19.850

KENIJA | DELUXE SAFARI

DELUXE SAFARI U KENIJI LAKE NAKURU | MASAI MARA | ODMOR NA DIANI BEACH

Individualni polasci (svakodnevno) do 6.1.2018.

9 dana / 7 noći

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba preko Istanbula do Nairobija. Noćni let.

2. dan | NAIROBI – NACIONALNI PARK NAKURU (R,V) (2-3 sata vožnje)

Dolazak u Nairobi u ranim jutarnjim satima. Doček mjesnog agenta, te nastavak vožnje prema Nacionalnom parku Nakuru (2-3 sata vožnje). Jezero Nakuru je stanište za više od 56 vrsta sisavaca, 300 vrsta biljaka i više od 450 vrsta ptica, a širom svijeta je poznato po tome što ga godišnje nadleti blizu 2,5 milijuna flamingosa koji se hrane algama kojima jezero obiluje zbog visoke razine saliniteta vode. Često ga se naziva «ružičastim jezerom» radi brojnih ptica plamenaca koji obitavaju tamo. Jezero Nakuru uvršteno je na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Osim stotina vrsta ptica mogu se vidjeti i životinje poput afričke bradavičaste svinje, srndaća i bizona, te ugrožene vrste bijelog i crnog nosoroga (boja kože im je ista, a razlikuju se po boji usta i crni nosorozi su sramežljiviji i teže ih je uočiti). Smještaj u Lake Nakuru Sopa Lodge. Odmor, te odlazak na safari. Večera. Noćenje.

3. dan | LAKE NAKURU – MASAI MARA NACIONALNI REZERVAT (D,R,V)

Ranojutarnji safari i vožnja prema Masai Mara nacionalnom rezervatu (oko 5-6 sati vožnje) kroz fascinantne krajolike tijekom kojeg ćete doživjeti pravu Afriku, njena sela, stanovnike, i suživot čovjeka s prirodom.  Masai Mara nacionalni rezervat  – najpoznatije safari odredište svijeta, s razlogom je već 5 godinu za redom dobitnik prestižne nagrade WORLD TOURISM DESTINATION KAO NAJBOLJA SAFARI DESTINACIJA. Nepregledne zlatno smeđe savane, dom su mnogobrojnim lavovima, koji su i najbrojni stanovnici Masai Mare, a slijede ih gepardi, leopardi, žirafe, bivoli, slonovi, hijene… Tu su i zebra, hijena, šakal, nilski konj i mnoge druge životinje. Posjet tradicionalnom selu Masaija uz tradicionalan doček pripadnika Masai plemena; ples muškaraca ispred sela sa poznatim natjecanjem – skakanje u vis s mjesta, za žene poseban doček uz tradicionalan ples unutar sela, upoznavanje sa običajima i načinom života plemena. Nakon ručka i odmora odlazak na poslijepodnevni game drive i uživanje u zalasku sunca. Povratak u kamp. Večera i noćenje u Base camp Masai Mara.

4. dan | MASAI MARA (D,R,V)

Ranojutarnji odlazak na game drive odnosno na foto safari, nakon čega slijedi povratak u kamp na doručak. Travnate savane, sezonska jezera i močvare omogućuju život šarolikom svijetu divljih životinja kao što su leopardi, zebre, bivoli, žirafe, gazele. Nakon ručka i odmora odlazak na poslijepodnevni game drive i uživanje u zalasku sunca. Povratak u kamp. Večera i noćenje u Base camp Masai Mara.

5. dan | MASAI MARA – DIANI BEACH (D,R,V)

Ranojutarnji odlazak na game drive odnosno na foto safari, nakon čega slijedi doručak. Transfer do piste za polijetanje usred Masai rezervata (uz piknik ručak). Polijetanje zrakoplova iz Masai Mare do Diani Beach predviđen je u 13:30 sati i traje cca 2h. Dolazak na Diani Beach predviđen je oko 16 sati. Transfer do Swahili Beach Resorta. Smještaj, večara i noćenje.

