11.190

KENIJA | ODMOR NA DIANI BEACH & WASINI OTOK & SAFARI

ODMOR NA DIANI BEACH - NAJLJEPŠOJ PLAŽI AFRIKE S UKLJUČENIM IZLETOM NA OTOK WASINI I SAFARIJEM U TSAVO EAST NACIONALNOM PARKU

Itinerer Cijena Pošalji upit

Individualni polasci (svakodnenvo)

11 dana / 9 noći

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL 

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba preko Istanbula do Mombase. Noćni let.

2. dan | MOMBASA – DIANI BEACH (oko 2 sata vožnje) (ALL. INC)

Dolazak u Mombasu u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Doček od strane lokalnog agenta / vozača / vodiča, te slijedi vožnja (cca 1 sat) do jedne od najljepših plaža svijeta – Diani Beach. Čeka Vas preko 25 km čistog bijelog pijeska, tirkiznog indijskog oceana, nepregledni vrtovi palmi, baobaba uz dragocjeni koraljni greben koji najpopularniju kenijsku obalnu destinaciju pretvara u lagunu i najsigurnije mjesto za uživanje u čarima toplog indijskog oceana. Diani Beach je i jedino mjesto gdje možete upoznati i doživjeti ugroženu vrstu majmuna, crno-bijeli colobus majmuni. Smještaj u hotel na osnovi All Inclusive usluge. Odmor. Večera i noćenje.

3. dan | DIANI BEACH (ALL. INC)

Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Dan možete provesti odmarajući se na prekrasnoj pješčanoj plaži Diani u sjeni kokosovih palmi, promatrajući fascinantne razlike plime i oseke koja Vam pruža mogućnost šetnje po samom dnu Indijskog oceana, otkrivajući njegov šaroliki morski podvodni svijet i stanovnike. *Preporuka: gumene šlape ili obuća za plažu zbog koraljnog dna. Za one željne adrenalina i aktivnosti preporučamo: kitesurfing, skakanje s padobranom iznad Diani beach, golf, sportski ribolov, ronjenje za početnike i napredne, jet ski ili let s motornim zmajem koji donosi spektakularan doživljaj rajske plaže i okolnih kontrasnih krajolika kenijske obalne oblasti Kwale. Smještaj u hotelu.

4. dan | DIANI BEACH – CJELODNEVNI IZLET NA WASINI OTOK (ALL. INC + RUČAK NA WASINI OTOKU)

Polazak u 7.30h iz hotela. Vožnja kroz živopisne krajolike plantaža aloe vere, sve do malog povijesnog ribarskog sela Shimoni. Po dolasku lokalni vodič vodi Vas u Pećine robova. Podzemna tužna, zadnja stanica robova prije ukrcaja u potpalublje broda za  plovidbu prema glavnoj tržnici robljem na Zanzibaru. Lagana šetnja kroz selo dovest će Vas do doka i ukrcaj u Vaš privatni arapski jedrenjak. Tijekom plovidbe prema Marine Parku Kisite, vjerojatnost za susret i pratnju razigranih dupina. Tijekom plovidbe u okruženju koraljnih formacija, opskrbljeni ste pićima, pivom, vinom, grickalicama i super uvijek raspoloženom posadom. Oprema za snorkeling (peraje, maska, dihalica) spremne su da zaronite u šareni i prekrasan svijet koralja, nekoliko stotine vrsta riba, kornjača… Nema garancije, ali postoji mogućnost da Vam se pridruže dupini u neposrednoj blizini. Sve u pratnji i budnim okom iskusne posade, ronioca koji će Vas voditi u najzanimljivije koraljne formacije. Povratak na jedrenjak uz voće i osvježenje. Nastavak plovidbe prema “Coral Spirit” restoranu gdje Vas očekuje ručak od 4 slijeda: juha, chapati, rakovi, riba, morski plodovi, riža s kokosom, itd. U slučaju da netko ne jede morske plodove, opcija je piletina ili vegetarijanski menu. Restoran se nalazi na hridi s prelijepim pogledom na kanal Wasini. Nakon odmora poslije ručka, opcija (po želi gostiju) je odlazak u selo, srce otoka Wasini i upoznavanje sa Swahili kultorom i načinom života bez vode i struje. Posjet jedinstvenom koraljnom vrtu gdje ocean dolazi jedino za vrijeme punog mjeseca te šumi mangrova. Povratak u hotel predviđen oko 17:00h. Večera i noćenje.

