7.950

PRIRODNE LJEPOTE BORNEA

PRIRODNE LJEPOTE BORNEA

Borneo, koji u Indoneziji nazivaju Kalimantan, ima površinu od 743.122 km²,  pa je treći po veličini otok na svijetu. Nalazi se usred Indonezijskog otočja, a politički je podijeljeno između Indonezije, Malezije i Bruneja.

Program putovanja:

1.dan (ned) | KOTA KINABALU

Kod rezervacije paket aranžmana preuzimanje putnika je na aerodromu, uz organiziran transfer do hotela. Ostatak dana je namijenjen slobodnim aktivnostima. Naša preporuka je da slobodno vrijeme iskoristite za upoznavanje sa modernim gradom Kinabalu. Predviđena su 2 noćenja u hotelu Grandis 4* (po potrebi, ovaj dan se može izuzeti iz ture).

2.dan (pon) | KOTA KINABALU – SELO TINOPIKON – KOTA KINABALU

Nakon doručka, očekuje nas vožnja do udaljenog sela Tinopikon. Po dolasku imate mogućnost probatI lokalne čajeve ili kavu, prije nego što se uputimo prema području  kišnih šuma. Ponesite sa sobom opremu za plivanje, jer nas na kraju puta očekuje kupanje i osvježenje na vodopadu. Put kojim ćemo se vratiti u Tinopikon predvodit će lokalni vodiči, koji će ujedno trubom najaviti početak tradicionalne gozbe i narodni ples. Poslije podne povratak u hotel.

OBROCI: doručak, ručak

3. dan (uto) | KOTA KINABALU – NACIONALNI PARK KINABALU

PoslIJe doručka počinje trosatna vožnja do Nacionalnog parka Kinabalu, koji se nalazi u podnožju istoimene planine, najvišeg vrha jugoistočne Azije. Tijekom trajanja puta uživat ćete u pogledu na jednu od najljepših planina na svijetu. Nacionalni park Kinabalu je dom tisućama vrsta orhideja i rododendrona, ali i nevjerojatne biljke koja se hrani insektima (biljka mesožderka). Tijekom kružne šetnje kroz park detaljno ćete upoznati prelijepu floru i faunu, karakteristične za ovo područje. Nakon ručka prisustvovat ćete specijalnoj prezentaciji, tijekom koje ćete se i dodatno informirati o ovoj destinaciji. Poslije podne nas očekuje povratak u hotel i večera u hotelu Mount Kinabalu Heritage and Spa.

OBROCI: doručak, ručak, večera

4. dan (sri) | KINABALU NACIONALNI PARK – PORING GEJZIR – KOTA KINABALU

Nakon ranog doručka krenut ćemo prema  Poring gejziru, smještenom na južnom dijelu Kinabalu parka. U ovom području, na južnoj obali Sabah, nalaze se još netaknute kišne šume u kojima možete otkriti jedinstvene prirodne ljepote. Ponesite opremu za kupanje jer nas očekuje osvježenje na prelijepom izvoru. Ručak je organiziran u obližnjem restoranu. Na kraju dana povratak u Kota Kinabalu; noćenje u hotelu Grandis.

OBROCI: doručak, ručak

5. dan (čet) | KOTA KINABALU – KUDAT – KOTA KINABALU

Po dolasku u sjeverni dio Kudat, kratko ćemo se zadržati u Kota Belud i prošetati kroz lokalnu tržnicu. Nakon toga posjetit ćemo kuću Rungus, koja je poznata po ručno izrađenim ekskluzivnim suvenirima, poput bisernih ogrlica. Nakon ručka očekuje nas povratak za Kota Kinabalu. Na povratku ćemo napravit pauzu na „Tip of Borneo”, odakle se pruža spektakularan pogled  na Južno kinesko more i jezero Sulu.

6. dan (pet) |  KOTA KINABALU – BEAUFORT – KOTA KINABALU

Do 14.00h predviđeno je vrijeme za slobodne aktivnosti. Nakon toga počinjemo dvosatnu vožnju do Beauforta, gdje se ukrcavamo na brod. Odatle krećemo u uzbudljivu vožnju kroz kišnu šumu. Pažnju će vam najviše privući specifični majmuni sa velikim nosom, zatim srebrni dugorepi majmuni i različite vrste ptica. U sumrak ćete moći uživati u nevjerojatnom prizoru kada se tisuće krijesnica okuplja na drveću. Večera je također planirana na rijeci. Na kraju dana vraćamo se u Kota Kinabalu.

OBROCI: doručak, večera

7. dan (sub) | KOTA KINABALU – GAYA ISLAND – KOTA KINABALU

Poslije doručka očekuje nas vožnja brodom do otoka Gaya, najvećeg otoka u Nacionalnom parku Tunku Abdul Rahman. Tamo ćemo iskoristiti priliku za jednosatnu šetnju kroz kišnu šumu, u kojoj borave jedinstvene vrste flore i faune. Na kraju šetnje dolazimo do plaže, odakle nas brod prevozi do susjednog otoka. Slobodno vrijeme ćemo posvetiti odmaranju na bijeloj pješčanoj plaži, uz plivanje ili upoznavanje podvodnog svijeta ronjenjem. Za ručak nas očekuje lounch paket. Poslije podne se vraćamo u Kota Kinabalu, nakon čega je ostatak dana slobodan.

OBROCI: doručak, ručak

8. dan (ned) | KOTA KINABALU – ZAGREB

Doručak i završetak putovanja.

MAP

Cijena paket aranžmana po osobi:

Od 7.950 kn

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– 7 noćenje s doručkom u hotelu

– 5 ručkova tijekom ture i 2 večere

– izlete, vožnju autobusom i brodom, posjete prema programu putovanja

– vodiča na engleskom jeziku

– ulaznice za lokalitete prema programu putovanja

– pratitelja putovanja iz Zagreba

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena paket aranžmana po osobi ne uključuje:

– međunarodnu avio kartu

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza (preporučamo)

POŠALJI UPIT