6. dan | DIANI BEACH (D,V)

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Dan možete provesti ili odmarajući se na prekrasnoj pješčanoj plaži Diani u sjeni kokosovih palmi, uživati u dugim šetnjama po bijelom pijesku ili baviti se nekim vodenim sportovima ili kupovati afričke suvenire.

7. dan | DIANI BEACH – cjelodnevni izlet na otok Wasini i NP Kisite Marine (D,R,V)

Nakon doručka cjelodnevni izlet u Shimoni, mali Swahili grad tik do Tanzanijske granice, koji je polazna točka za posjet Nacionalnom Marin parku Kisite Mpunguti. Vaš doživljaj počinje na tradicionalnom arapskom jedrenjaku – dhow s kojim jedrimo po tirkiznom oceanu okruženi koraljnim otočićima, šumama baobaba uz piće, osvježenja, voće, pjesmu i pratnju razigranih delfina. Usidrit ćete se u samo srce Marine Nacionalnog parka Kisite i uz opremu za ronjenje – snorkelling – počinje susret sa šarolikim podvodnim svijetom tropskih riba, kornjača, raža i fascinantnih koraljnih formacija i grebena. Nakon snorkelinga, osvježenje na brodu dok jedrimo do samog otoka Wasini i restorana gdje slijedi bogati swahili ručak: mangrove rakovi, red snapper, prvoklasna bijela oceanska riba, desert, voće (po želji moguć mesni ili vegetarijanski menu). Nakon ručka šetnja do čuda prirode Koraljnog vrta, šetnicom –mostićima- koje su izgradile ženske stanovnice u svrhu pomoći cijelom otoku i zajednici, obzirom da na otoku nema ni vode. Nakon susret s lokalnim stanovnicima, povratak brodom na obalu. Mogućnost, po dogovoru šetnja selom Shimoni. Povratak u hotel večera i noćenje.

8. dan | DIANI BEACH (D,V)

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet u razgledavanje starog grada Mombase uz ručak u najpoznatijem restoranu Tamarind s prekrasnim pogledom na grad i Indijski ocean ili romantično krstarenje arapskim jedrenjakom u zalazak sunca uz glazbu, pjesmu i see food večeru na Tamarind cruise. Moguć je i noćni posjet gradu Mombasi što uključuje šetnju malim, vijugavim ulicama staroga grada, fenomenalni audio vizualni spektakl na zidinama tvrđave Fort Jesus, show projekcija burne povjesti grada i kenijske obale kroz prošlost uz romantičnu večeru u samoj tvrđavi Fort Jesus. Na izbor Vam je posjet nekom od brojnih shooping centara Diani Beach, lokalnih trgovina rukotvorinama.  Dan ćemo završiti na coctailu u Forty Thives Beach bar. Povratak u hotel, večera i noćenje.

9. dan | MOMBASA – ISTANBUL – ZAGREB

Ranojutarnji transfer do zračne luke u Mombasi. Polijetanje zrakoplova za Istanbul. Po dolasku u Istanbul, nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u ranim večernjim satima.

MAP


CIJENA PAKET ARAMŽMANA PO OSOBI:

Cijena paket aranžmana po osobi
Na osnovi min. 2 uplaćenih
Na osnovi min. 4 uplaćenih
Na osnovi min. 6 uplaćenih
8.1.-31.3.2017.; 1.11.-20.12.2017.
23.750
22.390
21.950
1.4.-31.5.2017.
21.790
20.350
19.850
21.12.2017.-6.1.2018.
27.890
26.490
25.950

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– zrakoplovnu kartu (ekonomska klasa), pristojbe zračnih luka,

– transfere od zračnih luka do hotela/lodgeva i nazad,

– 1 noćenje na osnovi punog pansiona u Lake Nakuru Sopa Lodge u dvokrevetnoj sobi,

– 2 noćenja u Base Camp Masai Mara na osnovi punog pansiona u dvokrevetnoj sobi,

– let zrakoplovom od Masai Mare do Diani Beacha,

– 4 noćenja u Swahili Beach Resortu u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 polupansiona,

– transfere mini kombijem tijekom safarija,

– ulaznice u nacionalne parkove i izlete prema programu,

– mjesnog agenta /vodiča tijekom safarija,

– lokalnog vodiča / vozača na engleskom jeziku

– organizaciju putovanja i jamčevinu.

