16.600

MEKSIKO

Mexico City | Teotihuacan | Coyoacan | Hochimilco | Taxco | Merida | Uxmal | Campeche | Chichen Itza | Cancun

Istražite arheološke ruševine Asteka, Templo Mayor, popnite se na vrh piramide Sunca u gradu Teotihuacanu, zavirite u muzej Fride Kahlo “Casa Azul”, posjetite grad srebra Taxco, kolonijalne gradove Merida i Campeche, te na poluotoku Yucatan istražite mistična majanska svetišta Uxmal & Chichen Itza. Vrlo intenzivnu turu završavamo kupanjem u kristalnom, tirkiznom karipskom moru, u Cancunu.

11 dana / 9 noćenja

11.-21.10.2017.

Program putovanja:

1. dan, 11.10.2017. | ZAGREB – AMSTERDAM– MEXICO CITY

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso, podjela putne dokumentacije, te prijava na let za Amsterdam u jutarnjim satima. Po dolasku u Amsterdam, nastavak leta za Mexico city u 14.35 sati na liniji KL 685. Po dolasku u Mexico City u 19.25 sati po lokalnom vremenu, slijedi transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje u hotelu.

2. dan, 12.10.2017. | MEXICO CITY (D)

Nakon doručka odlazimo u razgledavanje glavnog grada Meksika. Vidjet ćemo glavni Trg Zocalo, Katedralu (najveću na kontinentu) i Predsjedničku palaču sa muralima Diega Rivere, supruga poznate slikarice Fride Kahlo. Vidjet ćemo i Templo Mayor – ruševine grada Azteka, najveću aveniju u Mexico Cityu – Paseo de la Reforma, Park Chapultepec i Nacionalni antropološki muzej. (Ručak uz doplatu). Nakon cjelodnevnog obilaska vraćamo se u hotel prolaskom kroz četvrt Las Lomas. Noćenje.

3. dan, 13.10.2017. | MEXICO CITY – TEOTIHUACAN – MEXICO CITY (D,R)

Nakon doručka krećemo prema Bazilici Gospe od Guadalupe, a usput ćemo se kratko zaustaviti kod Trga Triju kultura gdje ćemo vidjeti astečke ruševine, crkvu svetog Jakova iz 16. stoljeća i moderni projekt Nonaleo Tlatelolco. Dolazimo do svetišta Bogorodice gdje slijedi razgled bazilike. Oko podneva dolazak u grad Teotihuacan, udaljen otprilike 45 kilometara od Mexico Citya, inače svjetski poznate arheološke zone. Posjetit ćemo hram La Ciudadela Quetzalcoatl, Aveniju Smrti, piramide Sunca i Mjeseca, tvornicu Oxidian (produkti od lave), a prisustvovat ćemo i prezentaciji produkata od kaktusa. Ručak u jednom od restorana na lokalitetu Teotihuacan (piće nije uključeno u cijeni). Po povratku u Mexico city vožnja do mjesta Coyoacan gdje slijedi posjet Muzeju Frida Kahlo, poznatom pod nazivom “Casa Azul” ili “Plava kuća. Tu se nalaze neke od najpoznatijih slika Fride Kahlo, Diega Riviere, Josea Clemente Orozca i mnogih drugih. Povratak u hotel. Noćenje u hotelu.

4. dan, 14.10.2017. | MEXICO CITY – XOCHIMILCO – TAXCO – MEXICO CITY (D)

Doručak, potom slijedi vožnja do Xochimilca koji se nalazi u južnom dijelu grada. Poznat je po svojim kanalima između koji se nalaze umjetni poljoprivredni otoci (chinampas) koji privlače brojne turiste. Kanali se protežu na ukupno 170 km, a jedini su ostaci nekada kompleksnog sustava Astečkih jezera i kanala koji su se protezali Meksičkom dolinom. Po dolasku slijedi 45-minutna vožnja gondolama (trajinera) uz zvukove marriachia. Nastavak vožnje za Taxco – grad srebra uvršten u nacionalnu spomeničku baštinu gdje popločane ulice vijugaju između kolonijalnih palača sve do crkve Sv. Priske, bisera barokne umjetnosti. Po završetku razgleda povratak u Mexico City. Noćenje.

