14.390

KENIJA | ODMOR NA DIANI BEACH & SAFARI U TSAVO EAST

ODMOR NA DIANI BEACH - NAJLJEPŠOJ PLAŽI AFRIKE S UKLJUČENIM SAFARIJEM U TSAVO EAST NACIONALNOM PARKU

Individualni polasci (svakodnevno) do 6.1.2018.

10 dana / 8 noći

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL 

Polijetanje zrakoplova iz Zagreba preko Istanbula do Mombase. Noćni let.

2. dan | MOMBASA – DIANI BEACH (oko 2 sata vožnje) (V)

Dolazak u Mombasu u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Doček od strane lokalnog agenta / vozača / vodiča, te slijedi vožnja (cca 1 sat) do jedne od najljepših plaža svijeta – Diani Beach. Čeka Vas preko 25 km čistog bijelog pijeska, tirkiznog indijskog oceana, nepregledni vrtovi palmi, baobaba uz dragocjeni koraljni greben koji najpopularniju kenijsku obalnu destinaciju pretvara u lagunu i najsigurnije mjesto za uživanje u čarima toplog indijskog oceana. Diani Beach je i jedino mjesto gdje možete upoznati i doživjeti ugroženu vrstu majmuna, crno-bijeli colobus majmuni. Smještaj u hotel. Odmor. Večera i noćenje.

3. dan | DIANI BEACH (D, V)

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Dan možete provesti odmarajući se na prekrasnoj pješčanoj plaži Diani u sjeni kokosovih palmi, promatrajući fascinantne razlike plime i oseke koja Vam pruža mogućnost šetnje po samom dnu Indijskog oceana, otkrivajući njegov šaroliki morski podvodni svijet i stanovnike. * Preporuka: gumene šlape ili obuća za plažu zbog koraljnog dna. Za one željne adrenalina i aktivnosti preporučamo: kitesurfing, skakanje s padobranom iznad Diani beach, golf, sportski ribolov, ronjenje za početnike i napredne, jet ski ili let s motornim zmajem koji donosi spektakularan doživljaj rajske plaže i okolnih kontrastnih krajolika kenijske obalne oblasti Kwale. Smještaj u hotelu.

4. dan | DIANI BEACH – cjelodnevni izlet na otok Wasini i NP Kisite Marine (D,V)

Nakon doručka fakultativni cjelodnevni izlet u Shimoni, mali Swahili grad tik do Tanzanijske granice, koji je polazna točka za posjet Nacionalnom Marin parku Kisite Mpunguti. Vaš doživljaj počinje na tradicionalnom arapskom jedrenjaku – dhow s kojim jedrimo po tirkiznom oceanu okruženi koraljnim otočićima, šumama baobaba uz piće, osvježenja, voće, pjesmu i pratnju razigranih delfina. Usidrit ćete se u samo srce Marine Nacionalnog parka Kisite i uz opremu za ronjenje – snorkelling – počinje susret sa šarolikim podvodnim svijetom tropskih riba, kornjača, raža i fascinantnih koraljnih formacija i grebena. Nakon snorkelinga, osvježenje na brodu dok jedrimo do samog otoka Wasini i restorana gdje slijedi bogati swahili ručak: mangrove rakovi, red snapper, prvoklasna bijela oceanska riba, desert, voće* po želji moguć mesni ili vegetarijanski menu. Nakon ručka šetnja do čuda prirode Koraljnog vrta, šetnicom – mostićima – koje su izgradile ženske stanovnice u svrhu pomoći cijelom otoku i zajednici, obzirom da na otoku nema ni vode. Nakon susret s lokalnim stanovnicima, povratak brodom na obalu. Mogućnost, po dogovoru šetnja selom Shimoni.  Povratak u hotel večera i noćenje.

5. dan | DIANI BEACH (D,V)

Dan možete iskoristiti za uživanjem, šetnjama po dugoj bijeloj plaži ili odabrati neki od mnogobronih izleta: posjet staroj, povijesnoj jezgri Mombase, romantično jedrenje uz bogatu večeru na dhow jedrenjaku u zlatni zalazak sunca i još mnogo drugih aktivnosti ili se jednostavno prepustite čarima plaže i hotela na bazi polupansiona.

