10.290

Beč | Actilingua

ACTILINGUA BEČ

Njemački za mlade od 12-19 godina

Škola

Škola Actilingua Academy ima više od 20 godina iskustva u organiziranju tečajeva njemačkog jezika, te je do danas stekla svjetsku reputaciju kao najbolja privatna škola s uspješnom ponudom tečajeva koji se održavaju u odličnoj okolini i s modernom učiteljskom opremom. Škola se nalazi u samom središtu Beča.

Actilingua Academy organizira ljetne tečajeve njemačkog jezika u prestižnoj ustanovi Theresianische Akademie koja se nalazi u samom središtu grada. Ljetni tečajevi namijenjeni su za polaznike u dobi od 12-17 godina. Škola je organizirana kao campus i zatvorenog je tipa. U sklopu campusa nalazi se i smještajna rezidencija i brojni sportski sadržaji, kao što su teren za tenis, košarku, odbojku, stolni tenis i drugo.

Polaznici u dobi od 16-19 godina, imaju organiziranu nastavu u glavnoj zgradi Actiligua Academy koja se nalazi u blizini dvorca Belvedere.

Smještaj

Za polaznike u dobi od 12-17 godina, smještaj je organiziran u sklopu campusa, u rezidenciji koja raspolaže sa prostranim sobama. Standard sobe su sa 4-6 kreveta, tuš/WC nalazi se na katu. Polaznici mogu (uz doplatu) boraviti u superior sobama u kojima sobe imaju 3-4 kreveta i vlastitu kupaonicu (tuš) do je wc zajednički na katu. Smještaj je na osnovi punog pansiona, a obroci su u školskoj kantini. Campus je pod 24-satnim nadzorom osoblja škole i ima besplatan Wi-Fi.

Za polaznike u dobi od 16-19 godina, smještaj je organiziran u studentskim rezidencijama koje se nalaze u različitim dijelovima grada, a udaljene su od škole 15 do najviše 25 minuta vožnje javnim prijevozom. Sobe su dvokrevetne i imaju vlastiti tuš i WC, te mali hladnjak i internet. Smještaj je na osnovi polupansiona (doručak/večera, obroci su u rezidenciji). Neki hodnici imaju i malu kuhinjicu (bez posuđa). U sklopu rezidencije ima i praonica/sušionica rublja (na kovanice). Ovaj smještaj preporučujemo ukoliko želite biti neovisni te želite upoznati i druge studente. Obavezno ponijeti ručnike!

Više na: https://youtu.be/9QPwVcxofFM

Nastava

Sastoji se od 20 školskih sati tjedno (1 školski sat=45 minuta), u grupama do maksimalno 15 polaznika. Po dolasku u školu, svi polaznici pristupaju testiranju, na temelju kojeg će biti razvrstani u određeni razred (prema trenutno pokazanom znanju). Nastava se bazira na praktičnim vježbama, izgovoru i slušanju, kako bi polaznici stekli vještine neophodne za svakodnevnu komunikaciju na njemačkom jeziku. Slobodne aktivnosti sastavni su dio nastave i obavezne su za polaznike koji borave u u školi  Theresianische Akademie. Nastavni materijal se posuđuje u školi.

Izleti i slobodne aktivnosti

Tijekom boravka u campusu organizirane su svakodnevne sportske aktivnosti u poslijepodnevnim satima kao što su: badminton, odbojka na pijesku, nogomet, košarka, plivanje (organizirani odlazak na bazen), aerobic. Tijekom večeri organizirane su disco večeri, video projekcije, zabava uz roštilj. Uz doplatu moguće je organizirati i cjelodnevne izlete u Salzburg,  Wachau, Jezero Neusiedl ili Hinterbrühl spilja, ili pak večernji odlazak u Bečku operu ili na mjuzikl.

Za mlade od 16-19 godina, organizirane su svakodnevne poslijepodnevne kulturne i sportske aktivnosti koje su izvješene na oglasnoj ploči u školi te se polaznici trebaju sami prijaviti za aktivnost koju žele (ukoliko se radi o nekom izletu ili pak ulaznici za npr muzej, doplata je na licu mjesta).

MAPCIJENA PO OSOBI U KN

TERMIN

BROJ SATI*

“EARLY BIRD” CIJENA U KN ZA UPLATE AKONTACIJE DO 1.2.2018. CIJENA U KN
 

1.-14.7. &

15.-28.7.2018.

GARANTIRANI POLASCI

 

16.-19. g

20

10.290 10.690
30 12.290

12.690

12.-17. g. standard

20

12.590

13.190

12.-17. g. superior 20 13.590

14.190

*1 školski sat= 45 minuta

* Early Bird cijena za uplate akontacije do 1.2.2018!

 

DODATNE INFORMACIJE

Cijena paket aranžmana uključuje:

-20 školskih sati tjedno za mlade 12-17 godina, odnosno 20 + 5 školskih sati tjedno za mlade 16-19 godina, 1 sat = 45 minuta
– Nastavni materijal
– Prijemni ispit
– Potvrdu o pohađanju tečaja
– Mladi 12-17 godina: Smještaj u rezidenciji u sobama sa 4-6 kreveta na osnovi punog pansiona ili su superior sobama sa 3-4 kreveta sa vlastitim tušem (wc na katu); mladi 16-19 godina: smještaj u rezidenciji, u dvokrevetnim sobama sa vlastitom kupaonicom  na osnovi polupansiona

– 24 satni nadzor osoblja škole u Theresianische Akademie

– Svakodnevne poslijepodnevne aktivnosti kao što su: badminton, košarka, nogomet, plivanje, aerobic; društvene i kulturne aktivnosti: posjet lokalitetima Beča, kazališna radionica, tečaj bečkog valcera, kvizovi.
– Slobodne aktivnosti svaku večer: disco, Beč noću, piknik, video večer
– Prijevoz vlakom Zagreb-Beč-Zagreb
– Prijevoz Beč željeznički kolodvor – škola – Beč željeznički kolodvor

– Pratitelja putovanja iz Zagreba za min. 10 polaznika (pratitelj ne boravi  (ne spava) u campusu sa mladima 12-17 godina, ali svakodnevno sa njima od doručka do večernjih aktivnosti)

– Jamčevinu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

– putno zdravstveno osiguranje
– osiguranje od otkaza putovanja

Obavezna doplata (na licu mjesta):

Tijekom boravka u Beču polaznici s navršenih 15 godina trebaju pribaviti pokaz za gradski prijevoz – cca 33 EUR za 2 tjedna.

Neobavezne doplate:

– Doplata za intenzivni tečaj (30 šk. sati) u Theresianische Akademie (12-17 g) = 1.495 kn za 2 tjedna

Važne napomene:

– Po dolasku u rezidenciju potrebno je ostaviti polog u iznosu od 40 EUR (za polaznike 12-17 godina) odnosno 100 EUR (za polaznike 16-19 godina) koji se zadnji dan vraća ukoliko je soba neoštećena.

POŠALJI UPIT