20.190

DOŽIVITE BUTAN

DOŽIVITE BUTAN

Butan, službeno Kraljevina Butan (Druk Yul, Zemlja Zmaja) je država u južnoj Aziji bez izlaza na more. Nalazi se u planinskom lancu Himalaja (najviši vrh je Kula Kangri, 7554 m). Na sjeveru graniči s Kinom, na jugu s Indijom s kojom je povezan gospodarski i politički. Budizam je državna religija i pripada mu većina stanovništva. Butan je još uvijek prilično izoliran od vanjskog svijeta i strancima je dopušten pristup samo u pojedina područja zemlje.

Program putovanja:

1. dan | ZAGREB – BANGKOK – PARO – THIMPHU

Ovo putovanje obuhvaća jedno obavezno noćenje u Bangkoku. Rani jutarnji let za Paro. Tijkom leta preko Himalaje, u slučaju dobrih vremenskih uvjeta, moguće je vidjeti najpoznatije vrhove, kao što su planine Kanchanjunga i Makalu. Po dolasku u Paro, slijedi vožnja kroz čarobne predjele, tijekom koje se prolazi pored živopisnih naselja i zelenih predjela na putu za Timpu. Nakon dolaska u Timpu, glavni grad države Butan i sjedišite Kraljevske porodice, planiran je check in u hotelu predviđenom za noćenje. Tijekom boravka planirana je i posjeta spomeniku Chorten, koji je izgrađen 1974. godine u znak zahvalnosti Njegovom Kraljevskom Visočanstvu, kralju Jigme Dorji Wangchuku. lskoristite slobodno vrijeme i istražite ponudu lokalnih trgovina ili se bliže upoznajte sa lokalnim stanovništvom. Nakon posjete zoološkom vrtu Takin, koji je posvećen nacionalnoj životinji kozi, pogledajte još i Trashichho Dzong, građevinu u kojoj je smješten upravljački i regionalni centar Butana.

OBROCI: ručak i večera

2. dan | THIMPHU

Dan započinjemo posjetom znamenitosti „Vrata grada“ (13. st) i samostanu Tango. Na putu prema samostanu (vožnja autom + dio koji se prelazi pješice), uživamo u krajolicima koji otkrivaju prelijepi pogled na dolinu Thimphu. Nakon pauze za ručak u autentičnom lokalnom restoranu, očekuje nas posjet malom ženskom samostanu Ziluka, smještenom iznad području Thimphu Dzongs. Ostatak dana je slobodan, sve do ponovnog okupljanja u vrijeme večere.

OBROCI: doručak, ručak, večera

3. dan | THIMPHU – PUNAKHA

Ujutro nastavljamo putovanje vožnjom do mjesta Punakha (zimskoj rezidenciji Khenpo), službenoj i religioznoj prijestolnici države Butan. Napravit ćemo kraće zaustavljanje kako biste sa visine od 3140 m (Dochu La Pass) doživjeli fascinantni pogled na istočnu Himalaju. Vožnja nas dalje vodi kroz jedinstvene predjele iznad Punakha Tal (doline Punakha), u posjetu Dzong-u izgrađenom 1637. godine, na samom ušću rijeka Phochu i Mochu.

OBROCI: doručak, ručak, večera

4. dan | PUNAKHA – PARO

Današnji dan počinjemo šetnjom u trajanju od sat vremena do hrama Khamsum Yulley Namgyal Chorten. Ovaj hram posvećen je Kraljici Butana i simbol je perioda slobode i stabilnosti. Putem koji prolazi kroz idilične predjele, pored rižinih polja i živopisnih sela, vozimo se natrag prema mjestu Paro. Tijekom puta napravit ćemo pauzu na jednoj seoskoj farmi i isprobati tradicionalne hranu i piće Butana. Noćenje u mjestu Paro.

OBROCI: doručak, ručak, večera

5. dan | PARO

Nakon doručka posjetit ćemo Ta Dzong, staru Sahat kulu u kojoj se od 1960. godine nalazi Nacionalni muzej. Nastavljamo dalje do fascinantne tvrđave  Rinpung Dzong, izgrađene 1645. godine s ciljem zaštite od osvajača iz Tibeta. Danas je u vlasništvu jednog samostana, a predstavlja i sjedište Vladine administracije. Obilazak nastavljamo u pravcu ruševina Drukyal Dzong, nakon čega nas očekuje večera u lokalnom restoranu i povratak u hotel.

OBROCI: doručak, ručak, večera

6. dan | PARO

Današnji dan počinjemo trosatnom šetnjom do simbola Butana, samostana Taktsang, koji je iznad svega poznat po svom spektakularnom položaju na vrhu kamene litice (napominjemo da je za ovaj izlet neophodna dobra fizička kondicija i dobro zdravstveno stanje). Odavde ćete uživati u veličanstvenom pogledu na dolinu koja je danas sjedište hodočasnika. Nakon toga, vozimo se natrag do mjesta Paro. Na putu ćemo posjetiti hram Kyich, koji je jedan od čak 108 hramova koje je u 7. st izgradio kralj Gampo. Noćenje u mjestu Paro.

OBROCI: doručak, ručak, večera

7.dan | PARO – BANGKOK – ZAGREB

Nakon doručka, jutarnji transfer do zračne luke i let za Bangkok. Kraj putovanja.

MAP

Cijena paket aranžmana po osobi:

Od 20.190 kn

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– avio karte za let Bangkok – Paro – Bangkok

– 6 noćenja s doručkom u hotelu

– 6 ručkova tijekom ture i 6 večera

– vožnju automobilom ili minibusom, kao i posjete po programu putovanja

– ulaznice, vize i turističke takse

– vodiča na engleskom jeziku

– pratitelja putovanja iz Zagreba

– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena paket aranžmana po osobi ne uključuje:

– međunarodnu avio kartu

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza (preporučamo)

POŠALJI UPIT