Cijena paket aranžmana po osobi ne uključuje:

– vizu za Keniju,

– doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit),

– doplatu za transfere džipovima sa otvorenim krovom,

– ulaznice za parkove koji nisu navedeni u programu,

– obroke i izlete koji nisu navedeni programom,

– putno osiguranje (obavezno putno zdravstveno osiguranje).

Neobavezne doplate:

– transfer džipovima tijekom safarija od 550 kn/osoba (potrebna prijava min 6 osoba po džipu),

– viza za Keniju 55 usd,

– putno zdravstveno osiguranje,

– napojnice vozačima na safariju cca 40-50 usd po osobi,

– mogućnost doplate za vodiča na hrvatskom jeziku, 3.225 kn po osobi na bazi min 2 uplaćenih, 1.615 kn po osobi na bazi min 4 uplaćenih, 1075 kn po osobi na bazi min 6 uplaćenih osoba.

Važne napomene:

– Preporuča se cijepljenje protiv žute groznice.

– Kategorizacija lodgeva/hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja, te može biti niža od europskih standarda.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Organizator pridržava pravo promjene cijena uslijed promjene cijene zrakoplovnih karata (što ovisi i o sezoni putovanja), te u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana (kalkulacija rađena na dan 22.11.2016).

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

– Viza za Keniju: potrebno je dostaviti sken putovnice; putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

– A La Carte Travel u suradnji sa lokalnim partnerom će vam osigurati po dolasku profilaksu protiv malarije (na prirodnoj bazi koji koriste Eurpoljani koji žive tamo). Doplata cca 25 eur na licu mjesta.

– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije A La Carte Travel d.o.o.

Korisne informacije:

Službeno ime: Republika Kenija ;

Površina: 582.646 km2

Geografski položaj: istočna Afrika. Na jugoistoku izlazi na Indijski ocean. Graniči s Tanzanijom, Ugandom, Sudanom, Etiopijom i Somalijom.

Broj stanovnika: oko 41.000.000

Glavni grad: Nairobi

Jezik: engleski, swahili

Religija: kršćani 80% (protestanti 45%, katolici 35%), muslimani 10%, ostali 10%

Vremenska razlika: +2 sata zimi / +1 sat ljeti

Novčana jedinica: kenijski šiling (KES), 1 USD = oko 85 KES

Kupovina: plemenski nakit izrađen od raznobojnih perlica, košare od sisala, slike od batika i voska, kamene i drvene figurice. Popularne su makonde figure od ebanovine.

Odjeća: lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja. Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu.

Hrana i piće: kenijska kuhinja nudi razne specijalitete od mesa i morskih plodova u kombinaciji s tropskim voćem i povrćem. Najomiljenija lokalna hrana je kozje meso s roštilja, tzv. nyama choma. Kenijsko pivo „Tusker“ mnogi smatraju najboljim na svijetu.

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: preporuča se cijepljenje protiv žute groznice. Preporuča se profilaksa protiv malarije: detaljne informacije i savjetovanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +254

Korisna web stranica: www.magicalkenya.com, www.ktb.go.ke, www.tourism.go.ke

Klima: tropska klima koja znatno varira u različitim dijelovima zemlje. Općenito, klima u obalnom području je vruća i vlažna, u unutrašnjosti umjerena, a u sjeveroistočnom dijelu zemlje vrlo suha. Kenija ima dvije kišne sezone: razdoblje dugih kiša traje od travnja do lipnja, a kraći pljuskovi padaju u periodu od rujna do prosinca. Pljuskovi su uglavnom jačeg intenziteta i obično padaju kasno poslijepodne ili noću. Dani su većinom sunčani. Najtopliji mjeseci su veljača i ožujak, a najhladniji srpanj i kolovoz

POŠALJI UPIT