11.750

TAJLAND | putovanje zemljom tisuću osmjeha | tura | grupni polazak

BANGKOK | DAMNOEN SADUAK | KANCHANABURI | AYUTHAYA | | CHIANG MAI | GOLDEN TRIANGLE | MAE SAI | CHIANG RAI | PHUKET

11 dana / 8 noći

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 08.11.2017., srijeda | ZAGREB – DOHA  

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Qatar Ariways za Dohu u 10.20 sati. Dolazak u Dohu predviđen je u 17.40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Bangkok u 20.40 sati. Noćni let.

2. dan, 09.11.2017., četvrtak | BANGKOK (V)

Slijetanje u Bangkok predviđeno je u 06.55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi odlazak na razgled grada i velike palače. Razgled Wat Pho-a, najprostranijeg hrama u Bangkoku, koji objedinjuje 95 pagoda sa svojim divovskim ležećim Buddhom dugim 45 metara i visokim 15 metara, i kraljevskim Chedijima. Velika Palača jedan je od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora. Nekad je bila rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Wat Phra Keo, prekrasan smaragdni Buddhin hram (Velika Palača je zatvorena tijekom posebnih kraljevskih ceremonija i tijekom posjeta državnog vrha). Transfer do hotela Ramada D’Ma Hotel 4*. Večera u hotelu i noćenje

3. dan, 10.11.2017., petak | BANGKOK – DAMNOEN SADUAK – KANCHANABURI – BANGKOK (D, R, V)

Nakon doručka, slijedi odlazak prema najvećoj plovnoj tržnici Damnoen Saduak. Vožnja do provincije Ratchaburi pored solana, polja riža i kokosa, te plantaža voća. Putem ćemo se zaustaviti na jednoj od plantaža te se može probati svježi kokos, a za vrijeme kratke prezentacije naučiti ćemo kako se dobivaju proizvodi od kokosovog oraha a koji se koriste u Thai kuhinji (vožnja traje cca 1 sat). Po dolasku ukrcaj na piroge (dugačke motorne čamce) te vožnja po kanalima tzv. klongovima. Nastavljamo prema provinciji Kanchanaburi. Prvo ćemo posjetiti ratno groblje sa preko 6000 grobova ratnih zarobljenika koji su izgubili svoje živote u II svj. ratu od strane japanske vojske gradeći željeznicu smrti, zatim posjet Ratnom muzeju i mostu preko rijeke Kwai. Nastavljamo do željezničke stanice kako bismo se ukrcali na poseban vlak kako bismo doživjeli ozloglašenu “Željeznicu smrti”. Odlazak na ručak u lokalni restoran. Kasno poslije podne povratak u Bangkok. Večera i noćenje.

4. dan, 11.11.2017., subota | BANGKOK – AYUTHAYA – BANGKOK (D, R, V)

Nakon ranog doručka vožnja prema sjeveru do grada Ayuthaya, nekadašnje prijestolnice Siama uništene za vrijeme burmanskih ratova 1776. Prvo zaustavljanje je kod palače izgrađene u 17 stoljeću, Bang Pa-In Kraljevske palače – poznate kao i Ljetna Palača koju su koristili tajlandski kraljevi. Potom odlazak na razgled Povijesnog parka Ayuthaye – koji je uvršten na UNESCO-vu listu te obilazak najsvetijeg hrama Wat Phra Si Sanphet te hrama Wat Mahathat. Ručak u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme i povratak u Bangkok. Odmor i odlazak na večeru na krstarenje rijekom Chao Prayae. Noćenje.

5. dan, 12.11.2017., nedjelja | BANGKOK – CHIANG RAI (D, R, V)

Doručak. Transfer do zračne luke te let za Chiang Rai (direktan let). Sjever slovi za najljepšu regiju Tajlanda. Čine ga raznovrsni pejzaži, visoke planine i plodna polja. U zavisnosti od nadmorske visine, prirodnu vegetaciju čine lanci bambusovih šuma, četinara, tropskih i planinskih šuma. Ovu grandioznu regiju, često prekrivenu maglom, nastanjuju većinom etničke manjine. Dolazak u Chiang Rai u poslijepodnevnim satima. Vožnja do planinskog sela gdje živi Karen pleme poznato po dugim vratovima. Misterij i ljepota tradicionalnog korištenja mjedenih prstena jednostavno će vas očarati. Karen plemena su u prošlosti živjela u brdima Myanmara u blizini tajlandske granice, te su radi političkih razloga izbjegli na tajlandsku stranu. Danas ih ima oko 40.000 a najviše su poznati po izduženim vratovima; Karen žene nose teške mjedene prstene oko vrata, podlaktice i potkoljenice, dok Karen muškarci su uglavnom farmeri i seljaci. Žene imaju bogatu povijest u rezbarenju drva i tkanju. Uglavnom plemena žive jednostavnim životom, pomalo dosadnim i zamornim, ali plod njihovog rada (rezbarije i tkanine) je vrlo šaren i živ. Ukoliko vrijeme dozvoli, posjetiti ćemo i tržnicu. Slijedi odlazak na večeru u lokalni restoran. Transfer do hotela Phowadol Resort 3/4*, smještaj i noćenje.

