALJI UPIT