10.390

BALTIČKI BLUES

BALTIČKI “BLUES” & ST. PETERSBURG

Vilnius | Trakai |  Kaunas | Riga | Jurmala | Jelgava | Tallinn | Helsinki | St. Petersburg

Garantirani grupni polazak (2.-10.6.2018.)

9 dana / 8 noći

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan | ZAGREB – VILNIUS

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u 6:00 i polijetanje zrakoplova Croatie Airlines za Beč u 8.10 sati. Po dolasku u Beč u 9.05 sati, nastavak leta za Vilnius u 9.55 sati. Predviđeno slijetanje u Vilnius u 12.40 sati po lokalnom vremenu (Vilnius je +1 sat u odnosu na Zagreb). Po dolasku, doček mjesnog agenta te slijedi transfer autobusom do hotela. Slobodno vrijeme za ručak uz doplatu (imena restorana naknadno). Nakon ručka slijedi odlazak na 3-satni razgled starog dijela grada, pješice u pratnji lokalnog vodiča: katedrala, dvorac Gediminas na brežuljku poviše grada (izvana), dragulj litvanske gotike – St. Anne’s church, zatim Vilnius Sveučilište (ulaznica uključena), Gradska viječnica, Židovska četvrt i Dawn Vrata. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan | VILNIUS – TRAKAI – KAUNAS – BRDO KRIŽEVA – RIGA

Doručak i odjava iz hotela. Oko 9:00 vožnja autobusom prema jezerskoj regiji Trakai do obližnjeg 30 km udaljenog, egzotičnog srednjovjekovnog istoimenog zamka , sagrađenog na poluotočiću koji razdvaja dva najveće jezera u tom kraju Galve i Luka. Razgled dvorca, te nastavak putovanja za Kaunas. Po dolasku u Kaunas kratki razgled grada i slobodno vrijeme za ručak uz doplatu (imena restorana naknadno). Nastavak vožnje prema Brdu Križeva (UNESCO) – fenomen hodočasničkog mjesta spontano nastalog nakon neuspjelog ustanka protiv ruske vlasti u XIX stoljeću. Broji više od 100.000 križeva i jedinstveno je mjesta na cijelome svijetu i uključeno je u Guinnessovu knjigu rekorda. Dolazak u Rigu u večernjim satima. Noćenje.

3. dan | RIGA – JURMALA – RIGA

Doručak. Odlazak na 3-satni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Razgled uključuje najvažnije znamenitosti Rige, počevši od glavne avenije Rige s pogledom na parkove „prošarane“ kanalima, Tri brata- tri srednjovjekovne autentične zgrade postavljene jedna do druge u istoj ulici sa tipičnim baltičkim hanzetaskim pročeljima, kuća Crnoglavih koja je pripadala trgovačkom cehu, gotička bazilika Sv Petra sa svojim visokim spiralnim tornjem, Art Nouveau kuće u Donjem gradu gdje je gradio Mihail Eisenstein – otac slavnog redatelja, Gradska vijećnica, Trošna iela – jedna od sačuvanih tipičnih srednjovjekovnih uličica s restoranima koja vodi na Švedske dveri, podignute u čast i slavu švedskog zauzeća grada 1698. te luteranska prvostolnica Sv Jakova i Riški zamak – danas sjedište predsjednika republike. Slobodno vrijeme za ručak uz doplatu (imena restorana naknadno). Nakon ručka slijedi odlazak na izlet u Jurmalu – obližnje kupališno – rekreativnog središta gdje se nalaze plaže i prateći turistički sadržaji. Lagana šetnja, a nakon toga slobodno vrijeme. Oko 18:00 povratak u Rigu. Riga je bogata barovima i noćnim klubovima koji rade do jutra poput Nautilusa, Cetri Balti, Melnais Kakis itd…. Noćenje.