5. dan, 15.10.2017. | MEXICO CITY – MERIDA (D)

Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke Mexico City. Polijetanje zrakoplova prema Meridi u 8.25 sati. Po dolasku u Meridu u 10.15 sati. Razgled Meride koju još nazivaju i “Bijeli grad”; grad je glazbe i prekrasnih kolonijalnih građevina. Nakon razgleda, transfer do hotela 3*. Noćenje.

6. dan, 16.10.2017. | MERIDA – UXMAL – CAMPECHE (D)

Nakon doručka, nastavljamo prema arheološkom lokalitetu Uxmal. Razgled nekih od najljepših i najmističnijih ostataka plemena Maya: piramide Patuljaka, Guvernerove Palače, Nun’s Quadrangle i Kuće kornjača. Nastavak vožnje do Campechea. Kolonijalni grad osnovan je u 16. stoljeću, kada je okružen zidinama koje su ostale do danas. Panoramski razgled. Kako se grad nalazi na obali Meksičkog zaljeva, mjesto je poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, zatim filigranski nakit od srebra i zlata. Smještaj u hotel 4*. Noćenje.

7. dan, 17.10.2017. | CAMPECHE – CHICHEN ITZA – CANCUN (D)

Nakon doručka rano ujutro nastavljamo put prema najpoznatijem majanskom lokalitetu – Chichen Itza. Vidjet ćemo brojne znamenitosti: piramidu Kukulkan – jedno od novih sedam svjetskih čuda, Hram 1000 stupova, ceremonijalno igralište pelote (najveće na svijetu) i Opservatorij. Poslijepodne nastavljamo prema popularnom ljetovalištu Cancun gdje ćemo se smjestiti u hotel 4* na bazi all inclusive usluge. Noćenje.

8. i 9. dan, 18. i 19.10.2017. | CANCUN (All Inc)

Doručak, slobodan dan i pregršt vremena za uživanje na plaži uz all inclusive uslugu, šetnju Cancunom ili fakultativne sadržaje. Preporučujemo odlazak na izlet Xcaret, Tulum, Xel’Ha ili Isla Mujeres. Noćenje u Cancunu.

10. dan, 20.10.2017. | CANCUN – PARIZ (D)

Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku Cancun oko 17 sati (odjava iz sobe do 12 sati). Prijava na let za Pariz u 19.30 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

11. dan, 21.10.2017. | PARIZ – ZAGREB

Po dolasku u Pariz u 10.50 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 15.05 sati na liniji AF 1560. Dolazak u Zagreb predviđen je u 16.55 sati po lokalnom vremenu.


MAP


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

10.-21.10.2017…………………………………….17.490 kn

POPUST ZA GOTOVINSKU UPLATU – 890 KN!

(Gotovinom je moguće plaćati na više rata, a zadnja uplata treba biti najkasnije 21 dan prije putovanja)

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka:…………………..2.950 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:…………………………………..5.250 kn

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15 OSOBA

Cijena paket aranžmana uključuje:

– Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Mexico City – Cancun – Zagreb,

– Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* na osnovi 4 noćenja s doručkom u Mexico City-u,

– 1 noćenje s doručkom u Meridi u hotelu 4*,

– 1 noćenje s doručkom u Campecheu u hotelu 4*,

– 3 noćenja/all inclusive usluga u Cancunu u hotelu 4*,

– 1 ručak – 3. dan Teotihuacan,

– Transferi prema programu,

– Loko let Mecixo city – Merida sa pripadajućim taxama,

– Razglede prema programu,

– Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,

– Vožnju brodićem u Xochimilcu,

– Pratitelja putovanja iz Zagreba,

– Lokalnog vodiča na engleskom jeziku u Meksiku,

– Jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena paket aranžmana ne uključuje:

– Zrakoplovne pristojbe,

– Dodatne obroke,

– Izlete,

– Napojnice za nosače kofera u zračnoj luci,

– Lokalne vodiče i vozače (obavezno plativo u gotovini po dolasku u Meksiko),

– Izlaznu taxu iz Mexica 25 USD (plaćanje na licu mjesta),

– Zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

– Sve što nije navedeno pod stavkom “cijena uključuje”.