6. dan | DIANI BEACH – TSAVO EAST (D,R,V)

Ranojutarnji polazak prema Nacionalnom parku Tsavo East koji je jedan od najstarijih nacionalnih parkova u Keniji. Dom je poznatim „crvenim  slonovima“, bizonima, lavovima, gepardima, velikih skupina vodenkonja, krokodila, antilopa, leoparda. Prizor glasanja, kretanja i špricanja „crvenih slonova“, bistrom vodom rijeke Galana i valjanja u zemlji i blatu crvene boje specifično samo za Tsavo East – jedna je od najljepših slika Afrike. Nakon ručka i odmora odlazak na poslijepodnevni game drive i uživanje u zalasku sunca. Večera i noćenje u Ashnil Aruba Lodge ili Epiya Chapeyu Campu ili Voi Campu.

7. dan | TSAVO EAST – DIANI BEACH (D,R,V)

Odlazak na ranojutarnji game drive. Povratak u kamp na doručak, nakon čega slijedi vožnja *cca 3h uz sigurne susrete sa životinjama na putu prema obali  Diani Beach. Dolazak u poslijepodnevnim satima i odmor na plaži. Večera i noćenje u hotelu.

8.-10. dan | DIANI BEACH (D,V)

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Mogućnost fakultativnog odlaska u posjet Colubus Trust Conservation centar (3-4 sata); osnovan 1997. godine kako bi se sačuvali sisavci iz reda primata, najviše ugrožena vrsta crnih i bijelih angolskih Colobus majmuna. To je jedinstvena prilika da upoznate suživot stanovnika Diani i divljih majmuna, te razne načine borbe za njihovo očuvanje: od medicinske klinike do gradnje jedinstvnih mostića za majmune iznad cesta Diani Beach. Po želji, slijedi odlazak u središte Diani Beacha u neki od shopping centara gdje ćete moći kupiti suvenire i sl. ili posjet jednoj od lokalnih škola, sirotišta ili lokalnog sela. Dan ćemo završiti na coctailu u Forty Thives Beach bar, jednom od deset najboljih bach barova na svijetu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

11. dan | DIANI BEACH – MOMBASA – ISTANBUL – ZAGREB

Ranojutarnji transfer do zračne luke u Mombasi, te polijetanje zrakoplova za Istanbul. Po dolasku u Istanbul u jutarnjim satima, slijedi nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima po lokalnom vremenu.

MAP


CIJENA PAKET ARAMŽMANA PO OSOBI:

Cijena paket aranžmana po osobi
u terminu 6.1.-31.3.2017. & 1.11.-20.12.2017.
Na osnovi min. 2 uplaćenih
Na osnovi min. 4 uplaćenih
Na osnovi min. 6 uplaćenih
Swahili Beach Hotel Diani Beach
17.390
16.690
16.590
Diani Sea Resort Diani Beach
16.970
16.350
16.130
Cijena paket aranžmana po osobi
u terminu 1.4.-31.6.2017.
Na osnovi min. 2 uplaćenih
Na osnovi min. 4 uplaćenih
Na osnovi min. 6 uplaćenih
Swahili Beach Hotel Diani Beach
16.300
15.680
15.450
Diani Sea Resort Diani Beach
15.250
14.590
14.390
Cijena paket aranžmana po osobi
u terminu 1.7.-31.10.2017.
Na osnovi min. 2 uplaćenih
Na osnovi min. 4 uplaćenih
Na osnovi min. 6 uplaćenih
Swahili Beach Hotel Diani Beach
17.350
16.750
16.550
Diani Sea Resort Diani Beach
15.990
15.390
15.190
Cijena paket aranžmana po osobi
u terminu 21.12.2017.-5.1.2018.
Na osnovi min. 2 uplaćenih
Na osnovi min. 4 uplaćenih
Na osnovi min. 6 uplaćenih
Swahili Beach Hotel Diani Beach
23.950
23.350
23.000
Diani Sea Resort Diani Beach
19.900
19.290
18.990

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– zrakoplovnu kartu (ekonomska klasa),

– pristojbe zračnih luka,

– transfere od zračnih luka do hotela / lodgeva i nazad,

– 7 noćenje na osnovi polu pansiona u dvokrevetnoj sobi u hotelu prema izboru (Swahili Beach Resort ili Diani Sea Resort),

– 1 puni pansion u safari lodgeu (Ashnil Aruba ili Epiya Chapeyu camp ili Voi Lodge),

– transfere mini kombijem tijekom safarija,

– ulaznice u nacionalne parkove i izlete prema programu,

– mjesnog agenta / vodiča na engleskom jeziku tijekom safarija,

– lokalnog predstavnika na engleskom jeziku tijekom boravka na Diani Beach,

– organizaciju putovanja i jamčevinu.