5. dan | DIANI BEACH – ISTOČNI TSAVO – VOI SAFARI LODGE (D,R,V)

Dan polaska na safari po dogovoru sa svim putnicima. Maksimalan broj osoba u jednom vozilu – safari mini bus – 6. Ranojutarnji polazak, 6.00 sati. Dolazak safari vodiča po putnike na recepciju hotela. Vožnja u smjeru Voi grada. Kratka stanka tijekom puta, za kavu i ostalo. Dolazak na Bachuma gate. Ulazak u Nacionalni park Istočni Tsavo predviđen između 10.00 i 11.00 sati. Game drive vožnja po parku uz sigurno susretanje slonova, gazela, zebri, žirafa putem. Dolazak u Voi Safari Lodge predviđen u vrijeme ručka, cca 13.00 sati. Check in u sobe. Bogati ručak, kontinentalni izbor hrane uz fenomenalan pogled na prostranstvo Tsava, najvećeg Kenijskog nacionalnog parka. Ispred lodga se okupljaju slonovi i druge divlje životinje na pojilištu do kojeg vodi podzemni tunel te je moguće u tišini ih promatrati iz velike blizine. U 16.00 sati novi game drive po parku u potrazi za njegovim divljim stanovnicima. Povratak u Voi Safari Lodge oko 18.00 – 18.30 sati. Vrijeme do večere iskoristite za predivne prizore zalaska sunca. Večera. Nakon večere, sjednite uz camp fire (logorsku vatru) u krug, u safari stilu, upoznajte ljude iz svih krajeva svijeta, razmijenite iskustva. Noćenje.

6. dan | VOI SAFARI LODGE – MASAI SELO – DIANI BEACH

Ranojutarnji game drive nakon kojeg slijedi doručak. Odjava iz Lodga. Zadnji game drive po nacionalnom parku na ruti prema izlazu iz parka. Posjet tradicionalnom selu Masaija uz tradicionalan doček pripadnika Masai plemena; ples muškaraca ispred sela sa poznatim natjecanjem – skakanje u vis s mjesta, za žene poseban doček uz tradicionalan ples unutar sela, upoznavanje sa običajima i načinom života plemena.  Dolazak u hotel predviđen je u vrijeme ručka 13.30 – 14.00 sati. Povratak u Hotel Papillon Lagoon Reef 4*.

7.-10. dan | DIANI BEACH (ALL. INC)

Dan možete iskoristiti za uživanjem, šetnjama po dugoj bijeloj plaži ili odabrati neki od mnogobronih izleta: posjet staroj, povijesnoj jezgri Mombase, romantično jedrenje uz bogatu večeru na dhow jedrenjaku u zlatni zalazak sunca i još mnogo drugih aktivnosti ili se jednostavno prepustite čarima plaže i hotela na bazi all inclusive usluge.

11. dan | DIANI BEACH – MOMBASA – ISTANBUL – ZAGREB

Transfer do zračne luke u Mombasi, te polijetanje zrakoplova za Istanbul. Po dolasku u Istanbul u jutarnjim satima, slijedi nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U KN:

 

Na osnovi min. 6 uplaćenih

Na osnovi min. 4 uplaćenih

Na osnovi min. 2 uplaćenih

Cijena po osobi za polaske do 15.12.2017.

11.190 11.290 12.090

Cijena po osobi u terminu od 5.1. – 31.3.2018.*

12.990

13.290

5.720

Cijene vrijede za uplate u gotovini (moguće i na rate do polaska).

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– zrakoplovnu kartu (ekonomska klasa),

– smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu Papillon Lagoon Reef**** na osnovi 8 noćenja s ALL INCLUSIVE uslugom

– smještaj u Voi Safari Lodgeu**** na osnovi 1 punog pansiona (tijekom safarija)

– transfer od zračne luke u Mombasi do smještaja na Diani Beach i nazad

– safari mini van-om sa uključenim pićem u van-u,

– game drive’s u nacionalnom parku Tsavo,

– sve dozvole i ulaznice za nacionalne parkove,

– cjelodnevni izlet na otok Wasini sa uključenim ručkom,

– mjesnog agenta / vodiča na engleskom jeziku tijekom safarija,

– lokalnog predstavnika na engleskom jeziku tijekom boravka na Diani Beach,

– organizaciju putovanja i jamčevinu.

