19.150

KENIJA | SAFARI U KENIJI & ODMOR NA DIANI BEACH 10 dana

NAIROBI | N.P. AMBOSELI | N.P. TSAVO WEST | LUMO WILDLIFE SANCUTRY | N.P. TSAVO EAST | DIANI BEACH

Individualni polasci (svakodnevno) do 6.1.2018.

11 dana / 9 noći

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba preko Istanbula do Nairobija. Noćni let.

2. dan | NAIROBI – N.P. AMBOSELI (3-4 sata vožnje) (R,V)

Dolazak u Nairobi u jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Doček od strane lokalnog agenta / vozača / vodiča na safariju, te slijedi vožnja mini kombijem (s otvorenim krovom) prema Nacionalnom rezervatu Amboseli. Najviše je poznat po populaciji od 650 slonova, kao i velikim krdima gnuova, zebri, impala. Moguće je vidjeti i ugroženu vrstu crnih nosoroga, te geparda. Osim fascinantnih životinja, osjećaj divljenja budi i Kilimanjaro, planina udaljena svega 40 km. Smještaj u luksuznom i udobnom kampu Kibo, smještenom u podnožju planine Kilimanjaro, u moderno opremljenim šatorima. Poslijepodnevni odmor. Večera.

3. dan | N.P. AMBOSELI (D,R,V)

Ranojutarnji odlazak na game drive odnosno na foto safari, nakon čega slijedi povratak u kamp na doručak. Nacionalni Park Amboseli je svjetski poznato utočište slonova i brojnih drugih divljih životinja čije su fotografije sa Kilimanjarom u pozadini postale simbol za cijelu Afriku. Nevjerojatan pogled iz parka na Kilimanjaro (5895 m) nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U parku ćemo također posjetiti Masai selo. Tradicionalan doček pripadnika Masai plemena; ples muškaraca ispred sela sa poznatim natjecanjem – skakanje u vis s mjesta, za žene poseban doček uz tradicionalan ples žena unutar sela, upoznavanje sa običajima i načinom života. Travnate savane, sezonska jezera i močvare omogućuju život šarolikom svijetu divljih životinja kao što su leopardi, zebre, bivoli, žirafe, gazele.  Nakon ručka i odmora odlazak na poslijepodnevni game drive i uživanje u zalasku sunca. Povratak u kamp. Večera i noćenje.

4. dan | AMBOSELI – N.P. TSAVO WEST ( 2-3 sata vožnje) (D,R,V)

Ranojutarnji odlazak na game drive odnosno na foto safari, nakon čega slijedi povratak u kamp na doručak. Nastavak putovanja prema N.P. Tsavo. Uz put zaustavljanje kod poznatog protoka lave Shatani, ostatka vulkanske erupcije, koji se prostire 8 km u dužinu, te zaustavljanje kod  Mzima springs – serije 4 poznata izvora vode, koji su pružili utočište brojnim nilskim konjima i krokodilima. Smještaj i ručak u safari kampu Ngulia Safari Lodge. Poslijepodne odlazak na game drive (foto safari) u N.P. Tsavo West, koji oduševljava veličanstvenim krajolikom, stijenama i spiljama, te raznolikošću divljeg života (leopardi, gepardi, divlji psi, zebre, lavovi, preko 600 vrsta ptica, od kojih su najbrojniji pelikani). Večera i noćenje.

5. dan | TSAVO WEST – LUMO WILDLIFE SANCUTRY (2-3 sata vožnje) (D,R,V)

Doručak. Odlazak prema rezervatu životinja Lumo. Putem „lov“ na životinje foto aparatima. Posjet Jipe jezeru uz put i picnic ručak. Po dolasku u Lions Bluff kamp, smještaj. Kamp se sastoji od šarmantnih i luksuznih drvenih tradicionalnih kolibica sa krovovima od trske. Uživajte u jedinstvenom panoramskom pogledu na Kilimanjaro i brojne životinje u prolazu. Današnji dan je cjelodnevni game drive u Lumo Wildlife Sanctuary koji predstavlja migracijski prolaz za slonove između istočnog i zapadnog dijela N.P. Tsavo. Šumovite savane, visoravni i brda, te ostaci tropske prašume idealna su mjesta i za susret sa bizonima, žirafama, lavovima, antilopama i raznim vrstama ptica. Nakon odmora i ručka poslijepodnevni game drive koji završava pićem uz zalazak sunca na „Lions rock-u“. Mjesto je dobilo ime jer je bilo odmorište lavova u predvečerje prije lova.  Povratak u Lodge, večera i noćenje.

