BLUE

PLAVA TURA | JAKARTA – BALI – GILI OTOCI – LOMBOK


PLAVA TURA | JAKARTA - BALI - GILI OTOCI - LOMBOK

17 dana / 14 noćenja

Dvotjedna avantura od metropole, preko “otoka bogova”, tropskih bisernih otoka, do sela sa kućama od bambusa i slamnatim krovovima. Posjetite Jakartu, užurbanu metropolu sa više od 18 milijuna stanovnika, gdje luksuz i siromaštvo žive jedno pored drugog. Nakon velikog grada, vrijeme je za Bali, jednu od najposjećenijih turističkih destinacija. Bali sa hindu tradicijom, veličanstvenim vulkanima, rižinim poljima, pješčanim plažama i valovima za surfanje je obavezna destinacija prilikom posijete Aziji. Boravak na Gili otocima je prilika za opuštanje na najljepšim pješčanim plažama i istraživanje bogatog podvodnog svijeta Indonezije. Na Gili otocima motorna vozila nisu dozvoljena, a visina građevine ne smije prelaziti visinu palme. Otok Lombok sa neistraženim plažama, vodopadima, tropskim šumama podsjeća na okruženje iz filma ” Jurski Park” .

 PROGRAM PUOVANJA:

1. Dan | Zagreb – Doha

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dohu, nastavak leta za Jakartu. Noćni let.

2. Dan | Doha – Jakarta

Slijetanje u Jakartu na međunarodnu zračnu luku ,,Soekarno Hatta” u popodnevnim satima po lokalnom vremenu. Slijedi grupni transfer do odabranog hotela. Noćenje.

3. Dan | Jakarta – Bali

Doručak u hotelu. Obilazak nacionalnog muzeja, starog dijela grada Batavia koji predstavlja mješavinu azijske i kolonijalne europske arhitekture. Slobodno vrijeme za ručak i odmor. Let za Bali u 17 sati. Dolazak na Bali u večernjim satima. Transfer do hotela u središtu grada. Organizirana večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

4. Dan | Bali

Doručak u hotelu, te slobodno prijepodne. Oko 12h posjet hramu Tanah Lot iz 16. stoljeća, nakon toga obilazak botaničkog vrta i tržnice Candi Kuning gdje se prodaje egzotično voće, začini i cvijeće karakteristično za ovo podneblje. Kasno poslijepodne dolazak do Uluwatu hrama, gledanja Kecak plesa, povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan | Bali

Doručak u hotelu. Dan ćemo započeti plesom Barong koji prikazuje borbu dobra i zla. Slijedi posjeta pećini Goa Gajah i izvoru vode u selu Thmpaksiring. Prilika za osvježenje u restoranu sa veličanstvenim pogledom na vulkan Batur i jezero. Povratak na jug otoka preko sela Tegalalang. Šetnja kroz polja riže i vožnja kroz Ubud. Posjet parku Makaka majmuna “Monkey Forest”. Povratak u hotel. Noćenje.

6.-8. Dan | Bali

Doručak u hotelu. Dani predviđeni za odmor na plaži i individualne obilaske otoka. Mogućnost fakultativnih obilazaka otoka u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku, organiziranje safarija, ronjenja, raftinga, odlazak u vodene parkove, plivanje s delfinima, trekinga do vulkana Batur i mnogobrojne druge aktivnosti.

9. Dan | Bali – Gili Trawangan

Doručak u hotelu, transfer do luke. Uživajte u dvosatnoj plovidbi do otoka Gili Trawangan. Smještaj u hotel. Gili je maleni otok koji se može obići laganom šetnjom za par sati. Povećan broj posjetitelja pretvorio je ovo ribarsko mjesto u turistički raj sa bogatom ponudom sportova na vodi, restorana, barova i klubova. Ostatak dana predviđen je za individualne obilaske i odmor na plaži. Noćenje.

10.-11. Dan | Gili Trawangan

Doručak u hotelu. Slobodni dani za uživanje na bijelim pješčanim plažama Gilija. Mogućnost iznajmljivanja broda radi krstarenja, odlaska na ronjenje ili ribolov. Noćenja.