6. dan, 13.11.2017., ponedjeljak | CHIANG RAI – GOLDEN TRIANGLE – CHIANG MAI (D, R, V)

Doručak. Slijedi vožnja do drevnog gradića Chiang Saen smještenog na obali rijeke Mekong te posjet Zlatnom trokutu, mjestu gdje se na rijeci dodiruju tri zemlje – Laos, Myanmar i Tajland. Vožnja brodićem preko rijeke Maekhong do otoka Donsaow i posjet muzeju opijuma. Ručak u lokalnom restoranu. Okolica Chiang Maia, okrug Sankampaeng, je poznat po svojim manufakturama u kojima se još uvijek ručno obrađuje svila i keramika, izrađuju suncobrani i nakit od srebra.  Svakako morate ponijeti neki od suvenira! Putem ćemo razgledati i Wat Rong Khun, ili Bijeli hram kako ga još nazivaju. Nastavak vožnje do Chiang Maia kojeg često nazivaju i “orhideja sjevera”, a koji je ujedno i gospodarski i turistički centar regije. Smještaj u hotel Bossotel Inn Chiang Mai 4*. Na večer uživanje u tradicionalnoj Kantoke večeri i sjeverno-tajlandskom plesu. Noćenje.

7. dan, 14.11.2017.,utorak | CHIANG MAI – DOI INTHANON I SOFT TREKKING – CHIANG MAI (D, R, V)

Doručak. Posjet Doi Inthanon, najvišoj planini na Tajlandu (8,514 nadmorske visine) i nacionalnom parku sa jedinstvenom florom i faunom (vožnja unutar parka je mini kombijima jer se autobus ne može probijati kroz park). Turu započinjemo sa uživanjem u predivnom planinskom krajoliku dok ćemo se penjati prema nacionalnom parku i zaštićenoj šumi. Nakon toga, posjet Phra Mahathat Napha Methanidon i Phra Mahathat Naphaphon Phumisiri, dvije kraljevske pagode. Ručak. Lagani trekking nizbrdo (u trajanju od dva sata) gdje ćemo vidjeti razne biljke, ptice, rižina polja, vodopad Pha Dok Siew, plantažu kave… Posjet lokalnim selima i plemenima uz put (u ovom dijelu Tajlanda ima više različitih plemena koja su vrlo interesantna po svom načinu života i po svojim običajima). Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan, 15.11.2017., srijeda | CHIANG MAI – PHUKET (D)

Doručak u hotelu te slijedi transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova za Phuket (direktan let). Po slijetanju na Phuket u poslijepodnevnim satima, slijedi transfer do hotela Seaview Patong 4*. Smještaj. Slobodno poslije podne. Noćenje.

9. dan, 16.11.2017., četvrtak | PHUKET (D)

Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Predlažemo (uz doplatu) odlazak na izlet na Phi Phi otok, ili James Bond otok, ili pak odlazak na vožnju kajacima.

10. dan, 17.11.2017., subota | PHUKET – DOHA (D)

Doručak u hotelu i odjava iz soba do 12 sati. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku oko 17 sati. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 19.40 sati. Noćni let.

11. dan, 18.11.2017., nedjelja | DOHA – ZAGREB

Dolazak u Dohu predviđen je u 22.40  sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 1.20 sati. Predviđeno slijetanje u Zagreb je u 5.30 sati po lokalnom vremenu.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

Na bazi 15 uplaćenih

Na bazi 20 uplaćenih

Redovna cijena (Ax do 12 rata)

13.700

12.690

Redovna cijena (Diners & Master Zaba do 12 rata)

13.450

12.450

Cijena za gotovinsko plaćanje

(moguće u više obroka do polaska)

12.690

11.750

 

Doplata za jednokrevetnu sobu:………………………..2.050 kn

Popust za odraslu osobu na 3. krevetu………………300 kn

 