6. dan | LUMO WILDLIFE SANCTURY – N.P. TSAVO EAST (D,R,V)

Ranojutarnji polazak prema Tsavo East. Tsavo East je jedan od najstarijih nacionalnih parkova u Keniji. Dom je mnogih sisavaca, velikih stada „crvenih slonova“, bizona, lavova, leoparda, velikih skupina vodenkonja, krokodila, antilopa. Prizor „crvenih slonova“,  njihovog glasanja, kretanja i špricanja bistrom vodom rijeke Galana, jedna je od najljepših slika Afrike. Nakon ručka i odmora odlazak na poslijepodnevni game drive i uživanje u zalasku sunca. Večera i noćenje u Voi Campu.

7. dan | N.P. TSAVO EAST – DIANI BEACH (D, V)

Odlazak na ranojutarnji game drive (foto safari). Nastavak putovanja prema plažama Indijskog oceana. Dolazak na Diani Beach, plažu dugačku oko 25 km, čije su glavne atrakcije koraljni grebeni koji se pružaju u 3 reda, a crno-bijeli kolubus majmuni karakteristični za ovo područje. Po dolasku u poslijepodnevnim satima, smještaj u hotel Southern Palms Beach Resort 4* ili Indian Beach Club 3*. Odmor. Večera. Noćenje.

8. dan | DIANI BEACH (D,V)

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Dan možete provesti ili odmarajući se na prekrasnoj pješčanoj plaži Diani u sjeni kokosovih palmi ili baviti se nekim vodenim sportovima ili kupovati afričke suvenire. Smještaj u hotelu.

9. dan | DIANI BEACH – fakultativni cjelodnevni izlet na otok Waisini i NP Kisite Marine (D,R,V)

Nakon doručka cjelodnevni izlet u Shimoni, mali Swahili grad tik do Tanzanijske granice, koji je polazna točka za posjet Nacionalnom Marin parku Kisite Mpunguti. Vaš doživljaj počinje na tradicionalnom arapskom jedrenjaku – dhow s kojim jedrimo po tirkiznom oceanu okruženi koraljnim otočićima, šumama baobaba uz piće, osvježenja, voće, pjesmu i pratnju razigranih delfina. Usidrit ćete se u samo srce Marine Nacionalnog parka Kisite i uz opremu za ronjenje – snorkelling – počinje susret sa šarolikim podvodnim svijetom tropskih riba, kornjača, raža i fascinantnih koraljnih formacija i grebena. Nakon snorkelinga, osvježenje na brodu dok jedrimo do samog otoka Wasini i restorana gdje slijedi bogati swahili ručak: mangrove rakovi, red snapper, prvoklasna bijela oceanska riba, desert, voće (po želji moguć mesni ili vegetarijanski menu). Nakon ručka šetnja do čuda prirode Koraljnog vrta, šetnicom – mostićima – koje su izgradile ženske stanovnice u svrhu pomoći cijelom otoku i zajednici, obzirom da na otoku nema ni vode. Nakon susret s lokalnim stanovnicima, povratak brodom na obalu. Mogućnost, po dogovoru šetnja selom Shimoni.  Povratak u hotel večera i noćenje.

10. dan |  DIANI BEACH (D, V)

Boravak u hotelu na osnovi punog pansiona. Mogućnost odlaska (fakultativno, uz doplatu) na izlet (3-4 sata): Izlet u Colobus Trust, kenijski konzervatorij osnovan 1997. godine kako bi se sačuvali sisavci iz reda primata, najviše ugrožena vrsta crnih i bijelih angolskih Colobus majmuna. To je jedinstvena prilika gdje možete vidjeti divlje majmune u njihovom prirodnom okruženju na tako malom prostoru džungle na Diani plaži. Tijekom kratke šetnje moći ćete tragati i za primatima kao što su verveti i žuti babuni. Slijedi odlazak u središte Diani Beacha u neki od shopping centara gdje ćete moći kupiti suvenire i sl. Dan ćemo završiti na coctail u Forty Thives Beach bar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

11. dan | MOMBASA – ISANBUL – ZAGREB

Ranojutarnji transfer do zračne luke u Mombasi. Polijetanje zrakoplova za Istanbul. Po dolasku u Istanbul, nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u ranim večernjim satima.

