GREEN

INDONEZIJA | ZELENA TURA | JAKARTA – JOGJAKARTA – BALI


ZELENA TURA | JAKARTA - JOGJAKARTA - BALI

14 dana / 11 noćenja

Ova jedinstvena tura koja vodi od modernih metropola, preko sultanata do tropskog raja dočarati će vam sav kontrast jugoistočne Azije. Putovanje započinje u Jakarti užurbanoj metropoli sa više od 18 milijuna stanovnika, gdje luksuz i siromaštvo žive jedno pokraj drugog. Povratak u prošlost, šetnja sultanovorn palačom u Jogjakarti, gradu – provinciji sa posebnim statusom gdje je sultan ujedno i guverner. Sultanova palača, muzeji, tradicionalna tržnica, najveći budistički hram Borobudur i hindu hram Prambanan vratiti će vas 12 stoljeća unatrag i dočarati život stran modernoj civilizaciji. Bali, jedna od najpopularnijih destinacija u svijetu je otok veličanstvenih vulkana, zelenih rižinih polja, idiličnih plaža i vedrih domaćina koji pored brojnih turista čuvaju stoljećima sticano nasljeđe i običaje.

 PROGRAM PUTOVANJA:

1.Dan | Zagreb – Doha 

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dohu, nastavak leta za Jakartu. Noćni let.

2. dan | Doha – Jakarta

Slijetanje na Bali u popodnevnim satima po lokalnom vremenu. Slijedi grupni transfer do odabranog hotela. Noćenje.

3. Dan | Jakarta

Doručak u hotelu. Posjeta parku “Taman Mini Indonesia Indah” – TMII i upoznavanje sa tradicijom i arhitekturom lndonezije. Tokom posjeta TMII možete vidjeti park sa egzotičnim pticama s kojima se možete slikati. Mogućnost za ručak je u lokalnom restoranu. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Preporučujemo odlazak u neki od noćnih klubova koji spadaju u grupu najboljih u Aziji. Noćenje.

4. Dan | Jakarta – Jogjakarta

Doručak u hotelu i odlazak iz hotela u 10h. Prije transfera zračnu luku, posjet Nacionalnom Muzeju Indonesia, obilazak starog dijela grada po imenu Batavia, koji predstavlja mješavinu azijske i kolonijalne europske arhitekture. Slobodno vrijeme za ručak i odmor. Let za Jogjakartu u 17h, transfer do hotela u centru grada. Organizirana večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

5. Dan | Jogjakarta

Odlazak na brdo Situmbu rano ujutro na spektakularni izlazak sunca uz pogled na vulkane i budistički hram Borobudur, najznačajniji budistički hram na svijetu. Povratak u hotel. Ostatak dana slobodan za individualno razgledanje Jogjakarte, centar javanske kulture, gdje galerije, art marketi i kazalište sjenki nisu samo turistička atrakcija već način života Javanaca. Noćenje..

6. Dan | Jogjakarta – Bali

Doručak u hotelu. Obilazak sultanove palače Keraton u kojoj i danas živi sultan sa svojom obitelji, radionice srebra i hrama Prambanan iz devetog stoljeća. Plambanan je najveći hindu hram u jugoistočnoj Aziji. Ovaj hram predstavlja ikonu svijetskog kulturnog naslijeđa. Slobodno vrijeme za ručak, polazak za. Bali u 16:25. Dolazak na Bali, transfer do hotela, smještaj i noćenje.

7.-12. Dan | Bali

Tokom boravka na Baliju predviđena su dva obilaska otoka. Poludnevna tura uključujući Tanah Lot, hram smješten na južnom dijelu otoka, posjet kompleksu Garuda Visnu Kencana i Uluwatu hramu gdje ćete uživati u balinežanskom plesu Kecak. Druga tura uključuje cjelodnevni obilazak: Kintamani, Batur jezeru i vulkanu Batur, rižinim poljima i svetištu Tirta Empul. Tokom boravka na Baliju imate mogućnost  fakultativnog  obilaska otoka, organizirani safari na leđima slonova, ronjenje, rafting, odlazak u vodene parkove, plivanje sa delfinima, trekking i mnogobrojne druge aktivnosti. Postoji i mogućnost organiziranja jednodnevnog izleta na otok Nusa Penida ili dvodnevnog izleta na Gili otoke.

13. Dan | Bali

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela do 12 sati. Slobodno poslije podne do transfera za zračnu luku.

14. Dan | Bali – Doha – Zagreb

Polijetanje zrakoplova za Dohu iza ponoći. Dolazak u Dohu u ranim jutarnjim satima, te slijedi let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima po lokalnom vremenu.

MAP


CIJENA ARANŽMANA

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi – 13.250,00 kn

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE

–       prijevoz zrakoplovom Zagreb – Doha – Jakarta – Denpasar – Doha – Zagreb, ekonomska klasa (Qatar Airways)

–        prijevoz avionom Jakarta – Jogjakarta – Bali (Denpasar)

–        2 noćenja sa doručkom u Jakarti, All Seasons Jakarta Thamrin Hotel 3 *

–        2 noćenja sa doručkom u Jogjakarti, Hotel Neo 3 *

–        7 noćenja sa doručkom na Baliju, Seminjak ili Sanur 4/5*

–        1 večera u lokalnom restoranu u Jogjakarti

–        vodič na engleskom jeziku, transferi, ture i ulaznice na destinacije predviđene programom

–        lokalnog predstavnika na hrvatskom jeziku za vrijeme putovanja

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

–        pristojbe zračnih luka (obavezna doplata) cca 2.250 kn

–        doplata za smještaj u hotelima 4* 1.600,00 kn

–        napojnice za vozača i vodiča

–        troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon)

–        turističku pristojbu u iznosu 100.000 IDR (indonezijska rupija), što iznosi oko USD 18 (obavezna doplata pri izlasku iz zemlje)

 

OBAVEZNE DOPLATE

–         pristojbe zračnih luka cca 2.250 kn (podložno promjenama)

VAŽNE NAPOMENE

–        državljanima Hrvatske nije potrebna viza za Indoneziju za boravak do 30 dana

–        napojnica za vozača i vodica nije obavezan, uobičajeni iznos je 5-10$ po danu po osobi

–        plaćanje fakultativnih izleta u Indoneziji je u indonežanskim rupijama

–        za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 2 putnika

–        cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave.

–         cijene nisu važeće u terminu blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja.

–          kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Balija i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

–          kalkulacije za paket napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.

–          molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

O INDONEZIJI

Službeno ime: Republika Indonezija
Geografski položaj: Indijski ocean
Površina i broj stanovnika: 1.919.440 km2; 214.973.900 st.
Glavni grad: Jakarta (glavno središte na Baliju-Denpasar)
Službeni jezik: bahasa indonesia – službeni, a koristi se i engleski i njemački
Religija: muslimani
Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku
Valuta: Indonezijski rupee (IDR), 1 EUR= cca 15 IDR
Električni napon: 110/220 V (potreban adapter)
Klima: tropska klima tokom cijele godine sa toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima. Klima se odlikuje sa 2 perioda: sušni od gravnja do listopada, i kišni od studenog do ožujka.
Pozivni broj zemlje: +62
Odjeća: lagana odjeća-kratke hlače i lagane majice. Ako posjećujete brdske predjele ili provodite duže vremena u prostorijama sa klima uređajima potrebna će Vam biti lagana vesta ili džemper. U hramove nije dopušten ulazak u kratkim hlačama.

POŠALJI UPIT