12. Dan | Gili Trawangan – Lombok

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima plovidba od 30 minuta do otoka Lombok.  Obilazak farmi bisera, tradicionalnog sela Sade, Sukarara i Desa Poteri. Upoznajte pleme Sasak, koje pored dostupnosti civilizacije, nastavlja promovirati način života u kućama od slame i podom od životinjskog izmeta. Nastavak puta prema jugu otoka, smještaj u hotel, slobodan ostatak dana za odmor na Kuta plaži. Noćenje.

13.-15. Dan | Lombok

Doručak u hotelu. Slobodni dani za odmor na plaži s bijelim pijeskom i kupanje u tirkiznom moru.

16. Dan | Lombok – Bali 

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela do 12 sati. Slobodno poslije podne do transfera za zračnu luku Denpasar. U večernjim satima slijedi transfer do zračne luke.

17. Dan | Bali – Doha – Zagreb

Polijetanje zrakoplova za Dohu iza ponoći. Dolazak u Dohu u ranim jutarnjim satima, te slijedi let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima po lokalnom vremenu.

 

MAPCIJENA ARANŽMANA

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi od 17.490 kn

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE

–       prijevoz zrakoplovom Qatar Airways Zagreb-Doha-Jakarta-Denpasar-Doha-Zagreb, ekonomska klasa

–        prijevoz avionom Jakarta-Bali, Lombok-Bali

–        speedboat prijevoz Bali – Gili Otoci – Lombok

–        1 noćenje sa doručkom u Jakarti hotel 4*

–        6 noćenja sa doručkom na Baliju u Nusa Dui 4*

–        3 noćenja sa doručkom na Gili Trawanganu 4*

–        4 noćenja sa doručkom na Lomboku 4 *

–        transferi, ture i ulaznice na destinacije predviđene ovim programom

–        lokalnog predstavnika na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja

–       jamčevinu i organizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI NE UKLJUČUJE

–       pristojbe zračnih luka cca 2.250 kn (podložno promjenama)

–        fakultativne izlete

–        napojnice za vozača i vodiča

–        doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)

–        troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon)

–         turističku pristojbu u iznosu 100.000 IDR (indonezijska rupija), što iznosi oko USD 18 (obavezna doplata pri izlasku iz zemlje)

–        zdravstveno osiguranje

VAŽNE NAPOMENE

–        državljanima Hrvatske nije potrebna viza za Indoneziju za boravak do 30 dana

–        napojnica za vozača i vodica nije obavezan, uobičajeni iznos je 5-10$ po danu po osobi

–        plaćanje fakultativnih izleta u Indoneziji je u indonežanskim rupijama

–        za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 2 putnika

–         cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave.

–         cijene nisu važeće u terminu blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja.

–         kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Balija i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.

–         kalkulacije za paket napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.

–          molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

O INDONEZIJI

Službeno ime: Republika Indonezija
Geografski položaj: Indijski ocean
Površina i broj stanovnika: 1.919.440 km2; 214.973.900 st.
Glavni grad: Jakarta (glavno središte na Baliju-Denpasar)
Službeni jezik: bahasa indonesia – službeni, a koristi se i engleski i njemački
Religija: muslimani
Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku
Valuta: Indonezijski rupee (IDR), 1 EUR= cca 15 IDR
Električni napon: 110/220 V (potreban adapter)
Klima: tropska klima tokom cijele godine sa toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima. Klima se odlikuje sa 2 perioda: sušni od travnja do listopada, i kišni od studenog do ožujka.
Pozivni broj zemlje: +62
Odjeća: lagana odjeća-kratke hlače i lagane majice. Ako posjećujete brdske predjele ili provodite duže vremena u prostorijama sa klima uređajima potrebna će Vam biti lagana vesta ili džemper. U hramove nije dopušten ulazak u kratkim hlačama.

POŠALJI UPIT