Cijena paket aranžmana po osobi  ne uključuje:

– pristojbe zračnih luka

– vizu za Keniju (51 $) -više pročitati na stranici: http://evisa.go.ke/evisa-types.html,

– doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit),

– piće tijekom obroka u Voi Safari Lodge,

– troškove osobne prirode (suveniri, napojnice…),

– osobno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

Obavezna doplata:

– pristojbe zračnih luka 2.490 kn (podložno promjenama, točan iznos se određuje na dan izdvanja avio karte)

Neobavezne doplate:

– viza za Keniju (ukoliko ćete je sami organizirati preko web stranice – http://evisa.go.ke/evisa-types.html),

– mogućnost doplate za vodiča na hrvatskom jeziku (na upit)

– putno zdravstveno osiguranje,

– napojnice vozačima na safariju cca 30 usd po osobi,

Važne napomene:

– Preporuča se cijepljenje protiv žute groznice.

– Po dolasku u Masai selo plaća se “ulaz” 10 $ po osobi na licu mjesta

– Kategorizacija lodgeva/hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja, te može biti niža od europskih standarda.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– kalkulacije za paket aranžman napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.

– cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije.

– Organizator pridržava pravo promjene cijena uslijed promjene cijene zrakoplovnih karata (što ovisi i o sezoni putovanja), te u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana (kalkulacija rađena na dan 24.8.2017.).

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

– Viza za Keniju: potrebno je dostaviti sken putovnice; putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

– A La Carte Travel u suradnji sa lokalnim partnerom će vam osigurati po dolasku profilaksu protiv malarije (na prirodnoj bazi koji koriste Eurpoljani koji žive tamo). Doplata cca 25 eur na licu mjesta.

– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije A La Carte Travel d.o.o.

Korisne informacije:

Službeno ime: Republika Kenija ;

Površina: 582.646 km2

Geografski položaj: istočna Afrika. Na jugoistoku izlazi na Indijski ocean. Graniči s Tanzanijom, Ugandom, Sudanom, Etiopijom i Somalijom.

Broj stanovnika: oko 41.000.000

Glavni grad: Nairobi

Jezik: engleski, swahili

Religija: kršćani 80% (protestanti 45%, katolici 35%), muslimani 10%, ostali 10%

Vremenska razlika: +2 sata zimi / +1 sat ljeti

Novčana jedinica: kenijski šiling (KES), 1 USD = oko 85 KES

Kupovina: plemenski nakit izrađen od raznobojnih perlica, košare od sisala, slike od batika i voska, kamene i drvene figurice. Popularne su makonde figure od ebanovine.

Odjeća: lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja. Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu.

Hrana i piće: kenijska kuhinja nudi razne specijalitete od mesa i morskih plodova u kombinaciji s tropskim voćem i povrćem. Najomiljenija lokalna hrana je kozje meso s roštilja, tzv. nyama choma. Kenijsko pivo „Tusker“ mnogi smatraju najboljim na svijetu.

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: preporuča se cijepljenje protiv žute groznice. Preporuča se profilaksa protiv malarije: detaljne informacije i savjetovanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +254

Korisna web stranica: www.magicalkenya.com, www.ktb.go.ke, www.tourism.go.ke

Klima: tropska klima koja znatno varira u različitim dijelovima zemlje. Općenito, klima u obalnom području je vruća i vlažna, u unutrašnjosti umjerena, a u sjeveroistočnom dijelu zemlje vrlo suha. Kenija ima dvije kišne sezone: razdoblje dugih kiša traje od travnja do lipnja, a kraći pljuskovi padaju u periodu od rujna do prosinca. Pljuskovi su uglavnom jačeg intenziteta i obično padaju kasno poslijepodne ili noću. Dani su većinom sunčani. Najtopliji mjeseci su veljača i ožujak, a najhladniji srpanj i kolovoz

POŠALJI UPIT