4. dan | RIGA – JELGAVA – RUNDALE – RIGA

Doručak u hotelu. Oko 9 sati odlazak na izlet u Jelgavu i razgled najveće barokne palače u Baltičkim zemljama koja datira iz 18. st. (ulaznica uključena). Nastavak vožnje prema Rundeleu te razgled palače (ulaznica uključena) koja je sagrađena za Vojvodu od Courlanda u 18. st. Dizajnirao ju je talijanski arhitekt Rastrelli koji je ujedno i autor Zimske palače u St. Petersburgu. To je najljepši primjer barokne umjetnosti u Baltičkim državama. Slobodno vrijeme za ručak uz doplatu (imena restorana naknadno). Povratak u Rigu. Noćenje.

5. dan | RIGA – TALLIN

Doručak u hotelu i odjava. Vožnja prema Estoniji i Tallinu. Uz put zaustavljanje u malom slikovitom turističkom gradiću Pärnu (šetnja i slobodno vrijeme za ručak). Nastavak vožnje do Tallina. Smještaj. Šetnja gradom u pratnji našeg pratitelja putovanja. Noćenje.

6. dan | TALLIN – HELSINKI

Doručak. Jutro započinjemo 3-satnom šetnjom gradom u pratnji lokalnog vodiča kako bismo osjetili auru 14. i 15. stoljeća koja je preživjela netaknuta u labirintu srednjovjekovnih zidina i kula, crkava i krivudavih ulica. Razgled uključuje glavne povijesne i arhitektonske spomenike: palača i dvorac Toompea, Trg gradske vijećnice, rusku pravoslavnu katedralu Aleksandra Nevskog i posjet crkvi Duha Svetoga (ulaznica uključena) sa osmerokutnim tornjem. Poslije podne ukrcaj na trajekt U 13.30 sati i vožnja do Helsinkija.
Po dolasku u Helsinki u 15.30 sati, ukrcaj u autobus i razgled grada autobusom i pješice: TV-toranj, Olimpijski stadion, finsko etno – selo s tradicionalnom finskom drvenom arhitekturom, spomen park skladatelja Jana Sibeliusa, Crkva u Stijeni – Temppeliaukion Kirkko arhitekata Tima i Tuoma Suomalainena, Parlament, kultna Finlandia Alvara Aalta, Opera, Aleksandrovski teatar, željeznički kolodvor Eliela Saarinena i minimalistički koncipiran Muzej Suvremene umjetnosti Kiazma američkog arhitekta Stevena Holla, rusko-ortodoksna Uspjenska saborna crkva te na Senatskom trgu zgrade finske vlade, rektorat sveučilišta i luteranska prvostolnica. Slobodno vrijeme za ručak uz doplatu (imena restorana naknadno). Smještaj u hotel i noćenje.

7. dan | HELSINKI – ST. PETERSBURG

Doručak u hotelu. Transfer do željezničke stanice i ukrcaj na brzi vlak za St. Petersburg u 10 sati. Po dolasku u St. Petersburg u 14.30 sati, također zvan i „Sjeverna Venecija“ odlazak na razgled grada (u trajanju od 3 sata) u pratnji lokalnog vodiča: Nevski Prospect – glavna ulica grada, Kazanska Saborna crkva – središte mitriopolije, u kojoj se nalazi grob vojskovođe Mihaila Kutuzova, Admiralitet sa svojim pozlaćenim vrhom, Petropavlovska utvrda i saborna crkva gdje su smješteni grobovi Romanovih, Isakijevska saborna crkva, spomenik Petru I Velikom, Ljetni vrtovi, Crkva sv. Spasitelja na prolivenoj krvi, Mihajlovska palača, palača Stroganof, zaustavljanje kod Zimske palače, Hermitagea i Mariinsky palače. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme za večeru. U ponoć odlazak na 1,5 satno krstarnje Nevom i okolnim kanalima. Ona ovaj način ćete doživjeti romantiku St. Petersburga. Kombinacija vode i fascinantne arhitekture grada daju gradu poseban šarm. Povratak u hotel i noćenje.