MAP


CIJENA PAKET ARAMŽMANA PO OSOBI:

Cijena paket aranžmana po osobi
Na osnovi min. 2 uplaćenih
Na osnovi min. 4 uplaćenih
Na osnovi min. 6 uplaćenih
8.1.-31.3.2017.; 1.11.-20.12.2017.
23.380
21.000
20.300
1.4.-30.6.2017.
22.230
19.900
19.150
1.7.-31.10.2016. & 21.12.2017.-6.1.2018.
23.920
21.590
20.580

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– zrakoplovnu kartu (ekonomska klasa),

– pristojbe zračnih luka, transfere od zračnih luka do hotela / lodgeva i nazad,

– 2 noćenja na osnovi punog pansiona u Kibo Safari Lodge ili Kilima Camp u dvokrevetnoj sobi,

– 1 noćenje na osovni punog pasniona u Ngulia Safari Lodge u dvokrevetnoj sobi,

– 1 noćenje na osnovi punog pansiona u Lions Bluff Lodge u dvokrevetnoj sobi,

– 1 noćenje na osnovi punog pansiona u Voi Cam u dvokrevetnoj sobi,

– 4 noćenja u Southern Palms Beach Resort ili u Indina Ocean Beach Club hotelu u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 polupansiona,

– transfere mini kombijem tijekom safarija,

– ulaznice u nacionalne parkove i izlete prema programu,

– mjesnog agenta / vodiča tijekom safarija na engleskom jeziku,

– lokalnog predstavnika na engleskom jeziku tijekom boravka na Diani Beach,

– organizaciju putovanja i jamčevinu.

Cijena paket aranžmana po osobi ne uključuje:

– vizu za Keniju,

– doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit),

– doplatu za transfere džipovima sa otvorenim krovom,

– ulaznice za parkove koji nisu navedeni u programu,

– obroke i izlete koji nisu navedeni programom,

– putno osiguranje (obavezno putno zdravstveno osiguranje).

Neobavezne doplate:

– transfer džipovima tijekom safarija od 550 kn/osoba (potrebna prijava min 6 osoba po džipu),

– viza za Keniju 55 usd,

– putno zdravstveno osiguranje,

– napojnice vozačima na safariju cca 40-50 usd po osobi,

– mogućnost doplate za vodiča na hrvatskom jeziku, 3.225 kn po osobi na bazi min 2 uplaćenih, 1.615 kn po osobi na bazi min 4 uplaćenih, 1.075 kn po osobi na bazi min 6 uplaćenih osoba.

Važne napomene:

– Preporuča se cijepljenje protiv žute groznice.

– Kategorizacija lodgeva/hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja, te može biti niža od europskih standarda.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Organizator pridržava pravo promjene cijena uslijed promjene cijene zrakoplovnih karata (što ovisi i o sezoni putovanja), te u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana (kalkulacija rađena na dan 22.11.2016).

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

– Viza za Keniju: potrebno je dostaviti sken putovnice; putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

– A La Carte Travel u suradnji sa lokalnim partnerom će vam osigurati po dolasku profilaksu protiv malarije (na prirodnoj bazi koji koriste Eurpoljani koji žive tamo). Doplata cca 25 eur na licu mjesta.

– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije A La Carte Travel d.o.o.

Korisne informacije:

Službeno ime: Republika Kenija ;

Površina: 582.646 km2

Geografski položaj: istočna Afrika. Na jugoistoku izlazi na Indijski ocean. Graniči s Tanzanijom, Ugandom, Sudanom, Etiopijom i Somalijom.

Broj stanovnika: oko 41.000.000

Glavni grad: Nairobi

Jezik: engleski, swahili

Religija: kršćani 80% (protestanti 45%, katolici 35%), muslimani 10%, ostali 10%

Vremenska razlika: +2 sata zimi / +1 sat ljeti

Novčana jedinica: kenijski šiling (KES), 1 USD = oko 85 KES

Kupovina: plemenski nakit izrađen od raznobojnih perlica, košare od sisala, slike od batika i voska, kamene i drvene figurice. Popularne su makonde figure od ebanovine.

Odjeća: lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja. Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu.

Hrana i piće: kenijska kuhinja nudi razne specijalitete od mesa i morskih plodova u kombinaciji s tropskim voćem i povrćem. Najomiljenija lokalna hrana je kozje meso s roštilja, tzv. nyama choma. Kenijsko pivo „Tusker“ mnogi smatraju najboljim na svijetu.

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: preporuča se cijepljenje protiv žute groznice. Preporuča se profilaksa protiv malarije: detaljne informacije i savjetovanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +254

Korisna web stranica: www.magicalkenya.com, www.ktb.go.ke, www.tourism.go.ke

Klima: tropska klima koja znatno varira u različitim dijelovima zemlje. Općenito, klima u obalnom području je vruća i vlažna, u unutrašnjosti umjerena, a u sjeveroistočnom dijelu zemlje vrlo suha. Kenija ima dvije kišne sezone: razdoblje dugih kiša traje od travnja do lipnja, a kraći pljuskovi padaju u periodu od rujna do prosinca. Pljuskovi su uglavnom jačeg intenziteta i obično padaju kasno poslijepodne ili noću. Dani su većinom sunčani. Najtopliji mjeseci su veljača i ožujak, a najhladniji srpanj i kolovoz

POŠALJI UPIT