OBVEZNA DOPLATA ZA PRISTOJBE ZRAČNIH LUKA:…………………..2.350 kn

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE

Prijevoz zrakoplovom prema programu Zagreb-Doha-Bangkok/Phuket-Doha-Zagreb (ekonomska klasa), lokalne letove Bangkok -Chiang Mai, Chiang Rai – Phuket, ekonomska klasa Air Asia/Lion Air (low cost zrakoplovi!),  2 polupansiona i 1 noćenja s doručkom i  u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Bangkoku, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3/4* u Chiang Raiu, 2 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu3/ 4* u Chiang Maiu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na Phuketu, 5 ručkova u lokalnim restoranima, 1 večera na brodu u Bangkoku, 2 večere u lokalnom restoranu, 2 večere u hotelima, 1 večera sa Khantoke showom, transfere, izlete i razglede prema programu – ulaznice za sve navedene hramove, nacionalne parkove, sve prijevoze privatnim autobusom sa licenciranim vozačem, troškove lokalnog licenciranog vodiča tijekom cijele ture, pratitelja putovanja iz Zagreba – Denis Komšić, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

OBAVEZNA DOPLATA KOD PRIJAVE

Zrakoplovne pristojbe cca 2.350 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu).

CIJENA NE UKLJUČUJE

Doplatu za jednokrevetnu sobu 2.050 kn, tajlandsku vizu 35 EUR, (ne naplaćujemo posredovanje!), dodatne usluge, obroke i izlete, napojnice za lokalne vodiče, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza (preporučamo).

NEOBAVEZNE DOPLATE

Izlet na Phi Phi otok sa ručkom i ulaznicom u nacionalni park: cca 570 kn, poludnevni kajaking sa ručkom cca 250 kn.

Hoteli predviđeni programom (potvrđeni):

Bangkok: Ramada D’Ma Hotel 4*. (superior sobe)

Chiang Mai: Phowadol Resort 3/4*, (standard sobe)

Chiang Rai: Bossotel Inn Chiang Mai 4*. (superior sobe)

Phuket: Seaview Patong 4*.  (superior sobe)

NAPOMENE:

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Kategorija hotela na Tajlandu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Tajlanda i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

– Organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana (kalkulacija rađena na dan 9.3.2017).

– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..).

– Točne podatke o vremenima letova kao i ostale informacije vezane za samo putovanje dobit ćete u završnom pismu tjedan dana prije putovanja.

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

– Viza: potrebno je dostaviti slijedeće: 1 fotografija sa svijetlom pozadinom (format kao za putovnicu – 3,5 x 4,5 cm), u potpunosti čitko ispunjen formular, 35 EUR (plaćanje isključivo u eurima); putovnicu važeću minimalno 6 mjeseci od izlaska iz Tajlanda.

– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije A La Carte Travel d.o.o.

– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije A La Carte Travel d.o.o.

KORISNE INFORMACIJE TAJLAND:

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na svom sjeveru graniči s Laosom, Burmom, Kambodžom, na zapadu s Andamanskim morem, na jugoistoku s Tajlandskim zaljevom i Malezijom na jugu.
Površina: 514.000 km2
Broj stanovnika: oko 66.720.000
Glavni grad: Bangkok
Jezik: Thai, govori se i engleski
Religija: budisti 94.6%, muslimani 4.6%, katolici 0.7%, ostali 0.1%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: tajlandski baht (THB), 100 THB = oko 19 kn
Kupovina: popularni suveniri: ručno oslikani svileni kišobrani i suncobrani, gravirani srebrni i brončani predmeti (vaze, poslužavnici, gongovi, posuđe…), figurice Bude, pleteni predmeti, drago i poludrago kamenje, tajlandska svila, odjeća po mjeri. Cjenkanje je uobičajeno.
Odjeća i obuća: preporučamo laganu pamučnu odjeću i laganu obuću. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te u planinskim područjima i nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili jakna Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana i piće: tajlandska kuhinja je jedna od najpoznatijih u svijetu. Najčešće namirnice su: rezanci, riža, piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, raznoliko voće i povrće, kokosovo mlijeko, curry, kikiriki i sl.
Napon struje: 220V (većina hotela ima adapter za posudbu)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +66
Korisna web stranica: www.tourismthailand.org
Klima: tropska, s prosječnom godišnjom temperaturom od 29°C, koja u Bangkoku varira od 30°C u travnju do 25°C u prosincu. Postoje 3 razdoblja: suho i hladno od listopada do veljače, toplo i vlažno od ožujka do svibnja te vruće i kišovito od lipnja do rujna. Kišni pljuskovi rijetko traju duže od nekoliko sati.

POŠALJI UPIT