Obavezne doplate

– Pristojbe zračnih luka 2.950 kn (obavezna uplata prilikom prijave za putovanje),

– Napojnice vodiču i vozaču 20 EUR u Meksiku – plaćanje na licu mjesta.

Važne napomene

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika.

– Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

– Točne podatke o vremenima letova kao i ostale informacije vezane za samo putovanje dobit ćete u završnom pismu tjedan dana prije putovanja.

– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Meksika i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

– Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

– Prilikom rezervacije, potrebno je priložiti kopiju prve stranice putovnice. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

PREDVIĐENI HOTELI NA TURI (ili slični iste kategorije):

Mexico City: Hotel Metropol 4*

Merida: Hotel BW Maya Yucatan Merida 4*

Campeche: Hotel Castelmar 4*

Cancun: Hotel Kristal Grand Punta 4*

Korisne informacije

Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države

Geografski položaj: Srednja Amerika, između SAD-a na sjeveru, Meksičkog zaljeva na istoku, Belizea i Gvatemale na jugu i jugoistoku te Tihog oceana na zapadu i Jugozapadu

Površina: 1.972.550 km2

Broj stanovnika: oko 112.322.000

Glavni grad: Ciudad de México

Jezik: španjolski

Religija: katolici 90%, protestanti 5%, ostali 5%

Vremenska razlika: -6/-7 sati

Novčana jedinica: meksički peso (MXN), 10 MXN = oko 4,50 kn

Kupovina: Meksiko ima veoma bogatu tradiciju rukotvorina (artesanías). Najinteresantniji proizvodi za kupovinu su predmeti od srebra, zlata, keramike, svile, slame, stakla, kože, poludragog kamenja. Vrlo su zanimljive muške košulje (guayaberas), bijele ženske haljine s izvezenim cvijećem od raznobojnog konca (huipiles), te vunene deke (sarapes). Ukoliko kupujete ulja na platnu i skulpture, obavezno zatražite račun jer ćete ga morati predočiti po izlasku iz zemlje. U protivnom ćete kupljenu robu morati ostaviti u Meksiku.

Odjeća i obuća: Budući da je klima uglavnom tropska i blaga tijekom čitave godine, preporuča se ponijeti laganu pamučnu i lanenu odjeću i obuću te topliju vestu ili jaknu za večeri i za boravak u klimatiziranim prostorima.

Hrana i piće: nacionalna jela: tortilla, frijolesa i chiles. Tortilla je uobičajeno jelo od kukuruza ili bijeloga brašna kružnoga oblika, kuhana ili pečena. Frijoles je grah, koji se jede kuhan, pečen ili u juhi, na tortilli i u kombinaciji s gotovo svime. Chiles su veoma ljute papričice. Meksički snackovi su antojitos („mali hirovi“), a danas ih najčešće nazivaju especialidades mexicanas ili platillos mexicanos. Juhe su također veoma popularne i postoje povrtne, mesne juhe i juhe s plodovima mora, uključujući mesnu juhu, gazpacho – hladna juha od povrća s čilijem. Riba se također puno jede, posebice uz obalu i u velikim gradovima. Meksiko proizvodi nevjerojatno puno alkoholnih pića koja se izrađuju od grožđa i kaktusa.

Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: nije potrebna

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +52

Korisna web stranica: www.visitmexico.com

Klima: Općenito, Meksiko ima tropsku klimu, s vlažnim ljetima i suhim zimama. Ipak, velike su klimatske razlike između pustinjskog sjevera i tropskog juga, između vlažnih istočnih dijelova i sušne tihooceanske obale. Mexico City uživa blagu klimu tijekom cijele godine. Noći i jutra su svježa a popodneva topla. Poslijepodnevni pljuskovi česti su tijekom srpnja i kolovoza. Poluotok Yucatan i jug Meksika karakteriziraju visoke temperature i visoka vlažnost zraka. Temperatura mora kreće se oko 25-26°C.

POŠALJI UPIT