8. dan | ST. PETERSBURG 

Doručak u hotelu. Slobodno prije podne provesti ćete u pratnji našeg vodiča. Vrijeme za ručak (uz doplatu). U 14 sati slijedi posjet Hermitage-u (ulaznica uključena). Na večer predlažemo (uz doplatu) odlazak u Mariinsky ili Kirov Theatre (raspored predstava ćemo dobiti cca 1,5 mjesec prije putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan | ST. PETERSBURG – PUSKHIN – ZAGREB

Doručak u hotelu. Odjava te vožnja do mjesta Puškin, udaljen cca 25 km. Nekad se zvao Carsko Selo, a nakon revolucije i Dječje Selo. Posjet Palači Ekatarine Velike koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija, zajedno s palačom Aleksandra I. Veliki park pun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera. Transfer autobusom u kasno poslije podne prema zračnoj luci. Polijetanje zrakoplova za Zagreb u 18.50 sati. Predviđeno slijetanje u Zagreb u 20.45 sati po lokalnom vremenu.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 10.390,00 kuna

Cijene vrijede za uplate u gotovini (moguće i na rate do polaska).

Cijena paket aranžmana po osobi uključuje:

– prijevoz zrakoplovom Zagreb-Beč-Vilnius/St. Petersburg-Zagreb (ekonomska klasa), avio taxe uključene

– smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 8 noćenja s doručkom (1 noć Vilnius, 3 noći Riga, 1 noć Tallinn, 1 noć Helsinki i 2 noći St. Petersburg)

– svi prijevozi prema programu moderni turističkim autobusom (19 sjedala, A/C, mikrofon)

– prijevoz trajektom Tallinn- Helskinki

– brzi vlak na relaciji Helsinki -St. Petersburg

– razgledi gradova: Vilnius, Riga, Tallin, Jurmala, Jelgava, Rundale, Helsinki, St. Petersburg sa lokalnim vodičem na engleskom jeziku

– ulaznice: Vilnius University, Riga Dome Cathedral, Jelgava palace, Tallin Doe Church, Hermitege

– vožnja brodom po rijeci Nevi i kanalima

– pratitelja putovanja iz Zagreba za najmanje 10 putnika

– organizacija putovanja i jamčevina

Cijena paket aranžmana po osobi ne uključuje:

– dodatne obroke (ručkove, večere)

– dodatne ulaznice koje nisu navedene u programu

– dodatni troškovi osobne prirode

– vizu za Rusiju (475 kn)

– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

Predviđeni hoteli na turi (ili slični iste kategorije):

2.-3.6.2018. | VILNIUS: Hotel Conti
3.-6.6.2018. | RIGA: Rixwell Domus Hotel
6.-7.6.2018. | TALLINN: Hotel Metropol
7.-8.6.2018. | HELSINKI: Cumulus City Hakaniemi Helsinki
8.-10.6.2018. | ST. PETERSBURG: ArealInn Hotel

 

Važne napomene:

Viza za Rusiju – potrebno je dostaviti u agenciju: ispunjen obrazac (zatražite ga u agenciji), putovnica (mora imati najmanje 2 čiste stranice i mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od izlaska iz Rusije), 1 fotografija sa svijetlom pozadinom, 3,5×4,5cm (bez naočala), polica zdravstvenog osiguranja koja pokriva cijeli svijet (ne samo Europu), te polica osiguranja treba biti važeća za cijelo vrijeme boravka u Rusiji. Cijena vize je 475 kn (ne naplaćujemo posredovanje).

– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

– kalkulacije za paket aranžman napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.

– Organizator pridržava pravo promjene cijena uslijed promjene cijene zrakoplovnih karata (što ovisi i o sezoni putovanja), te u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana (kalkulacija rađena na dan 24.8.2017.).

– O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

– Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije A La Carte Travel d.o.o.

POŠALJI UPIT