Cijena paket aranžmana po osobi ne uključuje:

– vizu za Keniju,

– doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit),

– doplatu za transfere džipovima sa otvorenim krovom,

– ulaznice za parkove koji nisu navedeni u programu,

– obroke i izlete koji nisu navedeni programom,

– putno osiguranje (obavezno putno zdravstveno osiguranje).

Neobavezne doplate:

– transfer džipovima tijekom safarija od 550 kn / osoba (potrebna prijava min 6 osoba po džipu),

– viza za Keniju 55 usd,

– putno zdravstveno osiguranje,

– napojnice vozačima na safariju cca 40-50 usd po osobi,

– mogućnost doplate za vodiča na hrvatskom jeziku; 3.225 kn po osobi na bazi min 2 uplaćenih, 1.615 kn po osobi na bazi min 4 uplaćenih, 1075 kn po osobi na bazi min 6 uplaćenih osoba.

Važne napomene:

– Preporuča se cijepljenje protiv žute groznice.

– Kategorizacija lodgeva/hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja, te može biti niža od europskih standarda.

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– Organizator pridržava pravo promjene cijena uslijed promjene cijene zrakoplovnih karata (što ovisi i o sezoni putovanja), te u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana (kalkulacija rađena na dan 22.11.2016).

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

– Viza za Keniju: potrebno je dostaviti sken putovnice; putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci od završetka putovanja.

– A La Carte Travel u suradnji sa lokalnim partnerom će vam osigurati po dolasku profilaksu protiv malarije (na prirodnoj bazi koji koriste Eurpoljani koji žive tamo). Doplata cca 25 eur na licu mjesta.

– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije A La Carte Travel d.o.o.

Korisne informacije:

Službeno ime: Republika Kenija ;

Površina: 582.646 km2

Geografski položaj: istočna Afrika. Na jugoistoku izlazi na Indijski ocean. Graniči s Tanzanijom, Ugandom, Sudanom, Etiopijom i Somalijom.

Broj stanovnika: oko 41.000.000

Glavni grad: Nairobi

Jezik: engleski, swahili

Religija: kršćani 80% (protestanti 45%, katolici 35%), muslimani 10%, ostali 10%

Vremenska razlika: +2 sata zimi / +1 sat ljeti

Novčana jedinica: kenijski šiling (KES), 1 USD = oko 85 KES

Kupovina: plemenski nakit izrađen od raznobojnih perlica, košare od sisala, slike od batika i voska, kamene i drvene figurice. Popularne su makonde figure od ebanovine.

Odjeća: lagana pamučna ili lanena odjeća svjetlijih, neutralnih boja. Za ranojutarnje safarije i večeri preporučamo topliju odjeću (duge hlače, jaknu ili vestu). U obalnom području gdje žive muslimani – odjeća koja pokriva ramena te tijelo od vrata do gležnja. Preporučamo korištenje sredstava za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom, sunčane naočale te pokrivalo za glavu.

Hrana i piće: kenijska kuhinja nudi razne specijalitete od mesa i morskih plodova u kombinaciji s tropskim voćem i povrćem. Najomiljenija lokalna hrana je kozje meso s roštilja, tzv. nyama choma. Kenijsko pivo „Tusker“ mnogi smatraju najboljim na svijetu.

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: preporuča se cijepljenje protiv žute groznice. Preporuča se profilaksa protiv malarije: detaljne informacije i savjetovanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +254

Korisna web stranica: www.magicalkenya.com, www.ktb.go.ke, www.tourism.go.ke

Klima: tropska klima koja znatno varira u različitim dijelovima zemlje. Općenito, klima u obalnom području je vruća i vlažna, u unutrašnjosti umjerena, a u sjeveroistočnom dijelu zemlje vrlo suha. Kenija ima dvije kišne sezone: razdoblje dugih kiša traje od travnja do lipnja, a kraći pljuskovi padaju u periodu od rujna do prosinca. Pljuskovi su uglavnom jačeg intenziteta i obično padaju kasno poslijepodne ili noću. Dani su većinom sunčani. Najtopliji mjeseci su veljača i ožujak, a najhladniji srpanj i kolovoz

POŠALJI UPIT